Ahojte,mamicky,prosim, dajte mi nejake tipy lebo som uz zufala a nestastna😞 syn ma čoskoro 11mes a ešte stále nesedí,neštvornožkuje iba sa plazí…už 2x sme boli na neurologií,všetko vraj v poriadku,len rucicky ma slabe…toto potvrdila aj fyzioterapeutka…vraj nic vazne,treba snim cvicit doma…ale sakra oni mi ukazali co a ako cvicit iba tak rychlo rychlo,a ja som si nic nezapamatala…strasne sa bojim ze to pokazim,a robim to zle.. pozeram na internete videa ale mam pocit ze to robim zle…
on sa chce stale postavit na nohy,napr ked lezim na zemi tak chyti mi a uz je na nohach🤷🏼♀️ ani neviem ako..
Co by ste urobili?Mali ste doma dieta ktore zacal vsetko robit az neskor?A bolo vsetko ok?
Netreba tlačiť na tie deti. Vážte si to,kým vás potrebujú...onedlho budete zúfalá z toho že Vás nepotrebuje..
Moj si sadol presne ked mal 10 mesiacov, ale taky neohrabany sed. A ked mal 11, zacal stvornozkovat. Tiez sa dlho len plazil. V pieskovisku zacal stvronozkovat, potom aj doma na dlazbe.
Ja by som riesila fyzio, kedy mate kontrolu? Nam ked ukazovala cviky ja som si natacala na mobil
moja mala zacala stvornozkovat az v 12mesiacoch, boli sme na kontrole v 11.mesiacoch, lekarka nam vypisala aj papier, ze mame chodit na cvicenia .....a ako bola prvykrat, tak hned nato sama zacala doma stvornozkovat, chodit az v 1roku a 3mesiacoch
starsi syn bol sikovnejsi, ten vsetko skor
ale pokym dieta zacne chodit do roka a pol je to podla lekarov v poriadku😉
a niektore deti fazu stvornozkovania preskocia .....takze netrapila by som sa tym zbytocne....
a dcera ma uz pomaly 4roky a vsetko je v poriadku, proste zacala stvornozkovat, aj chodit trochu neskor ako vrstovnici
jej brat zacal chodit, ked mal 1rok1mesiac, ona az ked mala 1rok3mesiace
Moj syn sedel sam ako 10mesacny, aj sa staval popri nabytku, stvorkovat zacal ako 1rocny, prve kroky do priestoru ako 16mesacny a chodil naplno ako 18mesacny... nikto nas nikde neposielal, nic som neriesila, nestresovala 😊
neboj urcite sa do 18stky nebude plazit po zemi ale behat jedna radost. nestresuj sa a netlac na to ci to pojde v 11 ci 14m. je jedno hlavna vec ze sa postupne postavi
Tak zmenit fyzio. Oni ta musia naucit s nim cvicit. Vsetkymi desiatimi odporucam vitalclinic. Su brutaaaaaaaaal
Odporučila by som chodiť častejšie na fyzioterapie.
Mne ukazali ako cvičiť, natočila som si na video, ale aj tak budem chodiť raz týždenne na cvičenie s fyzioterapeutkou.
Moja sesternica ešte ako dvoj ročná mala problém aj sedieť. A potom naraz všetko prišlo, už je učiteľka pred dôchodkom.
keby som bola neista ako ty,urobila by som to,ze by som zasla k fyzio este raz,pripadne skusila ist k inej a na cviky by som sa riadne popytala,pripadne si ich natocila na video.
hlavne by s sa neutesovala takymi "radami", ze do 18tky to dobehne a pod....urcite by som to nepodcenovala
Dakujem baby,fyzio vsetko natocila na video,a poslala mi to…no aj tak nechapem preco by som mala ja robit cviky doma,ked oni sa to ucia x rokov,vedia presne co je dolezite atd ..acch som nastvana…ale asi najdem nejaku sukromnu kliniku lam budeme chodit minimalne raz tyzdenne…
Ja som cvicila 3x denne s malou.a kvalitnu fyzio som si nasla az 100 km od nas.netreba byt nastvana, ale cvicit doma ked treba.raz za tyzden je malo.
Ahoj ako ste na tom teraz? Robíte pokroky?
Možno sa rovno postaví z pláže ja, neboj nič, to príde ale cvic a cvic a cvic...