Mamičky,prosím o radu možno skúsenosti.Mam takmer dvojtýždňovú dcérku.To,že ju musíme uspavat a neustale mat na rukach som už preliala,ale vôbec nechce spat,resp. spi niekoľkokrát za deň,ale sú to take 20minutove,maximálne hodinové spanky.Uz neviem čo mám robiť,som unavená...
Neviem,dojčím ju zakazdym keď sa zobudí.Aj keď sa napapa,mlieko mi stále ide,tak si myslím,že to tým nebude..
Jednoducho niektore deti spia maličko treba skusit či jej nieje zima alebo moc teplo, či nieje v izbe suchy vzduch. Ja som mala prveho syna a ten nespaval maximalne hodinu a to bol uspech fungovali sme takto do roka. A to od pol roka cez den nespaval a v noci sa stale každu hodinu budil. Pevne nervy želam nech je to len prechodne obdobie
Spanok babatka sa meni a vyvija.nam pomohlo,ze som na malu rozpravala,a popri tom sa snazila nieco urobit alebo som ju mala na rukach alebo polozenu na gauci a cca po hodke som skusila uspat.ked nic,tak som ju este chvilku nechala,pripadne dala na prsnik a zaspala☺drzim palceky,ono sa to zlepsi
..ja som mala takú prvú dcérku,spala len na mne,na rukách alebo potom neskôr na prsníku..my sme to vyriešili mandukou,síce bola stále pri mne ale aspoň som bola schopná niečo v byte urobiť a dcérka potiahla trochu dlhší spánok,možno aj hodinu😃.. skús všetky rady,čo ti tu dajú a keď nič,treba sa zmieriť a prispôsobiť sa..
ak sa chce nosit, skus nosic alebo satku. je to malicke babatko, chce byt hlavne pri mame, aj ked zaspi... vyskusaj, ak sa ti da... urcite v tvojom meste alebo okoli najdes niekoho ochotneho, kto by ti s tym pomohol...
To satkovanie mám v pláne,lebo mame doma ešte 15-mesačnú dcérku a treba sa venovať aj jej.Len s tým spánkom je to bieda,spávam denne 4 hodinky a je to na nevydržanie ☹️ Kávu nepijem vôbec...
@nika_17 viem ako ti.je,ja som mala toto so synom..bolo jedno.ci je den ci noc,bol najedeny,suchy,nic mu nebolo...a trapili sme sa s nim takto do roka.Cez den som si nic neporobila,lebo som.ho uspavala a spal len.kym som ho uspavala a v noci to.iste..to sme sa striedali s muzom,ked tomu druhemu uz padala hlava z unavy tak drgol do.druheho aby ho vystriedal.Drzim.palce,vela sil a pevne nervy..ty sa snaz hlavne cez den ked aspon chvilku baba spi,oddychovat co najviac,nech ti s domacnostou pomoze manzel alebo mamina ak sa da..
Ano zial aj moj taky bol, mal 4 dni a cez den spal po pol hodine a v noci bol hore kazdu hodinu, bolo to strasne,maximalna unava, ked som bola hore kazde dve hodiny bola to super noc. Bol kojeny aj dokrmovany takze z hladu to nebolo. Ale stale to bolo lepsie a lepsie. Prave pre toto som nikdy nechcela mat jedno dieta za druhym.
Tak v tretom mesiaci sa to zacalo zlepsovat, ale asi tak do roka a pol sa budil este dvakrat za noc.
moj spal 3 hodiny len prve tri tyzdne ako sa narodil, narodil sa o 3 tyzdne skor takze podla mna len dospaval... potom uz spal len menej a menej, 20, 30
minutove spanky do 2 rokov, cez den, ked som si lahla s nim tak zvykol dlhsie ale to som ho zakazdym musela znovu uspat, po 2 roku mu stacil jeden 50 minutovy spanok, o chvilku ma 3 roky v podstate cez den sa vzdy zobudi po 50 minutach, a bud ho musim uspat znova alebo uz nespi... v noci vydrzi spat, ale budi sa stale 3-5 krat, toto noc asi 100 krat ale je chory tak to je ine... jednoducho niektore deti nepotrebuju vela spat :D
ale inak v satke vydrzal dlhsie niekedy aj 3 hodiny ale musela som stale chodit :D
My sme cez den do 8 mesiacov spavali iba vonku.a to sa mala narodila koncom decembra.takze celu zimu len vonku v kocari☹
Pardon koncom septembra
Asi je hladná, nemôže byť?