Ahoj baby. Poraďte mi čo mám robiť aby môj malý 10 mesačný synček v noci bubkal. Večer zaspí okolo 22 a o druhej je hore.Niekedy aj na dve hodiny.Musím s ním chodiť po dome, pohojdávať ho na rukách a vysveľovať mu že má bubkať lebo je vonku tma.Aj ked potom zaspí tak sa stále pretáča a poplakáva, lebo chce dudku. Dám mu dudu,zaspí a hneď mu vypadne.A po pol hodine mrnčí zas.Nezaberie ani mliečko ani čajík z medovky.Napije sa a zobudí sa aj tak.Ráno som taká ako keby ma v noci bili.Čakám druhé.Som vo 4. mesiaci a ten spánok mi veeeeeľmi chýba. ☹
@maja21041989 ahoj neviem ako casto ti maly spava ale mne baby takto spavali ked boli unavene. lebo desiatej je moc neskoro.moje baby su totalny nespaci ale ak nahodou boli dlhsie hore alebo moc cez den nespalu tak automaticky ako keby sa nevedeli poriadne ulizit zaspali na dvadsat minut a boli zas hore. tetaz davam obidve do pol osmej ci chcu alebo necu aj ked je cirkus nepovolim a spavaju lepsie resp.celu noc.aj ked dietatko mava taketo obdobia ze je viac hore ako spi akus ho dat skor spat a in si postupne zvykne. drzin palce.a mozno je nervozny zo zubkou a preto zle spi.
@zuzi0911 chodí preto neskôr lebo ráno vstane o 9, ide spať okolo 12 a spí hodinu,potom je unavený až o 16. Tak ide spať a spí do 18. Preto mi nechce ísť spať skôr. aj teraz spí 😖
Ja mám to isté mne mali ma 9 mesiacov len to že zaspí s prsníkom o 22:00 ale budí sa mi večne celu noc vkuse ,mrví sa budí sa :(Ráno sa hned musím drogovať s kavou lebo to je hrozné a cely ked ma bolí aj tak hlava a očí štípu ,bolia ,rezu nieviem s čoho to ?Možno tie zuby ja neviem čo to je spať už 6 mesiaca ako mu začali zuby davam mu NUROFEN nepomaha nič len pevne nervy 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
@maja21041989 no tie moje vstavali o 5:3o. tak skus mu poobednajsi spanok posunuttak okolo jednej druhej a uvidi a potom okolo tej siedmej.ja sim dala aj o pil siedmej ked som videla ze uz su unavene. ale kazde babo je ine a na kazde plati ine. skus a uvidis to ti nezavidim.
Pevé nervy, vydržať...vám sa to povie 😢 Manžel mi zase vkuse tvrdí, že malého isto niečo bolí, lebo sa krčí. Ale nevie pochopiť, že malý sa snaží v spánku posadiť. Hádže sa a buchne si hlavu o postielku. Plače. To je hrôza a ja už niekedy vážne nevládzem a mám chuť mu takú struhnúť na zadok. Ale čo možem biť také malé drobča. ☹ Veď on ešte nechápe že mi robí nervy 😠
@maja21041989 to poznam ono je to fakt na nervy ja som tiez koljo razy bola taka zufala ze sosom bucala a kolisala. ono to prejde bude lepsie no chce to cas. skus si ho dat ete vedla seba a jemne ho koliskat alebo hladkat mozno aj tak zaspinka ja som to tiez tak robila.clovek vyskusa vsetko
@maja21041989 mne druhy syn vo veku 10 mesiacov spal najhorsie... budieval sa v noci aj 6x... ale preslo to. Tiez som vtedy uz nevedela, ci to vydrzim... som chodila ako matoha. Ale asi to bolo nejake take obdobie, kedy sa potreboval uistovat, ci som tam. Teraz zas riesim prilis skore ranne vstavanie... ale verim, ze i to raz prejde. 😉
ahoj, neskusila si si ho zobrat k sebe do postele? velakrat to zaberie, teda aspon z tvojho prispevku mam pocit, ze spi v postielke. Dalsi problem mozu byt zuby a dalsi separacna uzkost, vrchol je sice v 8.mesiaci, ale trva do ca 10. teho, mozno chce byt pri tebe len. Skus si urobit protokol spania - to jest napisat, kedy zaspal, kedy vstal a prist na to, kolko hodin spanku potrebuje a podla toho mu skus ten denny nejako upravit, skratit evtl. alebo presunut. Urcite to bude lepsie, je to jedno z najtazsich obdobi, viem podla dcery.
