Ahojte, potrebovala by som nejakú praktickú radu či skúsenosť. Syn má 10 mesiacov a málo pije. Aspoň tak povedala sestrička. Denne vypije maximálne 3 dcl vody a to niekedy horko ťažko 1dcl. Príkrmy papá v pohode. Jogurt, ovocie, zelenina, mäso, mliečne kaše, chlieb. S tým problém nemáme. Vodu preferuje pred čajom a sladké šťavy mu dávať nechcem. Ponúkam ho stále, sem tam sa napije, často odmietne, niekedy sa s fľašou len hrá a je celý poiblievaný (šľak to traf, keď mu niečo stecčie pri tom do bruška). Skúsila som už aj obyčajný pohár, fľašu s náustok, fľašu s dudlom a výsledok je stále rovnaký. U doktorky mi povedali, že má vypiť v teple 2-3 fľašky vody (3dlc)no ako do neho tekutiny dostať? Budem vďačná za skúsenosti a pripadne rady
@kristind môj tiež málo pil, vlastne obaja, ja som ale aj kojila. Ostan len pri vode. Skús robiť aj redšie príkrmy. A v najväčších teplach som ja do mojich vodu stopala normálne nurofenovou striekačkou. Každých 15 min šup jednu-dve, koľko prehltol. To mi ségra poradila a osvedčilo sa mi. Časom sa rozpili. A ostali obaja pri vode, čo som rada, lebo poznám deti, čo len so sirupom vypijú.... Ináč oplatí sa skúšať fľaše. Starší sa rozpil z pohárika s takým naustkom ako prasaci rypak. Ale pil aj z fľašky. Mladší zas má pura fľašu a tá mu vyhovuje, tak som rada. Ináč takto pred rokom, keď mal 9 mesiacov, tak striekačka alebo lyžička... Milión pohárikov som vystriedala, našťastie som mala dosť po staršom, nemusela som kupovať... Ale bola to bieda. Až kým som nekúpila tu fľašu. Ale to tiež len vďaka tomu, že som ju kúpila staršiemu a mladší mu ju kradol...
@ukulela s tou striekačkou to skúsim. Tiež skúšam všetko možné. Náhodou mu kúpila švagriná fľašu babylove a z toho sa mu pije očividne dobre, no aj tak vypije málo. Už mám doma učiaci pohárik, fľašu s pevným náustkom, fľašu s gumovým náustkom z pepca. Musím popozerať, čo ešte také diametrálne odlišné robia, čo by mu mohlo viac sadnúť. Sestrička vravela, že to mám doháňať ovocím, no keď je najedený, nechce a keď chce, už musí zjesť aj iné veci. Melón mu nejako nechutí zatiaľ. Fľašu má stále dostupnú, ale sám si ju málokedy vezme. A učiť ho piť sladké, aj keď ovocné šťavy ozaj nechcem. Zvykne si a čo potom. My sme obaja s mužom teda nie zrovna chudý a nepotrebujem do neho tlačiť zbytočne cukry, aby sa potom vody už vôbec ani nechytil
@nickpick skúšala som ak bylinkový čaj, ale odgrckával z toho, tak s tými bylinkami moc nechcem experimentovať do roka. Odšťavovač doma nemáme, tak domáce nespravím. Ale voda ako taká mu nevadí, práveže keď už sa napije, tak sa jej nacucá. Nie je problém v nápoji ako takom, skôr v tom, že akoby nemá často smäd
Dávala sa som vodu ale do prikmov. Polievky a ovocie má v sebe veľa vody..a plus to mlieko..môj začal piť až teraz v lete a to má rok a pol. Inak dokopy som mu napocitala že horko ťažko dá ten liter denne už aj s mliekom a čajom..a nejaká rezerva na polievku. XD
@kristind ahojko ta nurofen striekacka je super pouzivala som ju aj ja pri detoch ked nepili, striekaj do licka nie do ust lebo jazykom prehltne a vypluje to a kludne aj 1/2 alebo aj celu davku aj zvladne nemusis sa bat ze zabehne nauci sa to hned hltat a este poradim ovocie, napr. melon ma vela vody, uhorka, hruska, hrozno ostatne si pozri na nete, vyskusaj ktore vam nebudu robit zle kedze mate 10m. drzim palceky my sme si ovocie nakrajali na kocecky do nadobky a vonku som davala do ust miesto vody 🙂 drzte sa (nam drobec nevypil do 2r. ani 1/4deci aj to len striekackou)
@ivangeline mlieko sa nerata za tekutinu ale jedlo! ja som zvykla ak som chcela pri vacsom dietati po roku, kedy uz nebolo nahradou jedla ze som ho riedila vacsou davkou vody pred spanim aby nebolo dieta dehydrovane (napr. v lete cez obed), t.j. najedli sme sa normalne obedu, a spravila som mlieko do postele do flasky ale 1/2 davka mlieka + plna flaska vody - take na oklamanie ale doplnenie tekutin 🙂 vtedy mozes ratat aj mlieko za tekutinku inak nie
@kacena4 ..aj my tak už zo mesiac robíme alé popravde to mlieko..podľa toho zas ktoré...je viac voda ako mlieko. Náš pije ešte v noci, cez deň len čaj alebo nič pred spaním.
Ešte som zabudla, pije umelé mlieko na večeru vypije cca 120ml a v noci max 2dcl. Cez deň má stravu ako som písala a ponúkam vodu