10 mesačné bábo nespí

zmena303
24. júl 2013

Ahojte neviem ako mam pomoct mojej malej kazdu noc ide spat o 21 a je v pohode pride 1 hodina rano a kazdu polhodinu zacne plakat ze jej vypadol dudel a tak to ide az do 6 rana kedy neviem co sa stane spi kludne aj bez dudla. Cez den tiez dokaze byt bez dudla aj spat aj vsetko. Samozrejme potrebuje ho na zaspavanie inak ju uspat neviem. Neviem ci ju mam od neho odnaucit ale neviem ako lebo som citala ze ked este nema zubky ze to pomaha pri tom ked sa jej prerezavaju aj ked mame len 2 dalsie sa este nechystaju na svet. A jej to nevysvetlim ked je este taka mala ze dudu nie je uz. Neviem ako jej cez noc pomoct aby sa vyspala a neplakala kazdu chvilu. Cez den sa pekne hraje tak nema mat z coho "nocne mory". Pred mesiacom spavala sama v postielke celu noc teraz ako sa stale budi som ju dala k nam do postele a uz do svojej postielky nechce ist ani za svet to by som tiez potrebovala radu ako ju zas naucit spat do postielky ale zase kazdu pol hodinu k nej stavat kvoli dudlu...to bude aerobic cez noc.

alicka1982
24. júl 2013

Kojis ju este? Nie je smadna hladna v noci? Je dobre ze je uvas v posteli, aj ja mam malu pri nas. Ved keby ju mas v postielke a takto sa budi tak sa zblaznis. Neskusila si ju nakojit al. ak nekojis dat vodu al. mlieko?Neni je prilis teplo? nepoti sa? ako dlho je uz pri vas v posteli? nasa mala spava v postielke bez 1 steny prisunutej k nase posteli a tak vie, ze sme stale pri nej a spi super kludne celu noc - len sa budi v polospanku n akojenie a hned zaspi. tak mame aj my viac miesta a ak ona svoje. kazdy sa vyspi.si si ista ze je to pre cumel ze sa budi?

zmena303
autor
24. júl 2013

@alicka1982 nekojim ju uz a ani mlieko uz nechce pit. a ked jej dam dudel do pusy tak hned zase zaspi. asi skusim dnes v noci ze jej skusim zase dat v noci mlieko ale nechce ho uz posledny mesiac zacala mat k nemu odpor odkedy je vonku tak teplo

alicka1982
24. júl 2013

chaúem, tak skus vodu alebo mix voda mlieko, mozno je len smadna al. hladna?potom napos ako si dopadla...

lenka_21
24. júl 2013

@zmena303 Mne pomohla tato kniha - Kazde dieta sa nauci spat ... hod od gugla a urcite najdes verziu, kt.sa da stiahnut (mozno aj tu na MK). Ja som ucila 2 deti naraz a spavali v jednej izbe. Vela mamiciek ju zatracuje, ale podla mna je to dobra kniha. Moje deti nemaju problem so spankom vobec (dokonca spavaju 2 krat denne velmi slusne min 2 hodky). Vlozim ich do postielky a pekne spinkaju, v noci celu noc. Zacala som s tym ked mala mala cca 7 mesiacov, lebo jeden cas sa od polnoci budili kazdu hodinu a ja som rano nevladala zit. Problem je, ze si ju naucila na cumel a kym ju neodnaucis tak to nevyriesis. Voda/mlieko/caj v noci nefunguje ... namiesto cumla ju naucis pit. Avsak na zavadzanie tych pravidiel musis byt pripravena a nesmies byt precitlivela... inac to nezvladnes. Nam to trvalo cca 1 tyzden - obidve deti. 😀 😀 😀
A co sa tyka cumla, moje deti ho nikdy nemali, zubky sa im prerezali a ani som nevedela ako ... vychadzanie zubkov a je velmi individualne ...

zuzkag2
24. júl 2013

@zmena303 no vodicku ani mliekco jej uz v noci nedavaj, keby to potrebovala, nezahaja po tom ako jej das dudlik. to budenie mozu byt kludne zubky, alebo, ak sa to dialo len tieto posledne dni, tak to mohol byt spln

zmena303
autor
24. júl 2013

@lenka_21
@zuzkag2 nie je to len par dni deje sa to posledny mesiac ze od polnoci kazdu hodinu hore a davala som jej vodu ci nie je smadna ale to zaberie vzdy len na chvilu asi teda odnaucime od cumla

lenka_21
24. júl 2013

@zmena303 je to tym cumlom ... bohuzial ine ti neostava ... drzim palce!

