11-mesačná dcéra znovu nespinká.

valuzan
29. jan 2020

Ahojte baby. Mám 11m dcérku už jej ťahá na 1rok a mám taký problém ona málinko spinká. Cez deň asi 3x cca po 10-15 minút výnimočne 30-45min. To by mi až tak nevadilo ako nočný spánok. Ideme spinkať o 20:00 dakedy zaspí hneď inokedy sa zase napapa a trvá nám kým zaspí aj 1 hod. Ale ... Keď ju uložím do postieľky spí no o pol hod. Je znova hore a dožaduje si prsník (ešte kojim) aj keď sa mi ju podarí uspať bez kojenia znovu sa zobudí o 1hod. Znova ju uspim (momentálne bez kojenia aj keď plače že chce) zaspí a znovu sa zobudí za 1 alebo 1:30 hod. A takto to pokračuje celú noc. Lenže ja už som taká unavená že o tej polnoci ma to prestane baviť a ten prsník jej dám. Keďže to uspavanie trvá aj 20 min. Momentálne sa ju snažím oducit od toho kojenia nočného ale neúspešne. Stále sa budí začne si šúchať očká plakat. Keď sa zobudí tak sa neuloží naspäť ale sadne si a plače kým k nej neprídem. Zúbky to asi ešte nebudú lebo po konzultácii s doktorkou sme zistili že sa jej ešte neprerezávajú iba nás tam strašia a upozorňujú že sú tam. Nemá ani podliatiny na dasnach ani hrbolceky ani horúčky no proste nemá žiadne známky toho že by išli von. ( Pre info nemáme ešte ani jeden). Chcela by som vás poprosiť o radu čo mám robiť aby mi prespala dlhšie ako hodinu. Úplne by som súhlasila keby sa v noci zobudila raz Max 2x . Nepotrebujem aby prespala celú noc (aj keď by to bolo super). Ďakujem za radu

lealikk
29. jan 2020

hmmm neviem ci nejaka rada na nu zaberie. ako najlepsie je dietatko proste unavit, takto na vecer hrou a potom dlhsim kupelom teplym a pri papani vacsina takto unavenych deti zaspi. skusali ste sa dlhsie kupkat?

luba41
29. jan 2020

ved spite spolu, v noci neprekladaj do postele, nemusíš vstávať na dojčenie, stačí ked sa natočíš k nej a ponukneš prsník hned....to "nočné klamanie" že prsník nedáš, sa ti vypomstuje tým, že je preto často hore.. a deti sa normálne v noci budia aj 4x aj viac..aj vo vyššom veku.. a pravdepodobne cez den už dojčíš minimálne, preto si to vynahrádza v noci--nie jedlo, ale kontakt s tebou..

jaja23
29. jan 2020

@valuzan no nás má 18 mesiacov a tiež sa ho snažím oducit od nočného mlieka, hoci papa um. Ale keď sa zobudí a nemá mlieko je aj 2 hodiny hore. Už je to tak od Vianoc. Dnes v noci som sa rozhodla, že mu to mlieko ešte budem dávať aspoň raz, lebo som na nervy. Nezlepsuje sa to, skôr naopak. Aj môj sa posadí a plače, kým ho nedám k nám do postele a tam sa len prehadzuje. Zial neporadím, ale želám pevné nervy..

lucyluv
29. jan 2020

Ja som teraz pred narodenim druhej dcerky dost studovala o spanku, lebo rovnaku katastrofu som mala pri prvej dcerke :D u nas pomohlo odstavit a od vtedy spi, to bolo v 18m. Z toho co pises, je rovnaky problem ako bol u nas. Dieta ma rozne fazy spanku, pri tej lahsej faze sa zobudi a je naucena, ze tam musi byt prsnik, aby bolo vsetko tak ako ked zaspavala, jedine tak dokaze znova zaspat, ma to proste naucenu asociaciu k zaspavaniu. Toto treba zmenit, ak ju nechces odstavovat, musis ju naucit na nieco ine, ako to napriklad robis do tej polnoci. Len clovek musi vytrvat, moze to byt ozaj narocne, ale ktovie, mozno budes prekvapena a bude to trvat len 3dni, vacsinou tak maminky pisu. Pripadne nech zacne zaspavat s tatinkom, to bu mohlo tiez pomoct.

valuzan
autor
29. jan 2020

@lealikk ano skúšali sme aj vysialit aj dlhšie kúpať a nic

valuzan
autor
29. jan 2020

@luba41 no lenže ona keď je somnou v posteli si pár krát cucne a potom sa len vrtí mrvi zo strany na stranu a veľa krát ju neviem uspať ani prsnikom... To že sa mi budí kôli tomu že jej nedám prso celkom nieje pravda pretože ona mi to robí aj keď jej za každým zobudením to mliečko ponúknem. Začala som ju dávať do postieľky z toho dôvodu že ona cez noc a nad ránom cestuje po posteli a už som ju pár krát našla na kraji postele ešte sekundu pozdejsie a spadla by na zem a keďže chodí hlavou napred spadla by rovno na ňu

valuzan
autor
29. jan 2020

@lucyluv no ďakujem za radu skúsim niečo iné ako prsník uvidíme ako sa to bude vyvíjať

aaao
29. jan 2020

@valuzan nepotesim ta moj ma 2.5 roka od 3 mesiacov nekojeny a stale sa budi kazdu hodinu :D a cez den uz nespava vobec asi od 2 rokov :D

luccija
29. jan 2020

@valuzan má cumel?ako jedava normálnu stravu?
Teraz by som ju neodstavovala od kojenia.U neurológa ste boli ináč je pokojná, keď ma tak málo spánku?Veľa chodiť von podvečer na vzduch, kúpeľ, večera plus kojenie.Tie zuby jej kľudne môžu ísť a už ju to boli.

luccija
29. jan 2020

@valuzan mám pocit, že ona je už tak unavená, že nevie zaspať a spať poriadne.Kedze píšeš, že aj pri kojeni si len cucne a vrtí sa.A určite sprav posteľ tak, aby mohla spať s tebou

luba41
29. jan 2020

@valuzan lenže nesmieš ju nechať prebudit..ked bude spat s tebou, vieš reagovat ešte vtedy ked nie je prebudená..neprecitne, nevstáva-ty takisto..stále je to o kontakte a tvojej blízkosti..a okolo postele matrace, zábrany atd - tak to funguje..

valuzan
autor
29. jan 2020

@luccija no cumlík sme nemali a ani ho nechce, no pokojná ako pokojná ona je dosť nerváčik