10 mesačná dcérka nechce v noci spať

adusiq5
2. apr 2014

Zdravím vás mamičky a prosím o pomoc. Mám 10 mesačnú dcérku, ktorá mi cez noc nechce spať. V poslednej dobe mi zaspí okolo deviatej večer, vydrží spať do pol noci (niekedy ani nie) a od pol noci mi vstáva každú hodinu niekedy aj pol hodinu . Už som zúfala keď pozriem na hodinky a pri pomyslení že spíme aspoň 2 hodiny je to len pol hodinka. :( Dcérka nemá ešte ani jeden zúbok , povedala by som že mi dosť začala slintať no ja fakt už neviem či je to kvôli tým zúbkom. Cez noc vidím na nej že chce spinkať, ale ako keby ju niečo rušilo (pritom je v izbe tma, ticho) mrví sa, postaví sa v postieľke začne mrnčať, niekedy plakať. Vravím si že mám ešte to šťastie že ju kojím, ale skôr už len v noci, pretože už toľko mliečka ani nemám. Neviem ako by som ju rýchle upokojila a uspala, kebyže tak nekojím. Skúšala som už rôzne mastičky na ďasná nepomáha. Dala som jej aj keď som veľmi nechcela štvrťku detského paralenu či nebude lepšie. No žiadny pozitívny výsledok. Stretla sa už niektorá s niečím podobným?!

lenoci88
2. apr 2014

Ahoj maminka s vyskúšala si zmeniť polohu postieľky? ja mám 15mesačnú mali sme trošku taky podobný problém, ale mojej už vychádzali zúbky, zbytočne som do nej pchala tabletky, či nejaké gély nič nepomáhalo :( a tak mi niekto poradil že či som skúsila otočiť či zmeniť postieľku, že či nemá zlú zonu, ja som tomu zo začiatku neverila ale naozaj, skúšala som to a hľadala som polohu postieľku a napokon som ju našla spinka oveľa lepšie, síce som poprekladala cenú spálnu ale bolo to na úkor malej. Neviem ti dať inu radu prepač

luba41
2. apr 2014

skús si ju nasťahovať do postele, väčšinou dojčené detičky spávajú s rodičmi..je to pohodlnejšie aj praktickejšie -v noci sa len k nej natočíš, ponúkneš prsník po ležiačky..ona sa nezobudí, Ty to budeš robiť v polospánku..vyskúšaj, funguje to..
kludne jej ponúkaj MM aj cez deň, MM len tak nezmizne, len treba aktívne ponúkať.. a ona sa v noci budí aj preto, že sa cez den asi málo dojčí / a dojčenie nie je len jedenie/ a v noci sa uistuje, že si tam-pre ňu-.. 😉
@adusiq5

veroniqe1
2. apr 2014

Tiez mam 10 mesacnu dcerku. Uz nie je kojena. A ma podobny problem. Spi vo svojej ppostielke a asi od polnoci medzi nami. Cca pred tyzdnom mi zacala mat problemy zo zaspavanim, predtym si lahla a zaspala, a teraz si nevie akoby najst polohu na spanie. Tiez spi v klude cca do polnoci a od polnoci sa zacne hmyrit v postielke, obuchava sa o boky. Ked ju dam k nam do postele tak casto meni polohu, ze ddnes rano som sa zobudila, ako si bucha hlavu o celo postele pri nasich nohach. Naozaj neviem ako sa tam dostala. Sice ju to tak casto nebudi, ale nas zato ano. Pripisujem to tomu, ze sa cez den vela pohybuje a nejako sa toho pohybu nevie zbavit ani v noci. A cakam, z t oho vyrastie.

adusiq5
autor
2. apr 2014

@veroniqe1 no tak ak je to aj kvôli tomu ako si napísala že má cez deň veľa pohybu a nejako sa nevie toho pohybu zbaviť ani v noci môže byť, pretože ona mi nič neposedí stále na nôžkach, až to siaha podľa mňa k hyper aktivite, niekedy keď ju uspávam tak musí hýbať nožičkami, rukami až ma to niekedy rozčuľuje 🙂

adusiq5
autor
2. apr 2014

@lenoci88 skúsim to vyskúšať, a rovno tak že postieľku dám preč a bude spinkať v prenosnej ohradky je tam viac miesta , pretože niekedy mám aj pocit že ma málo miesta v postieľke

kety89
2. apr 2014

ahoj moj syn má tiez 10 mesiacov a mame ten isty problem uz asi mesiac, okolo tej 12 tej alebo jednej sa zobudi, a musim ho dat knám do postele tam lepsie spi ale aj tak sa casto zobudza tiez ho kojim uz iba veer sem tam aj cez den, ale inac aj kamoska má tento problem uz tiez asi ten mesiac a vobec nevieme ze preco.tak asi je to tak teraz u kazdeho

lucia006
2. apr 2014

Unas je topresne take iste som k.o. uz ,lebo moj syncek ma 17mes, a stale sa takto budi aj kazdu polhodku hodku ,nic stym nespravis ,ja som vyskusala vsetko odmezny postielky ,tma,svetlo,chlad ,teplo,ticho hudba ,med na cumel,paralen ,geliky na zuby a nic,mrnci prevaluje sa zobudza a zaspava ,podla mna zuby ,ale aj ked to niesu zuby tak to nijako nevyriesim.len to musim vydrzat aj ked som vazne uz ako chodiaca mrtvola! 😒

lucia006
2. apr 2014

@adusiq5 a este ked ti mozem poradit magnezium vprasku pol sacku rozrob do vody,je to na to vrtenie nam pomaha velmi.

veroniqe1
25. apr 2014

No 2.4 som pisala, ze mame podobny problem. Pred troma dnami malej vysli naraz 2 zubky a odvtedy zaspava bez problemov a prespi celu noc s malymi posuvmi 😊