zuzkag2
24. júl 2013

@zmena303 tak skus ten cumlik, aj ked si myslim, ze je malinka na oducanie, ale je jasne, ze ak sa ty vyspis, budes spokojna a spokojna mamina=spokojne babatko. drzim palce pri oducani

tinka9000
24. júl 2013

Na cumli nie je nič zlé, ja som ho malej tiež dávala a po roku ho sama odmietala, mala len na noc, teraz má 14 mesiacov, občas ho v noci má, občas nie, ako má náladu. Píšeš, že nedávno spávala celú noc, podľa mňa jej idú zúbky alebo má iný problém, moja mala nedávno afty v ústach a tiež v noci vyvádzala, hoci inak spí od pol roka celú noc do rána a vždy, keď sa niečo dialo, zuby, afty, alebo jej začínali sople tak sa budila často s plačom. Ja si nemyslím, že robíš dobre, keď ju dávaš k sebe na posteľ, už ju od toho neodnaučíš, nie je to riešenie, len si na seba upletieš ďalší bič. Pokiaľ chceš naučiť dieťa normálne spať samé vo svojej postielke a nemať potom problém aj v jasliach, trvaj na svojom, zisti problém, vydrž pár nocí a zlepší sa to. Skús dať vodu, mliečko, pozrieť ústa, prípadne dať na noc čípok virbucol - homeopatickýk, ten nám vždy zabral ale ukladaj dieťa do postieľky. Nemyslím si že je to cumľom, ked predtým dobre spala. Aj naša keď sa pre nejaký problém v noci budila, cumlom sa utíšila, ale nebudila sa preto, že ho nemá, to si len my myslíme, lebo jej v noci vypadol. Podľa mňa v takejto dobe je najhoršie, ked ju začneš od cumľa odúčať, odúčať treba, ked je dieťa v pohode a dobre spí a možno sa odučí aj samé, len mu daj čas. Na cumli nie je nič zlé, do určitého veku, samozrejme.

tinka9000
24. júl 2013

mimochodom, teraz bol 3 noci spln, aj tým to môže byť. Skús ten čípok virbucol na noc a uvidíš

lucia006
26. júl 2013

Moj robi toto cca od 6mes a uz ma 9 ze sa budi kazdu polhodku podam dudel alebo dam cajik a stale dokola ,niekedy s placom inokedy bez,viburcol cipky ani ine homeopatika nepomahaju aspon mojmu leovi nie!!PRISUN si postielke tesne vedla postele ze len ruku natiahnes ,aby si nevstavala tak to robim ja 😉

marianna162
28. júl 2013

@lenka_21 nemam čas čitat knihy, ale mam ten isty problem, malička ma 4,5 , kojim ju a budila sa tak dvakrat, no teraz po tej polnoci sa budi neustale a spi tak do siedmej ,, je to katastrofa, neviem či sa to znemi ale mam pocit ze nie :( a inak čo pisu v tej knihe , tak v skratke ak sa to da... lebo fakt na net skocim len vtedy ked potrebujem radu... vdaka

lenka_21
28. júl 2013

@marianna162 Odporucam precitat ... ja mam dve male deticky 14 mesacne a 9 mesacne (mladsie je adoptovane ak by ti nesedel rozdiel 😀 ) a stihla som ju precitat. Verim, ze aj ty to das pri jednom dietatku. 😉 Prepac, ale to by som tu musela dlhsie pisat a na to nemam zase cas ja 😅 Nie je to velmi velka kniha, takze zhltnes to raz dva.
Ja tiez dojcim, dokonca obidve deticky, ale na vecer im davam kasu - Bebu dobru noc. Mala pije 210 ml (ma 9m) a maly 180 ml (ma 14m). V noci ich nedojcim a ani nevstavaju. Prespia mi celu noc od cca 20.00 do 7.00 hod. Mne pomohli rady v tej knizke, ale viem, ze su tu baby, ktorym sa nepacia ... Teraz som sa pozrela a vidim, ze tvoja mala ma len 4,5 a tam sa odporuca nieco menit, az ked ma 6 mesiacov. Budes musiet vydrzat ... 😒

