Ahojte,mám 10 mesačného synčeka,ktorý sa vôbec nechce hrať,napodobňuje,nechce ukázať pa pa ani tap tap tapusky. Celé dni je umrnčaný.Pri lezení po štyroch plače a dožaduje sa len nosenia na rukách.
Viem,že by sa porovnávať nemalo,no deti v nasom okolí to všetko zvládajú.Sú úplne iné😑
@anavis17 každé dieťa je iné, ako napísala zarica, dieťa nie je cvičená opica, tak nerieš čo ostatné deti
prosim ta, ani to sem nepis, lebo ti hned niekto napise, ze je autista. Porad sa s pediatrickou, poskytuj mu primeranu stimulaciu a hlavne blizkost ako pise @zarica a uvidis ako sa to bude dalej vyvijat.
@babulkomale ja myslím že sama už s tou myšlienkou autorka pracuje.
co znamena " nechce sa hrat"? v tomto veku sa deti este velmi nehraju.. skor obzeraju veci, chytia hracku, akoze ano, postavia kocky na seba, ale to je vsetko.. az take vedome hranie to este uplne neni....
stale sa mu venuj, robte tap tao tapusky a vsetko, mozno sa chyti, aj ked neskor..
@anavis17 hlavne neporovnavaj ☺ Naozaj kazde dieta je ine a ma ine zaujmy a potreby. S porovnavanim sa len zblaznis 😊 Ak mas pochybnosti, spomen to doktorke. Hoci ani to neviem, ci je najstastnejsie riesenie. 😊 Nech ta zbytocne nevystresuje. Ale skor mu daj cas a naozaj. Ak ma chut sa nosit, a ty niesi apriori proti, tak sup ho do nosica 😊
Nas maly sa v 10 mesiacoh na 100% nehral a velmi sa nehra doteraz. Bezne hracky ho napr. absolutne nezaujimaju. Ale daj mu presypat sosovicu a je vo svojom zivle 😂 On je ale skor take "monte dieta". No a synovec, co ma 10 mesiacov sa tiez nehra. Max. ako ti pisala katrin. Obzera hracky a urobi alebo to, ze ju zahodi, alebo da do pusy 😁
@anavis17 vitaj v klube... Neboj, vsetko bude, vsetko ma moj cas... Moj to co opisujes robi cca od 13 mes lozit zacal v 15 a ma 19 a este nechodi... Vsetko je s nim ok...
Moje dieta sa zacalo hrat.v 4 rokoch. Ako babetko bola umrncana, nic ju nebavilo dlhsie ako 5 sekund, take klasicke hry pre male deti ako navliekanie koliesok na kolik, stavanie kociek, puzzle uspesne ignorovala. Nosit sa chcela len na rukach, v nosici satke revala ako tur. vobec sa neusmievala a z kocara zazerala ako maly boh pomsty. Proste celkovo take zvlastne dieta. Teraz ma 8 a je celkom v pohode, je velmi sikovna a nadpriemerne inteligentna. Namiesto hrania ju mam stale za zadkom, proste taka povaha, potrebuje kecat, samostatne hry jej nikdy nic nehovorili, hracky ani nepotrebuje.
Tym chcem povedat ze nestresuj a neporovnavaj , kazde dieta aj clovek je originalny. O niektorich detoch ani nevies same sa tisko hraju a niektore potrebuju stale pozornost.
Málo sa smeje,nerád sa mazná.tak neviem😕
@anavis17 neblazni... To len porovnavas... Ako vies, ze je to malo co sa smeje??? Tak skus zmenit sposob maznania... Dcera bola tutulko na maznanie... Stn len po styroch zdrha a krici ked ho chcem pomojkat... Ale viem, ze moju blizkost potrebuje... Pridd ku mne obtiera o mna hlavku... No akonahle s ho chytim a pomojkam uz vresti...
Kazde dieta ma ine potreby. Syn totalne na mne furt zaveseny uplackany a mojkacik. Mala ta rada zas objavuje, stale lozi. A tiez som prii prvom bola pokana ze preco este nesedi, nelozi, nechodi...
Moja nerobí TAP TAP doteraz,pa pa len keď sa jej chce,začala s tým až v 2rokoch,do roka bola buď na prsníku alebo plakala,nič medzitým neexistovalo,a až na mierne opozdenu reč je úplne normálna ale s tou rečou to máme geneticky😃
@anavis17
Pozri,tu je taky trend, ze ta budu ubezpecovat,ze je to ok.
Mna zivot naucil pocuvat svoju intuiciu a nikdy ma to nesklamalo. Ak sa ti nezda, ze je to ok,urcite to spomen lekarke.
Ja mam 10 m dceru, ked jej prdim na brucho,smeje sa a to vzdy. Ked jej zakryjem tvar satkou a potom ju dam dole, urobim bububu, rehoce sa ako diva.
Miluje hracky so zvukom,mame taky hraci stolik, tak sa postavi, toci koleckami, ktore zacnu hrat, uz sa len smejeme,ze zas gembluje.
Skus mu kupit taketo nejake hracky a bud pri nom,pustaj mu ich(ajked myslim,ze si asi skusila uz vsetko).
