10 mesačný bojovník proti spánku

spolumatka
24. jún 2020

Ahojte žienky ,

Prosím možno o radu / skúsenosť a možno mi len pomôže už len to ,že to sem napíšem .
Začíname 10 . mesiac a ja som už 4.mesiace chodiaci zombie. Najprv to boli nočné budenia ,zuby . Syn je plne kojený skúšam stále aj v noci prehodiť do postieľky ...väčšinou spí nad ránom ide ku mne . Spí väčšinou do 6 tej ráno. Ale problém sú denné spánky. Keď vstane o 6 tej už o tej 8:30-9:00 je mrzutý snažím sa ozaj vychytať prvý náznak únavy a skúšam uspať on sa ,,zubami nechtami,, drží na nohách ešte aj keď sa kojí , musí niečím hýbať a keď sa nakojí ,postaví sa a funguje ďalej O_o skúšala som aj uspať inak ako kojením, ani kočík ...vonku vôbec nie ... Ľahnúť si s ním, proste chodíme na baby plávanie ,tie deti tam zaspávajú už keď ich maminky obliekajú a my sme zaspali od 6 tej prvý spánok 14 tej premáha sa strašne už keď aj spí odrazu sa len strašne a nič je po spánku ak si pospí cez deň 2 x po pol hodinu alebo raz doobeda 30 minút a potom hodinku poobede. Som šťastná ako blcha
.Neriešila by som to keby nie je taký aký je poznám svoje dieťa viem ,že mu spánok chýba ako soľ. Je mrzutý,umrnčaný,zlý ... Snažím sa vybudovať stále nejaký režim aspoň s minimálnymi odchýlka mi dávať ho spať v rovnakom čase ale nič nám nezaberá.Bez ohľadu či sa naje alebo nenaje. Som už proste vyžmýkaná človek keď dieťa spí aspoň má čas v kľude niečo uvariť alebo si vypiť sám kávu a aj to pomôže k psychohygiene ale toto ... A neviem ako je to po zdravotnej stránke mám pocit ,že také telíčko keď spí za 13 hod. ( Hodinu denne ) mu to tiež neprospieva.. myslíte ,že máme navštíviť doktorku?

Ďakujem za rady / skúsenosti alebo vízie do budúcnosti ,že je to len obdobie :D síce už trvá nejaký ten mesiac ale topiaci sa aj slamky chytá

lucindav
24. jún 2020

@spolumatka asi ta nepotesim, moja dcéra bola v tomto veku to iste, cez deň spala 2x40 minút. Mohla som sa na hlavu postaviť. Nočný spánok tiež s budenim aj s placmi 🤷🏻‍♀️ Zlepšilo sa to keď začala okolo 13 mesiacov spávať len raz, ten jeden spánok zrazu bol aj 2,5 hodiny. Mne psychicky pomohlo nenutit ju spat. Proste keď do 15 minút nezaspala tak som sa nou ešte išla pohrať nejako a skúsila zase o pol hodinu a tak. Uspavanie hodinu alebo hodinu a pol ma strašne nervovalo. Tak som sa na to vykašľala a snažila sa jej prispôsobiť ako to chce ona. Držím palec nech to prejde

ivangeline
24. jún 2020

Ja mám takú 4 a pol m... Dúfam, ze to nie je povahou a do tých 10m to prejde. Aj staršiemu sa ťažšie spalo, keď chodil. Nacuckal sa a 10min nosenia a bol tuhý. Teraz zaspáva v postieľke a trvá to aj 45min niekedy! Mno a pri malej zas nosič a fitlopta a kašľať na to, že plače..do pár min spí! Takže za seba radim nosenie. Lepšiu radu nemám. XD To pomáha v ťažkých časoch mne.

andulka1988
24. jún 2020

Za chvilu bude mat nase babo 10m tiez zaciname mat riadny boj so spankom,myslim si ze to je tym obdobim stale nieco nove zaziju a to im asi neda spat 🙂 vela sil a trpezlivosti prajem

simsalabim
24. jún 2020

@spolumatka nepotesim ta. Moja starsia taka ista, ako novorodenec spala 4dennex30min, postupne pocet dennych spankov klesal az v roku a pol nespala cez den vobec. Ale zato v puberte to dohnala 😂

lenuliatko84
24. jún 2020

No mozno je hladný. Moj v tomto veku uz davno prespal celu noc.a cez den spaval aj 4 hodiny vkuse.akoby mu nieco chybalo ked je stale taky napätý

veroonr
24. jún 2020

@spolumatka detickyv tomto veku maju velky napor na nervovu sustavu, co suvisi s pohybovym vyvojom. Samozrejme sa to odraza aj na spanku + kazde dieta je ine... Skusila by som dat dietatko do nosica a ist von na prechadzku, najlepsie niekam kde je klud, idealne les/park. Mne moja mala takto zaspi vzdy ked jej treba spat (i ked doma by protestovala)