10 mesačný syn hryzie

5. apr 2021

Ahojte ..máme 10m syna a nevieme si s ním rady...ide hlavne o to,že do nás hryzie...plecia, ruky, brucho, nohy, hlavne vtedy, keď sa s ním santime...má síce len 2 zuby dole a 4 hore, ale tie kusance, čo zanecháva na našom tele sú teda riadne..ako vysvetliť tak malému dieťaťu,že to nesmie robiť? Skúšali sme aj "plakať", aj skriknut, že to boli, ale on má z toho ešte väčšiu srandu🙈🤷‍♀️

taga
5. apr 2021

Jednoducho nedovolit. Ved to dieta ma 10 mesiacov, vidis na nom, ze dosiroka otvara pusinku a blizi sa k tvojmu telu tak, ze ide uhryznut. Tak dieta chytim a odtiahnem od seba s jasnym 'nie, nesmies ma hryzt'. v tomto veku nechapem, ak sa niekto dokaze nechat dohryzt od dietata.. ved aj jeho motorika je este neista, nie je take rychle ako dospely snad

autor
5. apr 2021

@taga ďakujem, ale asi máme každé iné dieťa... On je dosť rýchly a hlavne, keď ho máme na rukách a jašíme sa s ním,tak vtedy to vieš málokedy ustrážiť, je to sekunda a už má zaborenú hlavu v ramene a hryzie.

elizabet173
5. apr 2021

10 mesačnému nevysvetlíš, nejaký čas ho ber na ruky čo najmenej a keď, tak chrbátikom k sebe, jašte sa tak, že si od neho v dostatočnej vzdialenosti, aby ťa nedočiahol. Prepáč, tiež nechápem, ako môžeš byť dohryzená od desaťmesačného. Môj sa až triasol, čo chcel pohrýzť, ruku som si vytiahla a ponúkla mu jeho.

taga
5. apr 2021

Ok, tak vzdy ked vas uhryzne ho v tej chvili polozte, jasenie a akakolvek zabava konci

trixi12
5. apr 2021

práve si mi pripomenula jeden z najhorších okamihov môjho života :D moja to skúšala v podobnom veku, ona sa vždy rada mojkala a ja že sa chce pritúliť. No isto, taký kúsanec do stehna, že tie 4 zuby tam bolo vidno ďalší týždeň :D Ja som ju mala naučenú na rázne "nie" pre situácie, kedy chcela robiť niečo nebezpečné. Tak som ju od seba odtiahla, pohrozila jej prstom a povedala "nie". Párkrát to ešte skúsila, myslím že aj úspešne, nuž dávala som si riadny pozor a vždy reagovala rovnako. Ale jej vtedy išli zuby, kúsatka ju nikdy nebavili, vždy skúšala kúsať kadečo iné, tak možno preto. Hlavne mu z toho nesmiete robiť zábavu, 10 mesačný už chápe emócie a vidí, kedy už to nie je sranda a myslíš to vážne. Jasne dať najavo že toto nie a ako píše taga, jašenie skončilo. zrejme to chvíľu potrvá kým pochopí, hlavne ak to úspešne robil dlhší čas.

andreatytler
6. apr 2021

Nas syn hryzie ked sa jasime. Vtedy je tak vzruseny ze pouzva hryzenie na ovladanie navalu emocii ktore s tym jasenim dostava. Proste sa jasime prilis vela. Male deti este nedokazu kontrolovat svoje rekcie pri privelkej stimulacii. Nedokazu odhadnut ze uz prekracuju hranice prijemneho a povedat ze je to privela... im sa to stale paci az do momentu kedy uz si nemozu pomoct a musia uhryznut, lebo by z koze vyleteli.
To hryzenie ich ukludnuje.
Skuste ho naucit hryzt vankus alebo hracku. Zahrajte divadielko ze sa jasite, ste vzruseny a musite uhryznut aby ste sa ukuldnili a chcete uhryznut ruku, ale radsej uhryznete vankus. Ale kludne mu to mozete aj slovne povedat. "Vidim ze si cely rozjaseny a musis ma uhryznut aby si sa ukludnil. Chapem to. Ale vies, mna to boli ked uhryznes. Uhryzni miesto toho vankus". Mozno budete prekvapeni ze vam aj porozumie co od neho chcete.

Samozrejme ze treba tiez regulovat dobu toho jasenia a prestat (alebo zjemnit) hned pri prvom pokuse o uhryznutie.

skaja_111
20. feb 2024

Ahoj kedy to prosím Ta prestalo ? Dcérka nás tiež hryzie