@anavis17 a inak, moja dcera mala 10m tento tyzden a ukazuje papa len asi 5 dni. A teraz jetiez velmi umrncana, boli sme v pondelok u lekarky a ze idu jej horne zuby, tiez za mnou lozi, mrnci a stale sa pyta na ruky.
Dost mozne, ze ho tie zuby mozu trapit.
Skus mu dat ten gel na zuby od bolesti.
Ja som si o mojej myslela , že je tiež “ mimon” . Po 17 mesiacoch sa akoby spamätala a zrazu kýva , posiela a rozdáva pusinky , ukazuje časti tela , v knižke zvieratká , predmety , reaguje na príkazy aj absurdne typu “ daj prosím ta maminkin deodorant , čo je na stole do kocika pre babiky - takze porozumenie sa zlepšilo o 100 percent. Zrovna moja dcérka je taká “ špongia “ , že nasáva info a jedného dňa to na mna vybali tak , že neverím ❤️😍😘 ja som bola tiež zúfalá , stále som si vravela , že jej “ dám čas “do Vianoc a potom to začnem riešiť a ona to vyriešila sama .
@anavis17 ja mam rocneho a nevie urobit papa ani tapusky no a?myslim ze o nic nepride neboj sa vsetko raz pride kazde dieta je individualita ano a je to separacna uzkost nam trvala asi v tom obdobi cca dva tri mesiace no a nijak sa to neda oblafnut musis uspokojit jeho potreby takze ked je umrnkany furt a chce sa nosit potrebuje ta citit a chce tvoju blizkost vezmi ho do nosica a mojkajte sa vzdy ked chce...potom to pominie je to len obdobie u niekho dva tyzdne u niekoho tri mesiace
no. a ked sa na to. pozries z inej stranky - pises o. situaciach co nerobi, ze sa malo smeje.. ale skus napisat skor co robi, pri vom. sa smeje? co napriklad dnes? uplne cely den reval a nic ine?
vies ja mam tri deti, prve spomalene v malom veku, druhe velmi. popredu v malom. veku a aj teraz a tretie sikovne ale velmi, velmi nervne a narocne.. chapem ze clovek. sleduje ostatne deti a nevie sa uplne vyhnut porovnavaniu, ale ver ze kazzde dieta je uplne ine a ma svoje tempo.. sleduj hlavne jeho, neries co vedia oatatne deti.. a neboj..
Ako pisu baby, kazde dieta je ine, je este velmi maly, porrebuje tvoju blizkost, mozno citi tvoju nervozitu, skus sa mu viac venovat menej stresovat, lebo decka su fakt senzibilne na psychicky stav matky... Ver tomu ci nie... Tiez mam doma neurotika vecne upistanu histerku ktora ma na vsetko potrebuje, nikdy sa nechxela hrat sama, niezeby nevedela, ale nechcela proste tazka povaha, ako vabo len revala boli sme z nej na prasky a v podstate stale sme, zato syn je uplne iny, vdaka nemu viem ze su aj "ine deti"
@anavis17 Ja mám 4ročnu autistku a keď mala 10mesiace tak bola ako iné deti.Smiala sa,tešila sa hrala sa s hračkami.Nic nenasvedčovalo,žeby sociálne nebola maťom dobre.Dnes má 4roky a teší sa ,smeje sa ako vtedy ,akurát,že v 2rokoch zabudla tapi tapi,aká veľká vyrastieš ,zabudla ukázať časti tela a prstom neukazovala nikdy.Vtedy v tých dvoch rokoch sa hrozne milunko hanbila no dnes to sú úzkostné stavy.Ked vidí niekoho cudzieho hrozne sa boji a deti si vôbec nevšíma.Socialny svet preňu neexistuje.Stacim jej ja a ocko keď sme s ňou tak sa nám pozerá do očí ,teší sa usmieva,ale nevie poprosiť jesť ,piť.Nevie si nič vypýtať,nerozpráva.A používa moju ruku keď niečo chce.Ja,len ,že v tomto veku naozaj ťažko zistiť či je dieťa autisticke.Nestresuj sa tým a okrem toho je kopu iných diagnóz ak niečo nieje v poriadku,nemusí ísť hneď o autizmus.Napriklad dysfazia,mentálna retardacie a mnohé iné.
@trojnasobnamama nie,obavy tam boli,ale situácia sa výrazne zmenila,takže obavy z autizmu tam nie sú.Krásne rozpráva,hrá sa,vyhľadáva deťúrence a veľmi sa im teší.😊
@anavis17 to som veľmi rada.A až teraz pozerám na dátumy,niekedy si ich človek ani nevšimne.Veľa šťastia prajem 🙂
@trojnasobnamama ďakujem😊
Dieta nie je cvicena opica .. v 10 mes nastava separacna uzkost, boji sa ze mama odide. Ak sa chce nosit, tak si ho kludne hod do nosica a napln jeho potrebu, prejde to a bude sa aj hrat, aj papa da a vsetky tieto cvicene chujoviny. Hlavne bude mat pocit, ze sa na teba moze spolahnut, ze ho pocuvas a upokoji sa to...