11. Mesacna dcerka mi nevydrzi chvilu sama celydenju mam na rukach 10min.je v choditku a potom place nemozem sa ani len umyt od rana nic.stale prinej.
@juraj5555
má záujem O hračky? ved 10-15min by už V prítomnosti pri máme ,ALe nie na rukách, iba V miestnosti mohla byť OK....nedáváš ju občas do postieľky? občas len tak na zem, na nejakú podložku?
Možno to iba nechápem....
pozri obdobie separacnej uzkosti, to je obdobie, ked sa dieta od mamky nechce pohnut ani na krok
@pieksamaki ma zaujem o hracky na desat min.a konec mozno to je preto ze ju velmi vela kojim
@juraj5555 prejde ju to, raz. Nezostava ine, nez vydrzat...
Mozes skusit satku/nosic.
Ziadne choditko to nechapem ved pisem ze ju m narukch celi den a uz nevladem som vycerpana
@juraj5555 ahoj,neboj,nie si v tom sama. Ja mám 8 mesačného bdrobca a robí to isté čo tvoja. Chvíľku sa pohrá na zemi sám,ale potom sa doplazi ku mne a chce byť so mnou. Aj moje ostatné deti to robili.
Tiež som vyčerpaná,nevládzem,ale tie deti nás potrebujú,je to len teraz určité obdobie a potom už bude dobre. Teda raz určite,len to nečakaj hneď 🙂
@juraj5555 mne toto robil prvy syncek ale len kym sa nenaucil plazit. Potom sa vsetko zmenilo isiel kam chcel on ale je pravda ze vzdy ma videl. Umyt som sa chodila vecer ked uz spal. Skus jej prisposobyt mieste kde ju chces polozit tak aby ta videla a vysvetli jej ze kam ides a co ides robit. Mozno si myslis ze ta nechape ale nie je to tak vidim to na druhom ten ma 6 mesiacov a aj pol hodinu vydrzi sam v postielke s hrackami ale vzdy som mu vravela kam idem a co idem robit.
@evittam kazde dieta je ine, to neni o nauceni.
@myjusiatko Nehnevaj sa, ale ak matka nosi dieta od narodenia stále na rukách tak sa nemôže diviť. Je to aj o tom,bohuzial. Dieta sa da zabaviť,uspat, upokojiť aj inak ako mu robit nosica.....
Ked ju to chce oducit musis byt trpezliva a co to skusit, kludne ju nech tych 20 minut v choditku, kup si ohradku taku velku a tam jej daj hracky od vymysli sveta, mne ta ohradka moc pomohla, 11 mesacna ti uz musi zacinat behat okolo nabytku, tak sa bude pekne pridrziavat ohradky, daj jej tam vankuse, prekazky, vyuzivala som ju dlho, pripadne jej zapni fiha tralala na 20 minut to este ziadne dieta tych 20 minut neposkodilo aj ked viem ze teraz sa telka bere ako to najvacsie zlo moj maly pozeral kszdy den tych 20 minut a nic mu neni ani neni zavyslak na telke... skusaj rozne hracky co vydavaji zvuk a blikaju... i nas obycajny drtsky klavir a bol pokoj na hodinu, ale v kazdom pripade zalezi sj od povahy babatka, moj syn bol odjakziva samostatny, vzdy sa vedel aj vie zahrat sam, aj 2-3 hidiny v detskej izbe, teraz ked uz ma 3,5 obcas pribehne pochvalit sa co postavil ci nakreslil ci uvaril v kuchynke, ale inak sa rad hra sam, mna tam nepotrebuje ... 11 mesiacov je uz vek ked by si ju uz nemusela vlacit po rukach ona ti uz zacne behat... aj ked ja aj teraz obcas rada ponodim maleho aj ked uz je velky... 😇
@juraj5555 môže to byť aj separačná úzkosť /skús si vyhľadať pár odborných článkov/ a je to prirodzené obdobie /takže sa nemusíš báť - prejde to/ v živote dieťaťa. Ja som mala tak najstaršieho, nič som si nevedela urobiť, nikam sa pohnúť, takmer ani na toaletu... úplne vyčerpaná, nervózna, bezradná. Ani neviem ako a kedy ho to prešlo.