@maja21041989 ahoj.odkedy nám idú zuby, je to tak aj u nás a tak či sa mi to páči alebo nie musela dom malú dávať spinkať do kočíka...skús, možno pomôže
spanok sa mi zda celkove posunuty, moznoze by pomohlo ho posunut alebo skratit na jeden. niektore deti uz spavaju len jeden krat dennev tomto veku.
a spi s tebou v posteli? nepomohlo by nechat ho pri vas v posteli?
@zuzi0911
@boka79
@majka1981
Nechcem ho dávať k sebe, lebo je to veľmi zle keď si na to dieťa zvikne. A tiež sa bojím, že zaspím a malý spadne z postele. Manžela mám v zahraničí, tak spím sama. Bojím sa že sa prekotúľa a spadne. Niekedy som taká unavená a mám tvrdý spánok, že by nezobudil ani bombardér, nie to že on sa pretočil. Počula by som ho asi až keby urobil buuum 😀
@graceful9 V kočíku zaspáva,lebo ho musím hojdať a potom ho preložím do postielky, lebo v kočíku sa veľmi budí. 🙄
@maja21041989 vies ja mam jeden nazor ked to nejde v postielke pojde to v posteli si tehotna potrebujes spanok prisun si postielku uplne k posteli syna daj na stranu kde bude postielka aby nespadol a na druhu postel si lahni ti sak muza doma nemas bude pri tebe a ty sa vyspis po case ho supni do postielky ale tu stale nechaj pritlacenu k posteli bude v postielke a pri tebe ...hlavne aby sa naucil na to ze ma spat....u nas to fungovalo ....viem ze s nim nechces spat na posteli ale vyskusaj ci to tak fungovat nebude musis byt vyspata....
@maja21041989
ahoj! aj pri druhom miminku pamätaj že so spánkom v noci treba byť nekompromisná! keď je noc a môj malý mal cca 3-4 mesiace tak som mu jednoducho zhasla a teraz sa spí! no a určite na neho nehovor v noci, to aby chápal že vtedy sa nediskutuje ale spinká.cez deň ho nemusíš stále hojdať, veď si tehotná a on určite niej najľahší. skús ho dať do postieľky a dať mu tam niečo obľúbené nech sa zahrá a zaspí (samozrejme nech je sám a nevidí tú možnosť že ho čakáš kedy zaspí a že sa môže ešte pohojdať( a ty si pospi tiež. je to teraz pre teba určite ťažké obdobie ale to zase prejde a bude dobre! no a cez deň ho skús radšej naučiť spať asi tak skôr doobeda a zase poobede ale nie večer. držím palce
ahoj,necitala som vsetky prispevky od mamiciek,tak neviem co ti uz kto pisal,ale ja som si s malym vytrpela co sa tyka nespania tiez svoje a jedno co si myslim,ze je u tvojho drobca zle,tak je to ze nema rezim,je to podla mna teraz len a len o tebe,ak ti zaspava o desiatej,tak rano ho zobud o siedmej,je tazke zobudit spiace babatko,lebo je to to najkrajsie,ale musis... potom ho uloz okolo 10:30 cca 30min hore dole,nenechaj ho spat dllhsie ako hodinu a pol,zase musis zobudit maleho,ked vstane o dvanastej,tak ho este okolo tej tretej uloz na 30minutovy spanok,po poslednom spinkani by mal byt medzi nocnym spankom 4hodinovy rozdiel... po 3dnoch by to malo byt lepsie,teda aspon u nas to tak bolo,mne sa mali zobudil o jednej druhej rano a dve hodiny som ho nosila po rukach a prosila ho aby uz spinkal,rano som si povedala,ze to dospime a maleho som nechala spinkat tak dlho ako to potreboval,lebo som spala aj ja,ale potom sme sa museli obaja naucit dodrziavat rezim,ak by si chcela tak mi napis email a ja ti poslem nieco podla coho som sa riadila...
