Maly ma zaciatok 10teho mesiaca a zatial nema vytvoreny ziaden spankovy rezim...v noci vstava 3x...sice hned zaspi,ale rano sme hore vselijako.niekedy o 4,30...niekedy o 5 ,....5,30...o 6tej..potom ide spat cca o8mej to tiez plus -minus,potom okolo 13tej ,poobede s nim idem von,cize zase spi v kociku a podvecer sa pyta spat zase o 17,30.vstane okolo 19tej a je hore do 21vej....a rano zase skoro vstavame....dost ma to vycerpava,pretoze ani vecer na seba s manzelom nemame cas...ked konecne zaspi,o 21vej som uz taka unavena,ze idem spat aj ja...netusim ako ho nastavit,niektori mi radia,aby som ho uz podvecer o tej 17,30 uz nedala spat,aj keby plakal....,ze ho mam s niecim zabavit a vydrzat tak zopar dni,kym si nezvykne.....ale zase iní,ze nemam dieta nutit do nicoho,ze ono si samo najde rezim kedy spinkat.....uz fakt neviem... 😢
Tri spanky su vela. Prestelovat na 2. Bede to vela placu a nervov, ale potom si povies, preco si to neurobila uz davno. Prinesie to veeela pohody do vasho zivota. Posun aj ranny a poobedny spanok,tak o pol hodinky a vecer okolo 19.tej hajde na vecerny spanok. Nic si nevycitaj, ber to tak, ze maly potrebuje oddychnutu a veselu maminu a nie chodiacu mrtvolu 🙂
V tomto veku mi syn spaval 2x za den. O 11 to spal asi 2,5 hod. A potom v kociku okolo 17 hod. Tri spanky su uz vela. Uber heden, to by malo pomoct aj tomu nocnemu spanku
jej, aj ty mas Filipka 🙂 no nas Filipko je o par tazdnov mladsi, ale spava v podstate uz len raz za den, cez obed nam to vychadza, vacsinou vonku v kociku. Iba ak sa pre nieco zobudi, ze spi malinko, tak viem, ze ho skusim uspat aj podvecer, ale to max polhodinku spi. Zato noci prespi cele, takze ja si myslim, ze mu o staci. Tvojmu samozrejme nemusi, ale tri spanky su vela. Skusit vecer pozabavat, postupne ukladat kazdy den trochu neskor, ked bude viac unaveny, zaspi ako mimino 🙂 alebo si to celkovo zrataj, kolko asi za den spi, nasmu to vychadza cca 12 - 14 hodin dokopy, ked prespi noc od cca 20:30 do 7:30. mozno zistis, ze potrebuje tolko spat, ale mozno, ked to nebudu 3 denne spanky, tak potiahne dlhsie v noci, alebo poobede
Kolko spinka spolu? Mne to tak vychadza ze si stale len tak zdriemne. Skus mu rano potiahnut cas spania na deviatu pol desiatu, potom chodte von ale posadit do kociarika, nie aby spinkal, no a ked pridete tak ho uloz do postielky. My to robime podobne.
radim postupne predlzovat ten interval k vecernemu spanku, 17.30 je neskoro na poobedny spanok, ale skoro na nocny. A aby to vychadzalo, tak postupne robit rozostupy aj tych predtym. Tri spanky cez den sa mi tiez zdaju uz dost vela v 10. mesiacoch. Skus sa dostat posuvmi na dva - doobeda a poobede, ale tak aby uz od piatej bol hore a siel spat potom medzi siedmou - osmou. U nas takto fungoval rezim u oboch deti a funguje tak dodnes. Vecerny spanok mame jasne dane a denne sa tomu prisosobuju.... resp. uz nejaky cas sme bez denneho spanku
My uz mame iba jeden spanok, takze urcite 3 spanky su veeeela. Ja som uz musela odobrat ten druhy spanok, lebo vecer chodieval spat az o 23:00. Teraz spi od 12:30 do max 14:30 a vecer pojde spat uz o 20:30 a spi do rana. Samozrejme sa zobudi, ale dam mu cumel a spi dalej. Malokedy sa stane, ze ostane hore. Tak ked sa zobudi o 5, tak daj ho spat o 8, potom potiahni to nejako do 14:00, a potom okolo 19:00-19:30 ho mozes ulozit na vecerny spanok. Uvidis, dufame, ze som ti pomohla. Prajem pevne nervy 🙂
To je obdobie, kedy sa meni spankovy rezim. Je tazke aj pre matku odhadnut kedy je dietatko uz unavene a potrebuje spanok. V tomto veku uz obycajne spavaju deticky len raz denne okolo obeda a niekedy aj dvakrat - pred obedom a poobede. V priebehu mesiaca si najdete cas, ktory je idealny na spanok. Este to nebude pravidlom, ze len jedno alebo len dva spanky cez den. A tri spanky su urcite vela.
