10-mesačná maličká mi spadla

10. aug 2021

Ahojte. Bola som si na 100 % istá, že mne sa to nestane a bum, dnes mi 10 mesačný drobček spadol z postele. Ešte teraz počujem ten rachot a vidím ju bezmocnú ležať a plakať na zemi 😢, cítim sa strašne. Včera som ju vyberala z auta, nechtiac som jej tresla hlavičku o auto. Neviem čo to so mnou je. Vytúžené dieťatko a ja v poslednej dobe robím samé blbosti. Nechtiac, ale nejak idem mechanicky. Milujem ju, bláznime sa, celé dni hráme, smejeme, ale aj tak mi príde že to robím nejak umelo a plne si to neužívam. Cítim sa strašne, revem, bojím sa o drobčeka či si pri tom naraze niečo nepoškodilo. Cítim sa ako najhoršia mama na svete. Prepáčte mi tento výlev. Asi sa len ľutujem.

cimage
10. aug 2021

Nic si nevycitaj, to sa stane kazdemu rodicovi. Deti padaju a padat budu. My sme nasho oblozili vankusami, aj tak padol. Otocis sa na 1sekundu a bum, dieta sa buchne, alebo spadne. Nemozu zit v ochrannej bubline, aj ked to by bolo najlepsie pre nas rodicov. Vsetko bude v poriadku, len sleduj dieta ci sa nesprava inak, bude to ok. ❤

galganka
10. aug 2021

Neexistuje rodič, ktorý by nebuchol dieťaťu hlavu o auto a ktorému by dieťaťa nespadlo... Zoe dnes preletela cez prah balkónu... ústa má ako po slušnom botoxe... a asi ma aj tak ľúbi... 🤣

kinderzwillinge
10. aug 2021

@galganka Ale existuje, mala som dve babatka naraz a ani jednemu som nikdy hlavu o auto nebuchla a ani mi nespadli 🙂

galganka
10. aug 2021

@kinderzwillinge ako ti mohli dve deti nikdy nespadnúť? Nepoznajú gravitáciu? 🤔😁

kinderzwillinge
10. aug 2021

@galganka Normalne, spavali v postielkach, ktore sme mali pri posteli a cez den boli na zemi na koberci a na deke s hrackami. Ak sa bavime o padoch, ked sa ucili chodit alebo uz vedeli a behali, tak to samozrejme ano. Ale autorka ma asi male babo, ked lezalo bezmocne na zemi.

asia83
10. aug 2021

Si myslíte, že ste prvá a posledná? Porodili ste dieťa, nie porcelánovú bábiku.

galganka
10. aug 2021

@kinderzwillinge hej, ja som myslela akýkoľvek pád, ktorému sa čisto teoreticky dá zabrániť. Autorka má asi pohyblivé bábo, bezmocné by sa muselo teleportovať. A ak má teda bábo, čo objavilo pohyb, tak tých pádov budeeeee... a hej, každý jeden si bude vyčítať a bude to aj tak prd platné... 😁

aaao
10. aug 2021

@galganka ano aj o auto aj o zarubne doma 🤣🤣
Moj nemal ani rok ked sme boli prvy krat zasivat obocie 😄😄

galganka
10. aug 2021

@aaao chcela som to olajkovať, ale neviem, či by to blbo nevyznelo... 🙈

mmoni89
10. aug 2021

Mojej svokre padlo dieťa (môj muž) ako 3tyzdnovy z postele lebo jej ani len nenapadlo ze už od takého,, veku,, bude mať toľko energie 😉😆neboj, popadali deti aj popadaju, a čím budú starší tak bude tých pádov omnoho viac a aj hrozivejsie. A inak, tiež som buchla dieťaťu hlavu o auto pri vyberaní a myslím ze nás, nemožných matiek😉je veľa

mmoni89
10. aug 2021

@galganka 😆👍

mmoni89
10. aug 2021

@aaao jemine áno aj zárubne, no to je tiež taka špecialitka 😆

galganka
10. aug 2021

Dve z troch detí nám zapadli za gauč... a nikde nie je napisané, že tretia tam nepadne... nie, že by sme ich tam strkali, niečo ich tam priťahuje... 🤣

zuvelyn
10. aug 2021

a pockaj co to bude drzkopadov ked ti zacne chodit :D mne sice z postele ani gauca nikdy nespadol, ale ked zacal stvornozkovat par celoviek do steny v plnej rychlosti dal kym sa zacal orientovat v priestore :D

simca06022011
10. aug 2021

@kinderzwillinge 10m ;) strasne male babatko

kinderzwillinge
10. aug 2021

@simca06022011 Z mojho pohladu je dieta vo veku 10 mesiacov stale babo.
Ja som sa vyjadrila len k nazoru, ze kazdemu rodicovi dieta spadlo. Nie, nam deti nespadli z gauca, postele, prebalovacieho pultu... a ani sme im nebuchli hlavicky o auto, dvere a pod. A verim tomu, ze je nas viac rodicov, co sa nam toto nestalo.
Samozrejme, ze ked sa ucili stat, chodit a neskor behali boli aj normalne pady.