ja si skor myslim, ze je zle , ked sa dieta uci nasili na postielku a v nej byt nechce, je normalen , ze deti chcu byt pri mame. Mozes ho dat na kraj, kde sa neprekotula, staci len spalnu upravit a posunut postel k stene, ale to uz musi vediet kazdy za seba.. Bola to len alternativa a mozne riesenie, mama ma v sebe vzdy taky senzor, ze sa prebudi, ked treba, automaticky v podvedomi, materinsky instinkt.Ja by som aspon skusila
@maja21041989 ahoj, necitala som všetky prispevky, takze mozno to tu uz zaznelo... ale nemyslim, ze je to o nespravnom rezime... podla mojho nazoru ste v obdobi separacnej uzkosti, ked maly potrebuje citit mamu vedla seba... skus si ho vziat k sebe do postele, ci nebude spat lepsie...
presli sme si tym aj my, prave vo veku tvojho drobca, moja dcerka v noci nespala skoro vobec, a pritom denny rezim mala nastaveny v celku dobre, doobedny spanok, poobedny a v noci aj tak zle... vyskusala som vselico, nakoniec zabral spanok u mna v posteli... zelam vela sil a trpezlivost... 🙂
@maja21041989 Ahoj,,majka,,mala som skoro podobný problem ako ty a žial stále nam to akosi pretrvava,,naša mala bola už od porodnice hrozný spač už tam mi povedali že mam extremne žive dieta 😀 ,,od narodenia do piatich mesiacov zaspávala o 1v noci a o 5 bola hore akože som už vyspata 😀 😖
Teraz je to podobne síce nam idu zubky ale vlastne pokojný spanok sme nemali ani raz možno 2-3vínimky,,takže chápem akos a cítiš,,,naša zaspávala o pol desiatej večer niekedy aj neskor a o 3 sa zobudila akože ideme sa hrat .. 😒 šlo ma porazit dokonca niekdy som už take nervy chytala že som musela draheho budit aby osm nevybuchla pretože,,ja sa liečim na klby,,,a potrebujem spánok a ked to takto pretrvavalo(aj pretrvava)pomáhame si s drahým ako vieme teda aj on vstáva tak ta chápem že si potrebuješ oddýchnut ked čakáš druhe mimi,,,neskušala si vobec nebrat mimi na ruky ,,,nezasvecovat svetlo ,,neozívat sa,,,potom možno pochopí že treba spinkat,,,a nebuntošit 🙂 ja som to tak spravila asi 2x to zabralo,,,ale večšinou aj tak nezaberie nič a zmierila som sa s tým že snad z toho vyrastie 😒 a hovorím si že dalšie babo aspon o 10rokov.. 😀 lebo kedže som každy den takato unavena nedokážem poriadne fungovat ani cez den,,akože varit,,,upratovat to je tabu,,,,ked mi je naozaj zle nerobím absolutne nič,,,ešteže mam takeho chapaveho ,,,chlapa 🙂 neviem či som ti tým pomohla niketore detičky su proste take, a musia z toho jedine vyrást 😉
@maja21041989 Ako vidím mam take iste nazory 😉 😀 na určiteveci ja som tiež malu enhccela davat ku mne do postele,,pretože z istých dovodov tiež nioekedy spím sama 😀 a užs a mi stalo že mi mala spadla,,aj ked niektore mudrlantky mi tu tvrdili čo som to ja za matku bže si nezoberiem svoje dietat k sebe že preto sa budí lebo ma pri sebe necíti ale prd makový ona revala aj tak ☹ ,,,a takisto ako píšeš ty som mala občastake nervy hlavne ked bola menšiaa nechcela skoro vobec spat nosila ju na rukách cela family všetci s nervami v koncoch,,a ja som dost horuca krv,,,,skrátka netrpezlivý človek,,,tak som muesal naratat do 10 odíst z miestnosti sa upokojit ☹ preto som aj kojila len pol roka kedže malo spavala ja nevyspata aj mliečko odišlo... 😒
Absolutny suhlas s @lady511. Tiez mi maly spava v postielke. K sebe ho dat nemozem lebo tam spi manzel a ked ma zas nocnu, tak sa bojim, ze by maly spadol z postele. Par krat sme ho aj skusali dat k sebe a bolo to este horsie. Ziadne pritulkam sa k mamine lebo ju potrebujem citit sa nekonalo. Ako zistil, ze ma priestor, okamzite si na posteli sadol, ja som ho lahla, pohladkala, a on si zas sadol. Po dvadsiatom raze ma to prestalo bavit, tak putoval zas do postielky.
