Moj 10mesacny syncek ma pri kojeni taha za vlasy aj pri zaspavani. niekedy mi aj vytrhne hrst vlasov. som zufala ako mu v tom zabranit? mam mu to vratit aby vedel ako to boli: kojit ho chcem aj nadalej.ale nechcem byt ani plesata. Prosim poradte som zufala.
@betkakatka skus si vlasy tak ucesat, aby sa mu nedalo. vypnut hore, schovat pod satku.... (ja som ostrihana nakratko 😉 ). vratit nepomoze, na to je este maly a nebude tomu rozumiet. ani moj mladsi si to este nevie dat dokopy (skriabe). u nas pomaha aj to, ze si krpec drzi plysaka=ked ma plne ruky, nemoze sa sapat po mne.
drzim palce 🙂
@betkakatka toto nemyslis vazne......
ved si sprav vrkoc a hotovo....alebo daj satku....a treba ho aj upozornit....no no no a povedat, ze sa to nesmie...
och moj Boze - hlavne mu to prosim nevracaj, ved on nevie co robi - vlasy si ostrihaj, alebo uviaz, alebo zakry, nauc ho moja, moja - hladkat krasne - to sa Ti potom bude pacit
Neviem, či mám tomu veriť, nakoľko dotyčná je len dnes registrovaná a presne takuto diskusiu som už čítala.
vrkoc, cop, capicu, satku?? sponky??? Pokial mu nebudu visiet pred tvarickou, tak ho to iritovat nebude... vracat je hlupost, vobec by to nepochopil.
viem ako sa cítiš pretože naša to robí tiež niekedy z nudy,,,aj ked jej davam mliečko,,,bolí to jak hrom,,preto si davam vlasy do copu,,, 😉 radšej lebo vela vlasov mi už vytrhla
vrátiť??? a keď ťa poštípe ručičkami na tvári, tak to mu tiež vrátiš?? panebože ! Veď keď ťa ťahá za vlasy, tak si ich daj do copu, hociako vypni, alebo ostrihaj a je po probléme... To si robíte už srandu dnes s takýmito otázkami...
Nabudúce sem prosím dajte otázku typu - bábo ma očúralo, mám mu to vrátiť, aby vedelo, že sa to nemá????
aj moja dcera ma taha za vlasy, aj stipe, vselico. tak bud si dam vlasy do copu, alebo jej chytim rucicku, hra sa mi potom s prstom napriklad. ved oni to nerobia naschval a nevedia, ze to boli, nemaju este taku jemnu motoriku, aby to spravili jemnejsie.
Holky, mám tu z niektorých pocit, že buď nemáte deti alebo ste sa iba s takýmto niečím nestretli... ale to neznamená, že to neexistuje!!! Ja mám 10-mesačnú dcérku, ktorá viditeľne ťahá za vlasy (a trhá ich v chumáčoch) len tak, lebo sa jej to páči... A takto som sa dostala k tejto diskusii - pretože hľadám aj ja nejaké riešenie - ako takýto problém riešili iné mamičky - čo je na tom zlé??? 😕
Pozrite na moju fotku - mám polodlhé vlasy - do vrkoča ich nestiahnem, sponka - akurát na ofinu, šatku odmietam nosiť a rady o ostrihaní sa - to ani nebudem komentovať... 🙄 Aj tak - toto samotný problém vôbec ale vôbec nerieši!!! Ona príde k inej osobe a urobí to isté!!! To mám všetky ženy upozorniť, aby si dali niečo na vlasy??? 🙄
Znova hovorím - jedná sa o 10-mesačné dieťa!! Silu má za troch, cit v ručkách zatiaľ žiadny a nejaké nonono a vysvetlenie, že to naozaj bolí na ňu zatiaľ - pochopiteľne - neplatí... A vyhýbať sa tomu aby nemala dosah na vlasy sa naozaj nedá..
Buďte trochu empatické a skúste sem dať skutočné rady a nie tu len zhadzovať pisateľku.. (samozrejme toto nie je adresované holkám, ktoré sa naozaj snažili písať k veci)
a moj anjeliček ma pre zmenu kuše🙂))..mám mu to vrátit?...podla mna je to poriadna hlúpost čo píšeš...
@betkakatka a mna štípe alebo mi pchá prstíčky do úst pri kojení ked zaspava.. a tiez si neviem pomoct /pritom ma vzdy poskriabe riadne na dasno../.. vymizne to samo si myslim.. staršia mi tiez chytavala vlasy ked bola mala a zaspavala pri kojeni, jedine som jej rucku silnejsie pridrzala, chvilu sa zvykla jedovat, n zvykla som jej hovorit no no no, to sa nesmie, to sa maminke nerobi.. casom to asi pochopila, ze to nemoze robit a uz zaspavala kludnejsie.. moja ma 9 mesiacov a uz dobre chape co je to NO NO NO nesmies.. tak skus nanho nejak tak..
kočky, mám skoro 4 - ročného synčeka, ktorý ma stále ťahá za vlasy. Niekedy je to hrôza inokedy to trpím..... A aj keď si k nemu ľahne tatinko, ktorý už dávno spi, keď idem ja, malý vyhlási:" jéééééj konečne mi idú vlásky....." Takže sa toho asi nezbavíme. A ešte: " Tato nemá také vlásky ako ty....". A nemyslíte, že som sa ani ja nedala ostrihať a podobne....... U holičky sedí ako päť peňazí a keby mohol, tak jej najradšej pomáha..... Tak dievčatá, deti z toho vyrastú.... niektoré skôr, niektoré neskôr. Ale v žiadnom prípade mu to nevracať....Nechápe tomu. 🙂
Pred casom som videla fotku jednej maminy, ktora mala na krku snurku s velkym priveskom, takym jednoduchym farebnym kolieskom. Pisala k tomu, ze si ho zaobstarala, aby sa malo jej babo s cim hrat pri kojeni, lebo inak jej vzdy stlacalo druhu bradavku. 🙂
Mozno by to pomohlo aj u vas, maly by sa mal s cim zabavit a vlasy by ho nelakali. Za pokus nic nedas. 🙂
Prikry mu ruky na pevno dekou alebo plienkou, alebo mu jednu prilahni a druhu mu drz.