Je uplne ticho ziadne slabiky ani zvuky nic. On len place alebo sa smeje to su jedine zvuky ktore vydava. Je to v poriadku ?
@julka828 moji vedeli 2-3 slová v tom veku... Dôležité je aby tí rozumel.. A skontrolovať sluch u usneho lekára.
no naša v 1,5roku len "spievala" - vydávala zvuky do tónin do výšok)
ja som toho mojho vtedy obre zbila a aj krical a od vtedy rozprava
@julka828 Blabotanie je dolezity medznik a kedze mu chyba, pytala by som sa na to doktora.
Ako rozumie, ked mu nieco povies, alebo ho o nieco poziadas? Dones loptu. posad sa a podobne. Nas syn mal neskory nastup reci. Prve slova povedal az niekedy v 22 mesiaci, ale rozumel velmi dobre uz od jedneho roku.
@andreatytler ked mu nieco povieme ze netahaj skrinku nevytahuj zastrcku pod sem tak to urobi ale take ze doniest nieco to nie. Zato mam mierne obavy lebo ani ten starsi to donedavna nerobil az postupne sa to porozumenie ovela viac zlepsilo uz rozumie co od neho chceme odnes prines poloz oblec sa atd
@julka828 My sme mali v 18 mesiacoch vysetrenie ze ci su tam nejake znaky vyvojovej vady, alebo je to len neskory nastup reci. Moj pediater trval na tom vysetreni. Takze ak by to tebe dodalo viac spokojnosti a ukludnilo ta to, skus zajst za doktorom a pyataj sa na vysetrenia.
@ahoj_34 ked mal 4 roky zacal rozpravat ...ma NKS a crty pas ale pas sa nepotvrdila ostali len nejake crty. Ale neda sa porovnat aky bol ked mal 3 roky a ako je na tom teraz ked ma 5 rokov. Klinicka psychologicka bola z neho nadsena. Ze neskutocne dobre sa to vyvinulo a obrovsky pokrok za ten posledny rok
@julka828 mám 3 deti,v 1,5 roku nerozprávalo ani jedno.