Mamičky chcela by som sa Vám opýtať ako ste riešili taku situáciu, mala spala celu noc od 5 mesiaca, teraz 3 týžden vstáva okolo 00,00 a bežne je hore do 01,30- 02,00 a potom spi dalej. V noci ani neje len rozpráva a vrtí sa. Ďakujem pekne 😅
áno, tiež myslím, že je to prechodné... ak spí sama v izbe, tak by som k nej ani nešla ked sa zobudí... možno sa povrtí, pokrúti po postieľke a zaspí, ak spí s vami v izbe, tak by som sa robila, že spím (na môjho to zaberá aj nadránom, zvykne sa ešte uložiť a podriemať)... ak vyžaduje pozornosť, zaplače a pod., tak by som len došla k nej, a uložila ju rovnako ako zaspáva večer... a len vydržať 😉
my máme tiež podobný problém,a j sme v podobnom veku. odkedy nám vychádzaju zuby, ešte ako malinký spal lepšie a dlhšie. teraz je to horsie. isty cas sa budil o polnoci, spociaktusi len sadol, ale potom pustal rpiserny rev akoby sa bal a niekedy bol hore do stvrtej. a hore byval uz aj o piatej, aj keby sile spat o desitaej vcer. Teraz sme sa vratili od babky kde spal s nou v splani a to je horror, cley noc lozi po posteli budi sa, od druhej to uz nai spanok nebol, a ked spal stacilo ze od neho clovek odide a je zle, rev nenormalny. ma kruhy ako po nocmom zure ☹ manzel bol rano az zurivy ze prd spal ☹ len sa nan nablacal. ☹
otras...
Toto je mi povedome. Uz ma ziadny iny dovod ako zubky nenapada. Nezmenili sme prostredie, v zasade ani rezim, ani ritualy.
Uz od narodenia spavala Laura vo svojej postielke a zaspavala sama bez cirkusov. Od 6 tyzdnov prespala celu noc, asi do 5 mesiaca. Potom sa prerezali zuby a odvtedy to ide dole vodou. Zaspavanie sa pokazilo a v noci...Najprv jedno budenie a mliecko s varovanim (pomrvila sa a zamraucala). Teraz 2 mliecka, bez varovania. Hned place akoby bola hladna jak Cenkovej deti na 4.strane + plackanie okolo 5 rano, lebo neviem co. To vystreli tatinko a cicika na rukach. Vstane okolo 7, ale vacsinou vyzera spokojne. Na rozdiel od nas 🙂 Asi nas rozmaznala a teraz si nas vychutnava potvorka. Prajem vela sil vam aj nam.
@ivkau Nic si z toho nerob, mne sa tiez mala takto budila. Obcas bola hore patkrat v noci, obcas ani raz. Mozno zuby, mozno zle sny. Ja som si ju vzdy vzala k sebe do postele. ALe bolo to narocne, pretoze tiez nespala kludne, ale cestovala po posteli. A tiez az donedavna vstavala o piatej rano.
Nic s tym podla mna nasilu nespravis. Tak ako s vacsinou takychto udalosti, jedine, co pomohlo, bolo pockat kym to prejde 🙂
Mimochodom, moja teraz zacala zaspavat sama, ale tiez sa v noci budi. Proste niektore deti spia, niektore nie. Susede sa budil syn v noci do siestich rokov.
asi ta nepotesim ani ja, treba len vydrzat.....to si totiz hovorim uz niekolko mesiacov. Nase dieta ako stvormesacne prespalo takmer celu noc a kedze nie je kojeny som si myslela ze to bude len lepsie. Ked mal 5 mesiacov prisiel prvy zub a odvtedy to ide dolu vodou, momentalne vstavame medzi 5.00-5.30 a to celu noc putuje po postielke, hlasno vzdycha, vykrikuje alebo place. Mne to proste neda a vzdy vstanem a pozriem co sa deje, niekedy nic,niekedy dam dudel, inokedy napit caj no a rano vyzeram ako po zure. Kadzy den mu stokrat porziem do ust ci nahodou nevysiel dalsi zub ale marne....treba to proste nejako vydrzat. Drzim palce.
To spinka paradne, take dobre noci sme este ani nemali 🙂 ale mozu to byt aj zubky
zuby alebo separacna uzkost... pozname velmi dobre. nas maly si uprostred noci sadne v postielke a zacne si vykladat...
naša malá má tiež 10 mesiacov. v noci vstávame 2 až 8 krát, kedy-ako. stále ju kojím, takže v noci vstávame aj kvôli tomu, alebo aj kvôli tomu, že potrebuje cicík ako náhradu cumlíka... k tomu je pridružený rast zúbkov...takže, ako dlho sa ešte nevyspíme? 🙂 nevadí, treba to vydržať, veď oni nám rýchlo vyrastú 🙂
zuby...ked malej ide zub, vzdy je to taketo...sadne si v postielke a zacne recitovat...neplace, nestazuje sa, len rozprava a rozprava a rozprava a hadze so sebou z jednej strany na druhu....teraz ked uz rozprava zmyslupne slova, tak je to ozaj na nervy, lebo dve hodiny pocuvat dookola dudu nie je či bumbac a pododbne je na slucku 😠 ...
