Môj 10esacny syn kojeny, uz asi 3 mesiac, sa budí každých 15,20 minút, trocha spi, začne so sebou hádzať, suchá sa po tvári, vypadne cumlík, hneď reve, prehadzuje sa,,,, dám mu prsník trocha podudle a sa zasa skludni na ďalších 20 minút, potom toto iste dookola, len potom mu už prsník nedávam, lebo ho len raz olizne a sa otáča, prevracia, bola som už párkrát s nim u Dr. Prezrela ho, spravila odbery, všetko v poriadku, ja už neviem čo mám robiť som totálne na prášky, takto sa fungovať nedá, v spálni spi so mnou na posteli, horúco tu nieje takých 22 stupňov, cez deň pospi 2x, raz doobeda okolo 45 minút, poobede cca 1 hodinu aj 15 minút.... Ja som totálne vyčerpaná, viem ze toto nieje normálne ale neviem co mu je prečo takto zle spáva, mate niekto rady? 😭😭😭😭
@elcoro ahoj keď ma odbery v poriadku tak potom to može byt o inom vies dobre ze je niečo medzi nebom a zemou neviem či na take niečo veriš davaj pozor kto ku vam chodi ale nebudem viac o tom pisat aby si si nemyslela ze som sibnuta lebo niekto na take veci neveri no... Alebo mozu byt aj zubky ale to by si uz mala podla neho vediet
Ako píše @bonda568 skus mu dat niečo proti bolesti pred spánkom. U mojej som nevedela ze zuby idú, ale občas v noci rev... Liek proti bolesti pomohol.
@elcoro vez deň spí lepšie? Nie je to tým, že cez deň spí v kočíku, postieľke bez teba? Niektoré deti začali lepšie spať, keď išli spať do svojej izby. Vyskúšaj, veď takto sa nedá existovať. A teplotu na spanie by som znížila na 20 stupňov.
@hennyinnsbruck dávam každý večer a nepomaha
@elizabet173 cez deň spi v posteli, tej istej ako v noci, doobeda spi 45 minú plus mínus, poobede pri nom ležím hodinu 15 cca. Kedy ako záleží, dnes zla noc, uz je hore od pol 7, určite bude mať až 3 spanky, ja som totálne hotová
@elcoro skús ho nechať cez deň spať samého a zníž tú teplotu v spálni. Nie je príliš teplo oblečený? Ja som mala takého snehuliaka, neznášal teplo, v zavinovačke chytal amoky, bol vždy oblečený veľmi veľmi naľahko, ale malo to zase výhodu, nebýval nikdy chorý, ani v škôlke. Inak myslím si že sú za tým zuby, večer by som skúsila ten nurofen.
@elizabet173 ma len body nič iné, a tenká deka ale aj ta je pod nohami, a nurofen dávam každý večer, pomôže to keď ho dám späť o pol 8 a je ôk tak cca do pol 10 a potom to zacne
@elcoro neskúšala si dať spať trochu skôr? Dala by som dnes o siedmej. A skús aj tú vedľajšiu miestnosť, niektoré deti majú taký spánok, že ich zobudí každé šuchnutie. Ešte ma napadlo, či mu nevadí niečo zo stravy, môže ho bolieť bruško
@elizabet173 chodí väčšinou späť na siedmu a skúsim mu večer nedávať krupicu, robím mu ju z 1,5% mlieka.. A dnes som mu nedala ani vigantol 🤦♀️😭. Dnes mi pospal doobeda len od 9:40 do 10:10 a vôbec nechce spať, nechápem
@elcoro inak ten vigantol môže byť príčinou, už som to tu čítala viac krát. Ale zrejme to budú zuby. Skúšaj, nedaj pár dní vigantol, ostatné nemeň, daj ho spať do inej izby, posuň dobu ukladania, niečo hádam zaberie. Držím palce. Počas víkendu ho nechaj na jednu noc mužovi, mame, komu sa dá, aby si sa aspoň trochu vyspala.
No podľa mňa spi malo cez deň. U mojej to bolo tak,že keď málo spala cez deň tak zle spala i v noci. Celkovo zle noci boli keď išli zúbky. To tiež bývalá sto x v noci hore.
Skus fakt vyhodit vigantol a dat iny vitamin d. Nemoze mu byt napr zima ked sa budi? Skus ho napr dat do postielky alebo kocika spat
@elcoro treba skúšať. Tiež sme mali problémy so spaním, moja spala do roku len v kočíku, deň,noc. Keď som chcela aby aspoň niečo pospala musela som natriasat kočík. V noci po dome mám nechodenych kilometrov. Ja by som do troch rokov na prstoch jednej ruky poratala prespate noci. Okolo roku mal u nás úspech projektor hviezd na strop, rôzne hviezdičky, planéty a hral hudbu. Viem,že je to ťažké, tiež som povedala veľa x ešte raz a kúpim jej niečo na spanie, no vydržala som . Chce to len čas. Ak sú vylúčené zdr problémy, už neostáva iné len vydržať. Nám sa veľmi horšie spánok keď začala stvornozkovat, sedieť, chodiť no udržať ju v postieľke bol boj ale to až po vyše roku sme sa dostali do postieľky.
Nepotesim ta. Mam dve deti. Spavali dost podobne, viac ako 30-45 min cez den nedali vkuse, jedine ak sme boli na prechadzke, ale tam ich zas dokazalo zobudit aj napr. zastekanie psa. Cez noc ako kedy, bola noc, ked sa zobudili aj 10 x a noc ked 3 x. Teraz ma mladsia 2 roky a cez den spi 1-1,5 hod, co je zazrak, aj to pri nej skoro cely cas lezim a ked sa zobudi a vidi ma tam, tak este spi dalej. Stale mame noci, ze sa budi aj 5x. Rada sa mi nastahuje do postele, natlaci na mna a tak spi najlepsie. Od narodenia je pre alergie na fenistile a ani ten nema na nu nejake utlmujuce reakcie. Starsia od 3 rokov cez den nespi. zato odvtedy spi omnoho lepsie a kvalitnejsie v noci. Mne pomohlo jedine to, ze som sa s tym zmierila, su babatka, ktore nepotrebuju spat alebo to proste nevedia, hlavne cez den. Ale to raz skonci a bude dobre. Takze pre mna kazde jedno zrusenie denneho spanku bola vyhra, ze nemusim zas uspavat...
@elcoro zubky mu môžu ísť skús mu dávať na večer nurofen ja som dávala aj fenistil mi predpísala doktorka