10-mesačný v noci nespí viac ako dve hodiny

10. aug 2022

Ahojte, zaujímali by ma vaše skúsenosti a názory. Mám syna, má čoskoro 10 mesiacov. Od pôrodnice je každé dve hodiny, je kojený. To by nebolo tak tragické, ale on si pýta aj v noci. Už to bude vyše pol roka, čo som nespala dlhšie ako 3 hodiny vkuse. Myslím, že ani jemu to nemôže prospievať, veď musí regenerovať a rásť. Nie som striktne za kojenie, skúšali sme 4 druhy UM, nechcel ani jedno. Ak sa naje cez deň, napr.na večer 120g kaše, tak o hodinu pýta mlieko. Som na pokraji fyzických síl. Mali ste to niektorá podobne? A čo s tým? Veľká vďaka...

mamutka
10. aug 2022

Prvý rok sme malý rovnaký. Až po 12 mesiacoch som spala prvý krát celé tri hodiny. Myslela som, že sa to nedá prežiť. Dá. UM som nedávala. Dr mi povedala ze ma skrytý reflux. Môže sa napapať len po menších množstvách a o chvíľu zas. Je to preňho tak lepšie. Takže veľa síl prajem

evica17
10. aug 2022

Skús kohút iba každý druhý raz a medzitým dať čaj,vodu. Myslím môže pýtať zo zvyku, alebo chcelen upokojiť

anjelicek26
10. aug 2022

Tak ma lahky spanok a uspava sa - sanim... to nie je o hlade, ale o sposobe prechodu s fazy lahkeho zasa do fazy hlbokeho spanku... teraz to uz umelym mliekom aj tak nevytrhnes, on sa budi a chce sat... mala som taku prvu dcerku, kazdu hodinu hore dlho do vyse roka, do 2,5 roka neprespala jedinu noc... pri dalsich troch detoch som sa sekla a ja proste nie som cumel, nikdy som neuspavala na prsniku, zaspavali sami s rukou na nich polozenych - do par minut - a napriek kojeniu spali velmi skoro cele noci... lebo sa vedeli skludnit aj bez cuckania na zatvorenie oci... len neviem, ako ti to pomoze teraz, ked je zvyknuty, mozno este cumel skusit na ten prechod...ale ci ti to prijme (?)

evkamotka
10. aug 2022

Starsi syn sa takto budil do dvoch rokov. Teraz ma pat a stale som nespala dlhsie ako tri hodiny vkuse. Budi sa aj bez pitia

domka222
10. aug 2022

Do roka každé dve hodiny, od roka to bolo už aj každú hodinu. V roku a pol som prestala dojčiť, odvtedy spí celú noc

nina004
10. aug 2022

Náš má 17mesiacov a budí sa na mlieko každé Max 3hod.

zuzinka888
10. aug 2022

Aj ja to tak mam UM nepomohlo bolo to rovnake a ked chcem dat cajik tak vresti vypluva a jeduje sa zobudi cely dom aj susedov😜 tak radsej vopcham prsnik minutku pocuca a opat spi. Viem nie je to dobre ale co narobim. Takto sa aspon vyspi manzel kedze chodi do prace a je si povinne poobede pospim.🤷‍♀️

tomikejt
10. aug 2022

Do polroka každú hodinu a pol, potom každé tri hodiny a tak je to doteraz, má rok a pol.

zorkahorka
10. aug 2022

Ze pyta vecer po kasi mlieko, je normalne. Je smadny. Moj bol niekedy v noci aj 10x hore, to mu isli zuby. Skus dat cumel a kojit poleziačky, ty pritom mozes spat a on zaspi tuez

autor
10. aug 2022

Vďaka za spätnú väzbu. Cumel má, niekedy spí s ním, niekedy spí bez neho - nevadí, keď vypadne. Ale ak sa zobudí, cumel nechce, chce sa kojiť. Kojím po ležiačky. Väčšinou spáva pri mne na posteli, lebo ho nevládzem vláčiť 5x z postielky na postel a 5x naspäť. A hlavne, nie vždy zaspáva počas kojenia. Niekedy mu stačí spievanie, riekanky, nosič, biely šum... ale keď sa v noci zobudí, tak vyžaduje len a len prsník. Bohužial, toto nie je len obdobie, keď má regresiu, tak je hore každú pol hodinu - sadá si, štvornožkuje, plače. Ani zuby, vtedy viac nespí ako spí. V týchto dvojhodinových intervaloch spí (a je) od malička.

