10 mesačná dcéra nechce spinkať

mystery1
5. sep 2012

neviem co sa stalo, vobec nechce cez den spat nepomaha nic spava 10minut asi a je potom nervozna a unavena pretiera si ocka ale nejde spat. este pred prazdninami bolo vsetko v poriadku spala Skoro 2 hodiny doobeda a 2poobede. Cez prazdniny bola doma starsia dcera ktora ju casto budila naschval alebo vrieskala trieskala-ako deti...a teraz nespime...niekedy spi zle aj v noci.Vacsinou papa iba moje mlieko co ma tiez trapi...papa zeleninu a maso ryzu kusky sem tam si da milacik niekedy trosku vyzivy ale nic pravidelne...niekedy nechce vobec nic len mlieko...doktorka hovori ze to nie je problem ma 11kg porodna vaha bola 2850 a je riadny papkac, vraj v mlieku ma co potrebuje....starsia dcera bola ako hodinka rano mlieko o 10 desiata vyziva do 12spala obed potom spala od 14do16tej potom mala veceru potom mlieko od 8 spala a prespala najprv 4 potom 8 a niekedy aj 12hodin...kazde dieta je ine... ako je to u vas

cerez
5. sep 2012

Ak jej idú zúbky, možno je z toho nervózna a nedá sa jej spinkať. Náš spinká už len 2x, ale každý deň je iný. Niekedy spí 2 hod doobeda a poobede ledva 30 minút, inokedy 2x po 30 minút a sú dni, keď si pospí doobeda a poobede po hoďke.

diana_81
5. sep 2012

@mystery1

Nam sa pokazil spanok trosku skor - ked mala tak 7-8 mesiacov a spatne si myslim, ze to bolo separacnou uzkostou. A tym ze mala zacala viac vnimat okolie a nevedela sa uvolnit + akoby mala plytsi spanok a hned sa zase zobudila a potrebovala ma mat pri sebe. Skusali sme vselico, teraz je to opat lespie ale myslim, ze sa to proste same upravilo.. Takze moja rada je trpezlivost (viem, lahko sa to hovori). Ona skratka nevedela vypnut, ani v kociku mi mesiace nezaspala, vecer spala od 20:00 do 2:30 a zrazu sup - uz pred pol nocou sa mi zacala budit a tak...

A co sa papania tyka - mame 9,5 mesiaca a 8 kg, takze oproti vam sme musia vaha. Jedla ako tak dobre a teraz tiez mame fazu ze neje, prebera, chce sa sama krmit a nejde jej to... Tak sa snazim moc to neriesit. Bojim sa ci ma dost, ale je pokojna, neplace, v noci spi so mnou takze sa dojcime kedy ona chce a aj cez den na poziadanie... Na zaciatku sme mali pravidelnu stravu, teraz len skusame a ponukame, ochutnavame. Nechapem preco sa tak pokazila...

euka210
5. sep 2012

zuby, alebo nezacala lozit, chodit? Alebo je to tou starsou sestrou a chvilu potrva kym sa nervovy system ukludni.

lienka011
6. sep 2012

Dievcata, my mame problem s malou. Idu nam zubky, mame aj teploty, do toho este nadcha. Ale dnes cely den nespala, rano asi hodinu a cely den nic, vobbec nechcela zaspat. Teraz vecer zaspala o osmej a pospala 3 hodinky a uz vobec nespinka. Najhorsi je ten zurivy plac,, ked ju mam na rukach od zlosti my schyti vlasy a trha, ja viem, ze zubky ju musia boliet ale toto nie je normalne. Poradte prosim