@evittam a ked dieta place, tak ho ma mama radsej nechat, lebo by sa malo same hrat? Ja som dieta nosila, ked potrebovalo. Ma 20m a hrat sa uz sama vie. Niektore dieta to vie skor a ine neskor.
@juraj5555 no ked je nosis od malicka, tak sa necudujrm. Stvornozkuje? Davas ju na zem? Prva tiez v tomto veku plakala, ked ma nevidela. Tak som ju mala vzdy tak, aby ma videla. Urcite sedi, tak ju mozes posadit do jedalenskej stolicky a dat do ruky nieco na jedenie. Hadam jej davas aj ine ako materske mlieko
@myjusiatko To som kde napisala?! Len je rozdiel dieta furt nosit a zobrat na ruky ked place. A ver tomu,ze uz cca 3mesacne dieta vie, ze je najlepšie na rukách. Pisem o matkach co nic iné nerobia len nosia deti na rukách a potom je tu presne takato tema. Skoro rocnemu dieťaťu sa da aj vysvetlit-uz rozumie a ak reve dalej tak vie prečo-lebo vie,ze dosiahne svoje. A to nie je teoria. Mam dve deti.😉
Dcera ma 4.5-tiez ju vezmem este na ruky.....O tom to nie je....
Proste ako píše @beky1813 - cim viac citam MK tak tým ďalej viac je tu premotivovanych matiek čo deti v roku len dojcia, nosia, uspavaju, v noci su hore na dojčenie 10-20x....k comu je to dobré?!
@evittam ja pisem tiez o noseni, kedy to dieta potrebuje.
@myjusiatko Lenze zakladatelka pise o sústavnom nosení. Ročného dietata?!
@juraj5555 nuz len postupne ju ucit a ak nemas,tak nosic kupit..
Ju to prejde, stale sa nebude chciet nosit.
A vy,co ju obvinujete,ze je to z nosenia, nemate pravdu. Aj ja som.mala nasu dost na rukach/v nosici,mala dost blbe koliky prve mesiace a nic one mi neostavalo,kedze som sa potrebovala venovat i domacnosti a starsiemu,stale este malemu babatku a vobec sa nestala zavislou na noseni a x deti je takyxh. Kamoska nosila omnoho viac ako ja a zmaly vobec nebol zavisly od nosenia. akonahle presli koliky,nasa sa pekne sama.hrala na rozdiel od syna,ktory nebol.tolko noseny,,ale zas od novorodenca potreboval nejake podnety,prosto take,ze babo hodinu lezi a matka nevie,se ho ma,taky on nebol..to skor po kolikach mala bola taka..
@evittam tak to ta mala evidentne este potrebuje, asi ju nenosi ked nechce.
@myjusiatko Evidentne ju nosi stale, ako pise. Suhlas s
@beky1813 .
kazde dieta je ine.bohuzial kto to svoje od narodenia nauci na "armadnu" vychovu "trpi" menej ako my citlive mamy.
A ako sa sprava, ked ju das na zem a hras sa tam s nou aj ty? Ani to nestaci? Popripadevonku na deke?
Mam 3 rocneho syna, od mala bol taky ze kde som ho polozila tam sedel. Ani neviem ze ho mam. A dcerka ma 11 mesiacov a vkuse na mna lezie. Napriklad posledne dva dni stale za mnou a skriabe sa na mna. Asi jej ide zubok a je nervozna. Al inak u nas zabera ze sa s nou chvilu hram a ked je zaujata hrackou pomalicky od nej vstanem a idem si robit svoje. Alebo posadim k sebe do kuchyne na zem a prihovaram sa k nej, robim smiesky a je spokojna. Nekojim ani som nekojila cize nemusi to byt tym. A tiez ma ten plac ze ked sa rozplace strati dych....potom uz len zobrat, fuknut do pusy ale skriknut na nu aby sa nadychla....urcite treba skusat naco bude reagovat spokojnostou.
@juraj5555 tak ju nechaj chvilu plakat