Ahojte zeny, v uvode chcem zdoraznit ze nestresujem, na syna netlacim, viem ze kazde dieta je ine, len ma zaujmaju skusenosti inych mamiciek 😀
Maly cca od 8m blabotal, rozpraval si fakt cely den, ako prisiel 10m uplne prestal zo dna na den..jediny prejav je mmmmkanie🤷♀️takto je to uz asi 3 tyzdne
Okrem tohto je velmi sikovny, co sa hrubej motoriky tyka stvornozkuje, chodi pri nabytku a pomaly sa skusa pustat..
Rozumie, ukazuje ruckou na predmety ked sa spytam napr kde je vysavac, havo, lopta, atd urobi mmmm a ukaze ruckou..ked mu poviem ideme zavolat babe ide po telefone a podava mi ho, alebo ked sa spytam kde ma plysak ocko ukaze na ocko prstom..dava papa, tapkat vie toez..
Mali ste to niekto podobne? Ze prestali zo dna na den cca v tomto obdobi? V terminovkach sa s tym ani jedna nestretla 🙂
ten vyvoj je vo vlnach, moj starsi syn chodil od 9,5 mesiaca a v tom case neblabotal, uplne ho zaujal motoricky vyskum sveta. Mladsi nebol motoricky taky sikovny, zato prva veta v 10. mesiacoch. Obaja vyrastli, puberta v plnom prude a paradoxne ten "neblabotajuci" v roku je teraz ukecana papula, a ten sikovne hovoriaci, trusi tak 5 viet za den a jo len suche vecne konstatovania.
Stava sa niekedy, ze deti prestanu robit nieco, co robili. Je mozne, ze jeho mozog sa teraz plne sustredi na chodzu a rec ide do uzadia. Ked sa chodza lepsie rozbehne, tak mozog bude mat priestor na nieco ine. Konzultovat s lekarkou, ak by to trvalo dlhsie.