@maja21041989 asi moc neporadim, mam rovnaky problem. Maly ide sapt o cca 19.30 a okolo pol noci najneskor o jednej hodine je hore a odvtedy az do rana sa budi, vrti, stavia sa v postielke, mrnci, smeje sa, spieva si atd. podla nalady. Okolo pol piatej zaveli budicek a uz na spanok ci aspon lezanie mozeme zabudnut. Skus posunut ten rezim ako ti baby radia, ale neviem ci to bude mat efekt. My mame dobry rezim a aj tak v noci strasi 😀 Kazdpadne za pokus to stoji. Drzim palce, nech to coskoro prejde.
Ja mám tiež presne taký istý problém. Môj drobec má 9 mesiacov a vôbec v noci nespí. Skúšala som snáď už všetky možné rady- nechať vyplakať, upraviť denný režim, nedávať ho v noci k nám na posteľ, dávať mu výdatné kaše na noc. ☹
A všetko bolo neúspešné. Je to moje 3. dieťatko, mám už ako-také skúsenosti, ale neviem nájsť spôsob ako by som mu mohla pomôcť, aby v noci spinkal. Vidím i na ňom, že je už unavený 😢 . Celú noc sa točí, plače, pije čaj a nie a nie spať. A čakať až to prejde? To nie je asi riešenie.
Čítala som, že ak pôrod neprebehol spontánne, bol umelo vyvolávaný, (môj prípad), dieťatko prišlo na svet sekciou,bude mať bábätko problémy so spánkom. Moje 2 deti nemali žiadne problémy a spinkali ukážkovo, ale vtedy som rodila prirodzene, bez lekárov.
Ak na niečo prídeš, daj vedieť.
@maja21041989 ja som maleho budila a ver mi ze mi to bolo tak velmi luto,ale musela som,nevladala som uz a bola som uz na konci s nervami,ja som bola nevyspata a podrazdena a potom som sa obcas nekontrolovala a na maleho som nakricala a aby sme boli obaja v pohode,tak som to riskla a dnes mame 19mesiacov a maly spinka celu noc a co sa tyka spinkania maleho na posteli,kazdy mame na to iny nazor a aj mne sa obcas stalo,ze som si maleho nechala pri sebe,lebo som bola unavena,ale vzdy ked zaspal som ho preniesla do postielky a do dnes spi maly v postielke,akurat ked ide spinkat ,tak potrebuje kontakt so mnou takze mam postielku pri posteli a drzime sa za ruku 🙂))... poslem ti elektronicku knihu je tam kopec problemov s detickami a zaroven su tam aj riesenia,skus si to pozriet za skusku a precitanie nic nedas 🙂,mne to pomohlo a mam dalsich 5kamartok ktore sa tam naslli a vdaka tej knihe chodime dnes vsetky vyspate 🙂
@ivkaa12 ďakujem za knihu.Prečítam a dám vedieť ako to dopadlo.
Ale neviem čo sa stalo no malý spí už tretiu noc výborne. Akurát som vynechala nočné mliečko a dala som len kusok čajiku. A prebudil sa len raz. Minulú noc vôbec. Ale aj tak mu musim posunuť spanok lebo zaspáva o 22:30 a spí do 9:30 ...takže toto ešte nejak zvládnuť.
https://www.modrykonik.sk/forum/staram-sa-o-dietatko/9-mesacne-dieta-nechce-v-noci-spat/
https://www.modrykonik.sk/forum/staram-sa-o-dietatko/je-normalne-ak-je-rocne-dieta-nepokojne-a-nechce-spat/
https://www.modrykonik.sk/forum/staram-sa-o-dietatko/kazde-dieta-sa-vie-naucit-spat-riadili-ste-sa-knihou/
skus sa pozriet do tychto tem 😉