@lucia006
@marianna162 Baby, ak chcete poslite mi do IP Vase mailove adresy a knizku Vam poslem mailom...

gyarmati
29. júl 2013

@lenka_21 Ahoj!Poprosila by som názov tej knižky 🙂 Ďakujem pekne!

lenka_21
29. júl 2013

@gyarmati Posli do IP mailovu adresu a ja ti ju poslem 😉 Tusim sa vola Kazde dieta sa vie naucit spat ...

gyarmati
29. júl 2013

@lenka_21 OK,moja,ďakujem ti.

gyarmati
1. aug 2013

@lenka_21 Ahoj.Ešte som nedostala mail čo si mi slúbila 🙂 Už som na to veľmi zvedavá a chcela by som to prečítať čím skôr 😉

lucia006
1. aug 2013

@gyarmati ja som to inak citala ale akosi vsetko co sa tam pise som skusala a nic,dnes bol asi 30krat hore a furt s revom 😖

gyarmati
1. aug 2013

@lucia006 Tak to si zas mala ťažkú noc ☹ nezávidím ti!Ale ako to píšu tak výsledok nepríde hneď zo dna na deň,asi to treba dlhšie praktizovať,či nieee 😀

marianka3
1. aug 2013

@lucia006 Tu si to vieš stiahnuť do počítača: http://www.ulozto.sk/xjfFpdg/kazde-dieta-sa-vie... 😉

marianka3
1. aug 2013

@gyarmati Tá predošlá správa patrí Tebe 🙂

lucia006
1. aug 2013

@gyarmati tak to nebola prva tazka noc , ☹ cim dalej,tym je to horsie!!!!a uz sa citim jak chodiaca mrtvola ,nechce sa mi absolutne nic len spat ,on ked sa 5minut pojraje sam ja prinom normalne driemem ,co sa nedokazem udrzat hore 😢 strasny stav!!!tak ja uz dlho praktizujem ze ho ukladam vrovnakom case,krmim vrovnakom case min,4 hod,pred vecernym spankom uz nedavam spinkat,on pravze nema problem zo zaspavanim za minutu spinka ,ale potom to zavne cca od 22hodiny 😒 a trva az do rana.

gyarmati
1. aug 2013

@lucia006 Och,keby si nebývala tak ďaleko Isten bizony že by som ti pomohla!!!!Vydrž to moja!

lucia006
1. aug 2013

@gyarmati dakujem za podporu 😉 neviem co mam robit ako mu mam este pomoct , lepsiemu spanku!citala som aj ze postielka nieedy nieje vhodne dana v izbe ze podla feng shui by sa mala spravne nasmerovat len to nikde neviem vygooglit ako spravne kde ju uz mam dat. 😒

gyarmati
1. aug 2013

@marianka3 Ďakujem ti 🙂

gyarmati
1. aug 2013

@lucia006 Napíš do google,že "detská postielka podľa feng shui!

lucia006
1. aug 2013

@gyarmati napisala som a stale mi vyhodi,len ako detska izba ma byt zostavena ,ty mas ako postielku? Ja ju mam vedla svojej postele oproti okno a vedla skoro neho dvere

lenka_21
2. aug 2013

@gyarmati
@lucia006
@marianna162
@lucia006 Baby poslala som.

@lucia006 Skus ho ukludnovat tak ako tam je pisane ... nechavas ho plakat v tych intervaloch, lebo tuto cast vasina bab nezvladne. Nema maly cumel? Davas mu v noci pit?
Moj ked zacal nacvicovat nocne budenie, tak ja som cakala az 15 min kym som k nemu isla (a to skoro rozbijal postielku). Vtedy som knihu este nemala 😀 Inac ja som ho prestahovala do vedlajsej izby, lebo s postelky na nas videl a ked sa zobudil bolo to horsie...

lucia006
2. aug 2013

@lenka_21 ja knemu uz nevladzem ani vstat,vkuse ho nechavam plakat az ked sa to neda vydrzat a neukludni sa sam vstane knemu moj priatel, on namna nevidi mame tam hniezdo a vnoci sa nepostavi pripostielke lebo on place iba zo zavretymi ockami .teda vyzera to ze spi len krici,mrnci a nervaci sa vystiera!

lucia006
2. aug 2013

Nepije vnoci raz papa dnes napriklad az o 5tej rano,cumel ma prizaspavani obcas ked ho neviem upokojit aj vnoci mu ho strcim