No ale ked zrazu prespi celu noc a cez den spi viac ako hodinu a pol, tak viem, ze mozem hladat novy zubok v ustach, ze je konecne ten hnusak prerezany....
jj 🙂 , prave som sa vratila z takehoto "vyjazdu"...po narodeni sme spinkali aj 6 hod., ale na to uz len spominam...teraz ho ulozim pred osmou do postielky a tesim sa, ak do polnoci zasahujem len 1-2x, potom, ked si lahnem uz sa pyta k nam do postele...tam sa ku mne schuli a pre istotu este po mne jazdi tymi malymi rucickami, aby som nezmizla...do rana mame potom este tak 3-4 prebudenia...a samozrejme, tatino zaskocit nemoze, to je hned krik na ratu (ale cas, ked bude hlavnym hrdinom tatino zrejme nie je daleko, takze si to, ze som "vyvolena" 😉 zatial napriek vsetkemu uzivam)
najskor bude pricina v zuboch...nijako ju nedonutis prespat celu noc pokial jej nepodas nejake lieky, v tomto veku je obcasne budenie uplne bezne a normalne....
jedina rada....pospi si s nou aj cez den...
Mam tri deti. Najmladsie 16 mesiacov. Vsetky moje deti boli a su kojene. Starsie zhruba do dvoch rokov. Dovtedy sa aj v noci budili. Ich bracek postupuje rovnako, vstava priemerne 3x za noc. Dostane prsnicek , ulozim ho do postielky a spi. Pisem, ze sa budi priemerne tri krat, ale uz sme mali aj prespate noci, aj 5-6 krat bol hore. Vzdy to bolo o zubkoch, alebo o chorobe. Dieta sa bude budit tak, ci tak. Kojene deti su uz take. Vsetky moje deti mali presny rezim, ritualy a tak . Pri zmene prostredia si po jednom, dvoch dnoch vzdy zvykli. Ako hovori moja stvordetna kamoska na otazku, co sa da s takymi detmi robit, vydrzat 🙂 🙂 🙂 keep smiling
žeby zúbky??
aj moja mladsia to robi...vzdy ked jej idu zuby. zobudi sa okolo 23:00 a cca do 2:00 je hore..ja zatiahnem bocnicu na postielke a spim..teda snazim sa zaspat..ona neplace len sa vrti, niekedy si keca, takze sa jej ani neprihovaram ani ju neberiem na ruky, obcas nakukuje cez bocnicu ci som tam, tak sa tvarim ze spim...a potom zaspi aj ona...Robi to tak 2x za tyzden v cas ked jej idu zuby, ked vylezu, spi znova dobre...aj celu noc
moja mladsia ma 16 mesiacov a je jedno ci idu zubky, ci nie, je to rovnake aj ked som prestala kojit, v noci je aj 10x hore.. niekedy je uplne bdela aj 2 hodiny, ale vkuse place, niekedy lne place a staci ju pohladkat (to je velmi malo) vacsinou place a nemozem ju nijako utisit a musim ju zobrat na ruky pohojdat a ulozim ju spat do postielky a najlepsie je ked si lahnem uz aj ja a zacne zase plakat a takto je to za sebou casto, take 10 minutove cykly.. a to site aj na obed, ak chcem aby dlhsie (1,5hod) pospala, tak ju muism aj 3-4krat nanovo uspavat, budi sa po polhodine aj po 10 minutach.. skusala som aj po dobrom aj po zlom, bez uspechu.. u nas je to uz asi na neurologa, aj dr. mi to povedala uz davno ked mala rok.. alebo uz len vydrzat, ale do kedy to vydrzim ja 🙂
Moj malý to robí pri splne...zobudí sa,postaví v postielke a čaká,že bude zábava...uložím ho a ak nazaspí a zase vstáva,tak ho prebalím a dám mu mlieko...vobec sa s ním nerozprávam,aby vedel,že je noc a má byť všade tichučko...u nás to pomáha. Inak krásne spinká,v noci ani neviem,že ho máme... 😉
ahoj, asi si velmi nepomozes, zrejme je to normalny jav. Ak nechce v noci jest, tak ju proste len nechaj tak, lebo cim viac jej budes odpovedat a komunikovat s nou tym viac sa zobudi. Pritul si ju k sebe a mozno ked bude citit tvoje teplo tak ju to uspi. Neboj sa urcite to je len prechodne, proste trpezlivost a urcite to zvladnete. Len pre potesenie . moj maly prvykrat prespal celu noc ako 2 a pol rocny 🙂