10-mesačný nemá pri sedení vystreté obe nohy.

janapeterjana
1. apr 2020

Ahojte maminy. Chcem sa opýtať, či ste sa náhodou nestretli s tým, že dieťa pri sedení nemá jednu nohu vystretú pred sebou, ale skrčenú ako na fotke. Takýmto spôsobom sedí stále a vždy je skrčená ľavá. Chcem sa na to opýtať na rehabilitáciách (je to predčasniatko, chodíme cvičiť kvôli hypotonusu), len nám asi zrušia termín. Neviem, či je takýto spôsob sedenia správny, keď to robí stále, alebo ho treba motivovať k inému. Vďaka.

jajka71
1. apr 2020

@janapeterjana skus si pozriet na googli vyvoj dietata, spravne sedenie na roznych strankach najdes, nasmu hovorila ze nozky do V alebo si sediet na nozkach.... ja keby som sa mala rozhodnut ako nasim okrem vojtovky pomoct kupim im reha kuzel omnoho skor, takych hraciek je vela ktore ucia deticky hrou posilnovat chrbatik a pride mi, ze tvoje dietatko este nema stabilitu a toto mu pomaha, skus na fitlopte posilnovat chrbatik, aby sa spevnil a istotne motivovat dietatko k spravnemu sedeniu, niektore motivuju hrackou, ktora sa da posadit spravne aby sedelo dietatko tak, ako ma, nasim pomohli aj rastuce stolicky, kde maju oporu chrbatika ;) cvicenie na fitlopte a v kuzeli, je strasne vela cviceni na doma a to je super, plavat sa teraz velmi neda ;( hlavne posilnovat chrbatik to velmi pomaha spravnemu sedeniu.

janapeterjana
autor
2. apr 2020

@jajka71 ahoj, vďaka za príspevok, tiež si myslím, že ešte nemá stabilitu a takto si pomáha.. Môžem sa opýtať, aké presne hry na fitlopte myslíš? Gulat ho na nej dopredu, dozadu, do bokov a podobne?

janapeterjana
autor
2. apr 2020

@jajka71 prosím ťa a ten kužeľ, to je čo? Vieš mi poslať nejaký link?

petrad15
2. apr 2020

Ono to príde aj samo, keď získa ako takú istotu. Uvidíš. Zatiaľ by som v tom nejakú tú chybu asi nehľadala

lianka123
2. apr 2020

@janapeterjana je to normalne. Mam 10mesacneho ale ten uz chodi sam. V cca 6m ked sa naucil sediet tak takto sedaval aj v 7m ze jedna noha skrcena

jajka71
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jajka71
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jajka71
2. apr 2020
jajka71
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jajka71
2. apr 2020

@janapeterjana www.edukacnehracky.sk www.predskolak.eu za mna paradna vec. Skoda, ze sme nekupili skor ;(
Gonge mini kuxel alebo minikuzel, mozno typ na darcek k 1.narodeninam, posilni chrbatik hrou, nasi dostali myslim az v 3 ;( potom si tam tocili lopticky ked uz sa vosli ltt....

jankapepe
2. apr 2020

@janapeterjana odporúčam: sadni si sama na zem, vystri obe nohy.....pár minút skumaj ako sa v danej polohe cítiš.
Potom si sadni znova, aké len tak ležérne ako by o nič nešlo....nájdi si pohodlnú polohu.
Bolo to prirodzené a) alebo b) ?

janapeterjana
autor
2. apr 2020

@jankapepe jasne, ja rozumiem, že je pohodlnejšie mat jednu nohu pod sebou. Ale kdesi som čítala, že dieťa by pri sedení malo mať vystrety chrbat a takisto aj vystreté nôžky, čo teda syn nemal asi nikdy, preto sa len pýtam, či niekto o tom niečo nevie

jajka71
2. apr 2020

@janapeterjana potrebuje posilnovat chrbatik, ja som malym drzala zadocek na fitlopte a nou rozne naklanala aby ich to nutilo vystierat sa, ale vela je na nete cvikov, hlavne aby mal zabavu, nie strach
Ja som malym kupila aj hopsacika, ked uz vedeli sediet a podarilo sa naskreckovat ;)

nadinka11111
2. apr 2020

Ahoj chcem sa opýtať ako riešiť ploche nôžky u 2rocnej dcérky ktora nam este stale sama nechodi doktorka vravela ze je vsetko dobre no ale tie nôžky ma dost ploche

janapeterjana
autor
2. apr 2020

@nadinka11111 s týmto vôbec neviem poradiť, možno ostatné baby vedia