10 mesačné dieťa zaspí iba na prsníku

veronika93jakub
21. jún 2014

Ahojte. Viem ze som si ho tak sama naucila,ale bolo to preto ze som bola vycerpana,pomoct mi nemal kto,priatel v zahranici...tak som si vzdy unavena s malym lahla a spoluvsme zaspali. Naucil sa tak zaspavat na ciciku,bohuzial. Ale uz je to neunosne. Ma zachvilku 11 mesiacov,nechcem ho este prestat kojit..Ale chcem mu teraz urobit uz len jeden spanok denne. Problem je v tom ze ked s nim idem von ked ma spat v kociku mi nezaspi,ked ho v kociku priputam zacne revaat a ked ho nepriputam stavia sa v kociku. Viem ze je unaveby chce spat ale proste mi v kociku nezaspi. Lebo mu chyba cicik v ustach. On ma totizto pouziva ako dudel. Cumlik nechce ani bohovi,10 mes.som ho skusala naucit na dudel a vypluva ho,mam doma 100 druhov dudlov. Chcela som ho naucit na dudel lebo som mala pocit se to je jedina vec co by mi pomohla dam mu dudlik a zaspal by aj v kociku. No a kedze mi v kociku nezaspi ostava nam len spat doma a to vyzera asi tak ze ho kojim,zaspi na ciciku a akonahle mu cicik vytiahnem a pohnem sa na wc,umyt riad,upratat,zacne revaat ked mu vyberiem cicik. Skusala som mu aj v polospanku rychlo strcit dudel ked vyberam cecok,ale vyrazi mi to z ruky a zacne revat kym mu nedam cicik. Takze musim pri nom lezat a nic si neporobim . Take ze si lahnem vedla neho a pockam kym zaspi nehrozi,lebo mi trha tricko kym nedostane cicik,lozi po posteli,atd. Priatel ho uspavat nemoze lebo neni skoro nikdy doma,som na maleho sama.Poradte prosim vas ako ho mam naucit zaspavat bez ciciku v ustach. Dakujem.

siska53
21. jún 2014

@veronika93jakub moji tiez len tak zaspavali. Brala som to aj ako moj oddych a cakala,nez sa dostanu do tvrdsej fazy spanku. Aspon som si oddychla i ja.
a dudel nemali vobec,dokonca mala sa z flase naucila pit az ako rocna.
ked s jej ako starsej obmedzovala dojceni,tak som to robila octovanim prsnikov v case,ked som nechcela,aby pila mliecko.
viem,ze je to otravne,u nas bol problem s malou vecer,dlho trvalo,nez som mohla odist a vkastne i trva,lebo hoc uz bez mliecka,ale som pri nej,ked zaspava. Ipat to beriem ako aj moj relax pred tym,nez zacnem robit daco v domacnosti.

barborav
21. jún 2014

Nieco slane alebo kysle na cicik. A drzim palce 😉

hradnapani
21. jún 2014

@veronika93jakub z vlastnej skusenosti ti poradim iba jedno: vybrala si si nie najlepsie obdobie na oducanie. Odporucam skusat az po roku, ked bude trochu zrelsi, pripravenejsi. Zatial si pospi aj ty, domacnost neutecie.
Presne toto som zazila, do bodky. Prejde ho to, neboj 😉

babulka82
21. jún 2014

@veronika93jakub ja som niečo podobne riešila takmer doteraz a aj teraz sa vačšinou uspavame na prsniku ALE.............. boli obdobia kedy chcel proste cely čas spat s ceckom v ustach a hned po vytiahnuti neskutočny rev.Tiež nemame dudlik podotykam. Tak som mu dala cicik naspät a po chvili zase skušala vybrat nakoniec si na to nejak zvykol a v takom polospanku som vždy vytiahla a bol ticho inokedy som ho cvhilu nechala nech sa pojeduje a tlko sa tam valal až zaspal.
Musiš skušat nič ine.A teraz mame novinku že večer nakojim a dam do postielky ešte pokial je hore .Vysvetlim mu že ideme spat nech si lahne a spinka. Trošku sa tam povala a zaspi sam a potichu. Mysim že je to aj vekom ,ja by som byt tebou ešte chvilu počkala a tak od roka skušala popripade ak to teraz nepojde. Inak nam pomohlo aj uspavanie niekym inym ,manželom napr. alebo tvojou maminou ,svokrou atd. Držim palce ! 🙂