Keby ho proste namiesto kojenia...ponosím alebo uspím inak... čo myslíte, koľko by také preúčanie trvalo? Neviem si predstaviť takto to ťahať ďalej. A viem, že to bude veľa revu na oboch stranách... ale polepší sa to za napr. noc/dva/tri/týždeň...?

@mamutka aké mal ešte príznaky, prosím?

vreckovka2
10. aug 2022

náš má 14 mesiacov a ako mu idú očné zuby, tak sa budí s plačom a neuspí sa dojčením. Pýta sa na ruky. a je to oveľa oveľa horšie ako uspať dojčením. Pri dojčení aspoň podriemkávam, takto sa buď ja, alebo manžel musíme uplne prebrať a nosiť, kým nezaspí. potom ešte mať na ňom ruku v posteli, až poriadne spinká. Takže ja som rada, ak sa zobudí len na mlieko, chvíľku pocucá a spí ďalej. Po roku začal mať inak dlhšie intervaly spánku v noci, už sa stane, že sa nezobudí 3 až 5 hodín. Čo je super.

dada0902
10. aug 2022

My sme tak mali do 1,5r keby len 2h on bol hore aj každú hodinu a do 1roka no to bola konečná to bol x krát hore ja som spávala cca 4h za celú noc dokopy tiež som skúšala dávať um nechcel len cicik potom už to začalo byť lepšie keď sa odstavil a začal piť vodičku

mamutka
10. aug 2022

Náš malý nemal nijaké príznaky, ja som netušila, že ma skrytý reflux, kým mi to Dr nepovedala. Neplakal, vlastne, keď sa budil a začal mrncat, ja som ponúkla prsník a pil. Trvalo to bežne 40-50 minút, potom zaspal a o hodinu to isté. Neviem ako som to vôbec prežila. Ale nedokázala by som ho nechať plakať aby zaspal. Fakt až ku koncu roka spal 2 a potom dokonca 3 hodiny v kuse v noci. Šialene. Odvtedy sa inak s mužom smejeme, keď ma niekto dve deti krátko po sebe a tvári sa ze to je náročné. My sme vtedy pochopili, že ľudia to musía mat doma pekne pohodove, keď si dokážu prvý rok urobiť ďalšie dieťa 😁

autor
11. aug 2022

@mamutka presne viem, o čom hovoríš 😅 ďakujem

timi247
11. aug 2022

Umelé mlieko ti nezaručí ze dieťa bude spať, môj bude mať 10 mesiacov od narodenia je na um a v noci sa budí každé 2 hodiny, niekedy častejšie. Tiež neviem co je spanok

mamkalentedkova
11. aug 2022

@vreckovka2 úplne súhlasím ...tiež ma.mala 13 mesiacov,doteraz vstávam v noci aj 4 krát na kojenie ..keď chce len prsník je to super ..dve noci teraz vstávala s takým plačom ,že nepomáhalo nič ,len nosenie ..a tak naommai tiež vravela,že zlaté nočné kojenie 🤦🏿...niekedy sa nevie uložiť a to sa vie aj hodinu prehadzovať a celý čas ju musím hladkať .
Takže ťa @autor asi veľmi nepotešíme 😁. Môže to ešte nejaký čas trvať ☺️

vreckovka2
11. aug 2022

@mamkalentedkova no, to prehadzovanie, plač v noci, to môžu byť zuby. U nášho sa to takto prejavuje. A mne veľmi dlho nespal ani 2 hodiny v kuse. Koľkokrát mal obdobie budenia sa každú hodinu. Teraz, keď je v noci hore len 4krát, a netreba ho nosiť, tak som vyspatá doružova :D. Náš inak tiež nechcel od narodenia ani cumeľ, ani fľašu. Ani vodu nevedel vypiť z fľaše. A keď som mala málo mlieka a asi 3 dni sme skúšali dať UM, tak ho grcal prúdom...

mamkalentedkova
11. aug 2022

@vreckovka2 asi to aj budú zúbky ..zatiaľ má len 4 a dasienko dole dosť napuchnuté .Tiež si vravím,že som celkom vyspata 🤣,lebo ma noci keď sa zobudí a ide sa hrať 🤣🤣🤣 a ja dve hodiny sedím vedľa nej na podložke a snažím sa udržať oči otvorené 🤣🤣🤣 našťastie nejak fakt veľa neplače v noci a netreba ju veľa nosiť ..aj keď sa hrá ..výhra sa ,príde si vypýtať ďiďi a spíme ďalej 😁