elementissa
10. aug 2021

Však ale deti nie sú z cukru a nerozsypú sa pri prvom náraze :D tak jasne, že kým je dieťa ako bábika v postieľke, tak si neublíži. Ako náhle začne loziť, tak môže kdekoľvek kydnúť. Môj syn tiež spadol z gauča rovno na hlavu, keď mal asi 11 mesiacov. Nič mu nie je, akurát pochopil, že sa schádza nohami dole, nie hlavou. A vyletel aj z toho ihriskoveho kolotoča a aspoň pochopil, že sa treba držať. A včera sa rukami chytil stola a stveral sa na gauč nie hlavou vpred, ale nohami vzad (cuval a rukami sa držal stola). A už bol skoro celý zasunuty na gauči, keď sa mu ruky podlomili a pleskol sa fajne hubou rovno na zem :D a to má len dva roky :D to ešte len bude úrazov (hlavne pri chalanovi). Ja som ako desaťročná padla z konára stromu 3,5 metra nad zemou, lebo konar bol prachnivy, ja som to nevedela, začala som sa na ňom hojdať (ako opica) a konár pukol, ja som letela k zemi a obrovský konár so starého 40 ročného stromu ma zavalil. Tak som pol minútku nevedela chytiť dych, ale keď som to rozdychala, tak som ešte konár (na dĺžku mal tak 7 metrov, fakt sme mali v záhrade obrovské staré hrubé stromy) ťahala 500 metrov cez záhradu na pálenisko, aby ma mama nezdrala, že som sa škrabala zasa na strom a padla. A potom som padla zo strechy našej garáže. A raz sa mi podarilo preletieť cez riadidlá bycikla,lebo som v zákrute chytila šmyk a vyhodilo ma, dobrých 10 metrov som sa ešte šúchala po asfalte kolenami a dlaňami. Zodratá som bola do mäsa. A napriek tomu som nikdy nemala jedinú zlomeninu. Až na "staré kolená", keď som mala 24 rokov som v jumpcentre skákala z jednej trampolíny na druhú (vedla seba ich bolo asi 5 alebo 6 a tak som bežala a skákala) a zakopla som chodidlom o okraj jednej- samozrejme telo letelo ďalej a odišla som s potrhanymi väzmi na členku. To je moje jediné zranenie,napriek tomu, že úrazov som mala ako dieťa a ako športovkyňa nespočet. Takže normálnemu dieťaťu sa určite nič nestane z toho, keď sa zrýpe z 30 cm nad zemou (moja neter vyliezla ako trojročná na skriňu a zhodila ju - aj so sebou. Dostala potom epileptický záchvat. Ale zasa, skriňa bola vysoká 2,5 metra a decko malo tri roky), doteraz nikto nechápe, ako sa jej to podarilo. Takže no stress. Deti padajú a budú padať. Sú na to uspôsobené. Ten istý úraz, čo som v 10 rokoch rozchodila ako nič by ma teraz stál minimálne hospitalizáciu, ak by som ho vôbec prežila. Ale príroda vie, že decká sú mantáci, takže ich vyzbrojila mäkkými kosťami a odolnosťou voči pádom

mmoni89
10. aug 2021

@kinderzwillinge jasne ze áno, nie každému sa stane. Ale tiež to nieje nič výnimočné, stačí chvíľka nepozornosti

sima1415
10. aug 2021

Nič si z toho nerob 🙂 pokiaľ nezvracia a papá tak je všetko v úplnom poriadku. Nie si prvá a ani posledná ktorej dieťa spadlo alebo ktoré pri nakladaní do auta pocítilo prah dverí :D mojej spadla sprchová hlavica na hlavičku keď nemala ani rok a prvý zub čo jej narástol si odbila keď som ju naháňala po dvore . Takýchto nehôd bude ešte habadej ;)

nika_m
10. aug 2021

Vycitky ti nepomozu, budes sa tym len zozierat a nie je dovod 🙂 ja som nie raz buchla malemu hlavu ked som ho davala do autosedacky 🤦 ma 2,5r a presne dnes v noci zhucal z nasej postele...spi medzi nami obcas ale on trubka sa presunie v noci k noham a mna uz len zobudilo ako spadol...🤷 Tomu sa nevyhnes ale ani vycitky nepomozu 🙂 su to deti, padaju 🙂

galganka
10. aug 2021

Inak dobrá rada, čo som dostala po jednom škaredom páde: ak padne z výšky menšej, ako má dieťa samo a správa sa normálne, všetko bude ok. 💪

