10,5 mesačná dcérka sa často v noci budí

dzepeta
8. nov 2020

AHojte maminky chcem sa s vami poradit resp ci ma niektora z vas taku istu skusenost ako ja. Mam 10 a pol mesacnu dceru stale ju kojim cez den menej asi (3-4x) v noci je to horsie no v noci sa budi cca kazde 2 hodiny (niekedy je to hodina a pol niekedy 3 hodiny) nic ju neukludni az ked jej dam cicku. nevadi mi v noci kojit ale kazdu hodinu a pol az 2 je dost zahul. niekedy sa skoro vobec nevyspim. predstavujem si to ze raz za noc max 2x. ak ma niekto takuto skusenost, ako ste riesili redukovanie nocnych kojeni ? dakujem za tipy

denka259
8. nov 2020

Ahoj, moc ti nepomozem - toto obdobie musí proste len prejst. Keď mala dcerka 10 mesiacov budila sa každú pol hodinu a to už bol vážne zahul. Toto obdobie trvalo dva mesiace v kuse.

zuzana_ilkova
8. nov 2020

@dzepeta ahoj moj maly ma 10mesiacov je sice na UM,ale zacal mi robit to iste, kazde 2 hodiny je hore a nijak inak sa neutisi len mliekom (dptrraz sa budil 2x na mlieko inak som mu dala vodu a zaspal)... mojmu idu zubky tak to pripisujem tomu neidu aj vam zubky?

suezuzu
8. nov 2020

@dzepeta ono toto správanie je úplne normálne a raz si to dieťa samo zredukuje... Môj má 2 roky a budí sa rovnako 🤷‍♀️😂. Možno o rok, dva konečne prespí celú noc 😉. Veľa mamičiek aj kvôli tomuto odstavili a dieťa sa napriek tomu budilo.... Len ho už mali prolém uspať. Kojenie nie je pričina budenia, len rýchly prostriedok na uspanie. Veľa trpezlivosti prajem 🙏😊.

gelifil
8. nov 2020

že záhul😉...niekedy sa nevyspíš?ja som sa nevyspala 5 rokov....dieťa nie je stroj, že ho vypneš na gombík

majah212
8. nov 2020

Dieťa si zredukuje kojenie samo,podľa aktuálnej potreby. Pre niečo sa potrebuje v noci teraz viac kojit (zuby?emocionálne zážitky? Upokojenie sa?atď..). Je to len obdobie a proste z toho vyrastie. Máš niekoľko možností-respektovat to a pockat kým to prejde; nedať prsnik a prežiť ten plac, dať umelé mlieko, odstavit atď. Možnosti je viac a je na každej žene čo si z toho vezme (ja som napr. Preckala tieto obdobia pri obidvoch detoch a samé to preslo)

dzepeta
autor
8. nov 2020

super dakujem baby 🙂 trochu ma ukludnuje ze v tom niesom sama haha hned sa citim lepsie 🙂 odstavit ju nechcem chcem kojit co najdlhsie kym sa bude dat 🙂 zubky mame momentalne vsetky cerstvo prerezane horne2 rezaky a dolne 4. niekedy ma lepsie noci niekedy horsie. vdaka za vase postrehy

simsalabim
8. nov 2020

@dzepeta tak ja tu budem za tu zlu. Podla mna 10 mesacne dieta uz v noci nebuntosi od hladu, ale je to sposob, ako sa uspava. A tento problem potom budes musiet aj tak vyriesit, ked prestanes kojit. Ja som obe dcery kojila rok a pol, ale od malinka som im prsnik nespajala s uspavanim. Od polroka v noci nepapali. A budili sa vynimocne.

cookie29
8. nov 2020

Moja ja som takto fungovala 3 roky a pracovala na plny úväzok (8-18h)... drobec sa budil 6-8 krát v noci. Spánok závisí od zrelosti nervovej sústavy. A ta začína dozrievať okolo 3 rokov...

ivangeline
8. nov 2020

Moja mala 9 m a pomaly sa to zhoršuje, dúfam, že nedopadne k rovnako. 😁 Vstávala 6x a noc, potom 4x a zas vstáva 6x a niekedy od tej pol noci aj každú hodinu... 😭😭😭Skús popri dojčení pripojiť niečo iné, možno zvuk alebo hmkanie, tapkanie po zadočku a potom neskôr keď si dieťa zvykne, vynechať dojčenie a len zahmkat? Na chlapca mi to platilo. 😳

zooeynka
8. nov 2020

U mojej to takto ako popisujes trvalo do 3,5 roka. Kazdu chvilu v noci hore a pytala cecok. Potom som natvrdo zrusila nocne dudlovanie, boli revy a riadne ale zvykla si. Dnes by som to urobila ooovela skor ako cakat do tri a pol roka