mne poradte pri 4-ročnom 😀
skús ho smerovať k dvom spánkom: doobeda potiahnute postupne do 09.30-10.00 to by mohol pospať d nejakej 12hod a potom poobede ho skús dať spať okolo 15.00 -15.30 do nejakej 17-17.30 je to podľa mna len sila zvyku, pevné nervy prajem! aj my sme si tým prešli 😉
@1108 podla mna su 3 spanky pre 10 mesacne babo vobec neni vela... Ja mam 11 mesacne a spi 3-krat
Rano vstava o medzi 7:30 - 8-mou, okolo 10-tej ide spinkat, spi hodinu, potom ide spat okolo 14-tej a zase spi hodinu, niekedy aj dve a nakoniec chodi spavat okolo 18:30, to spi polhodinku a vecer zaspi do 21:00. Ja ho davam vzdy do postielky aj s nejakou hrackou a chvilku sa hra a potom zalomi, aj vecer je uz v postielke do 20:00, ma trochu rozsvietenu lampu a hracku a potom zaspi v pohode. V noci byva hore jeden krat
Keby mi vstaval rano tak skoro, tak ho necham v postielke s trochu rozsvietenou lampou a tou hrackou a mozno ti este zaspi. Ak ma sam izbicku by vas ani nebudil. Nas maly spi so starsou dcerkou v ich izbe.
vrelo odporucam precitat si knihu "Kazde dieta sa vie naucit spat" - nedam na nu dopustit, my sme sa nou zacali riadit, ked mal syn 9 mes a to sme si mohli usetrit 3 mes prebdenych noci aj dni 😀 ale nevedela som o nej skor. Postatne je, ze vacsinou sa deticky vedia naucit pravidelnemu rezimu spanku okolo 6-7 mes (bez ohladu na kojene/nekojene dieta) a ak budes postupovat podla knihy, vysledky uvidis do tyzdna. Iste je, ako pisu baby predo mnou, zo zaciatku to bude chciet velmi pevne tvoje nervy a bude to stat veeela placu a odmietania dietatka, ale bude to stat za to. 3 spanky do dna su pre 10 mes uz vela, navyse ten posledny bol fakt dost neskoro, ale to sa uz opakujem. Najdi si tuto knizku, je tam toho popisaneho aj viac, ňielen o spanku, velmi dobre pisana, zrozumitelna a hlavne ucinna, za predpokladu, ze tych par dni nepovolis a neustupis dietatku 🙂 vrati sa ti to 1000nasobne 🙂 hovorim z vlastnej skusenosti
Suhlasím s tatkaha - nám tiež pomohla kniha ,,každe dieťa sa vie naučiť spat,, krpata proste nechcela byt v posteli, zaspavať sama. Ja som naozaj nemohla večer čo večer pri nej sedieť kym nezaspi - jednak by som skor zaspala ja a jednak som v tom čase študovala a potrebovala som tie večery na učenie. Mala samozrejme revala ako tur....presadzovala si tak svoje. No, plaču sme si užili dosť, ale nakoniec pochopila, že mamina je tu blizko, nikam neodchadza a že teraz ideme spinkať...takto som chodila do izby ako trotel čo desať minut, každý večer asi týžden...pomohlo. Sice sa mi do dvoch rokov v podstate budila tie 3 razy za noc, ale večer už s uspávaním bol klud a v noci som jej dala sucnut vody z flaše, mlieko nie koli zubom.
Myslim ze uz mslo dost casu vytvorit si spankovy rezim a nevytborilo si ho,treba tomu pomoct🙂 3spanky su uxpodla mna vrla na 10mes.babo. Ja by som ho uz naozaj o tej 17.30spat nedala,uhraj to do nejakej 18.30 bude sice placu a bude zly,ale za par dni prejde. Urcite ked vecer bude viac unaveny,rano nebude strasit o4.30:-D