jaskolka
10. aug 2021

Dieta bude padat, proste to príroda zariadila, že sú ako "z gumy". Neznamená to, že nechať ich, nech si vylamuju krky a nedávať vôbec pozor, ale pády budú, aj údery, aj rozbite kolená, lakte, brada.y mame nízku posteľ pre malého ma aj zabránu a on v noci dodnes netuším ako sa prevesil cez tu zabránu a preklopil sa na zem. Teda letel približne z výšky, ako je normálne posteľ keďže spadol zo zábrany. Poreval asi 10 minút, zavesil sa mi na prsník a spal do rána, cely deň som ho sledovala, ale pohoda, smial sa, papal, nič zlé. Isteže veľmi dávam pozor, ale istym veciam nezabránis

panelacikova
10. aug 2021

@kinderzwillinge súhlasím. ja mám teda "iba" jednu dcéru, ale tá bola ako z marsu, keď bola malá. vyliezla na preliezku a úplne zabudla, že je tam a zrazu len urobila krok dopredu či dozadu, pustila sa.... no keby som jej nestála za riťou, dnes by tu už ani nemusela byť :( ale faktom je, že ja som stále bola pri nej, lebo od bábätka mala nepríjemný zdravotný stav, pri ktorom sa často aj dusila. zvykla som si teda na ňu dohliadať v každej chvíli. a neľutujem ani deň. a vôbec nie som na ňu chorobne naviazaná alebo čo. minulé prázdniny (ale aj tieto) trávi takmer celé mimo mňa, strieda babky a zážitky a všetko a mne ani nenapadne počas dňa, že čo robí a či je OK 😀 proste viem, že vekom dostala rozum a tiež aj moje rôzne vysvetlenia o tom, čo je ako nebezpečné a sama vie byť na seba opatrná. jasné, môže sa stať. ale je iné, ak sa to stane dieťaťu "vonku" vo veku 12 rokov a iné, ak sa to stane 10-mesačnému bábätku, ktoré je fakt hlúpučké a nevie, čo robí. od toho tam má mamu, aby naň dávala pozor.

majulino
10. aug 2021

@galganka dost blba rada, susedin spadol z prvého schodu preliezky a mal otras mozgu. Synovec z gauca ako 3 rocny a zlomene zápästie 🙄

galganka
10. aug 2021

@majulino a čítala si ju celú??? 🤔 mala dve časti. Výšku a žiadne neobvyklé správanie. Pri otrase mozgu, či zlomenej ruke asi zbadáš, že niečo nie je ok.

tosomja
10. aug 2021

Dcéra keď mala necelý rok, skákala otcovi na nohách až preletela cez jeho rameno rovno za kreslo 😄 myslím, že teraz ako 11rocnej sa začínajú prejavovať následky 🙈😂 a 4x za mesiac sme boli na traumatológii lebo jej 4x vykĺbil rameno. A ja som si s ňou strihala a nešťastne sa jej smykli nožnice a pichla si do stehna 🙄 krv striekala...dodnes má jazvu. Nikto na nás sociálku neposlal 🤷 a myslím, že sme dobrí rodičia. V tých momentoch som sa cítila neschopná tiež.

oliali
10. aug 2021

Klud, stava sa… niekomu sa nestane nikdy niekomu viac krat… mne prvy syn z postele nespadol ale druhy ano…aj po kave mi chnapol a oblial sa…aj do auta hlava buchla 🙈… a na odlahcenie: starsi asi 5 rocny sa nevedel zmestit do koze, vystrajal a robil zle, nepomahalo napominanie tak som schmatla cez kreslo prehodene jeho teplacky a svacla som ho nech sa spameta… huronsky rev, ja na neho cumim ze co vresti, ved to je makke…. Nuz, netusila som ze si pred tym na prechadzke nazbieral do vacku nejake kamene 🤦‍♀️

majulino
11. aug 2021

@galganka ale tam potom nerozhoduje výška, ale normálne správanie. Môže spadnúť aj z vyssej vysky ako je ono samo, a normálne správanie, reagujuce zreničky atď budu signalizovať, ze je all ok

ankare
11. aug 2021

Si úžasná Maminka!!! ♥️ Toto sa stane hocikomu,nič si nevycitaj. Aj moje deti spadli z postele,aj moje deti som obuchala o strechu auta. Držím palce!

galganka
11. aug 2021

@majulino pointa celej rady je v tom, že majú na pohotovosti kopu rodičov, ktorým dieťa spadlo z gauča, matraca, postele atď. Nie je mu nič, nevracia, hrá, sa, je spokojné, papá, atď. ale sú to prvorodičia, alebp je to prvý pád a boja sa viac, ako treba. Tak idú a často sa vraj dožadujú snímkov, kontrol a pod. O tom bola celá rada, ktorú mi povedali. Netreba ju pitvať, hľadať medzi riadkami schovaný dvojvýznam, ani ju extra skúmať... 🤔