1,5 ročný syn nič nerozpráva

julka828
3. jan 2022

Je uplne ticho ziadne slabiky ani zvuky nic. On len place alebo sa smeje to su jedine zvuky ktore vydava. Je to v poriadku ?

amel
3. jan 2022

@julka828 mám 3 deti,v 1,5 roku nerozprávalo ani jedno.

pribinak
3. jan 2022

@julka828 Šla by som na orl či dobre počuje. Nemusí dobre počuť a to môže byt problém. Ľudská reč je v iných tónoch ako napr brechot psa, či zvuk motora autá.

anjelicek26
3. jan 2022

@julka828 moji vedeli 2-3 slová v tom veku... Dôležité je aby tí rozumel.. A skontrolovať sluch u usneho lekára.

mogaa
3. jan 2022

no naša v 1,5roku len "spievala" - vydávala zvuky do tónin do výšok)

nikpa
3. jan 2022

@julka828 rozprávať ešte nemusí vedieť, citoslovce by už mohol aspon volake notoricky známe ako hav hav, brm brm... Ale dôležité je porozumenie, ako je na tom?

julka828
autor
3. jan 2022

@nikpa na meno reaguje aj ked upozornujeme ze no no no ale citoslovcia ani nic nevydava. Ale hav ani brm nerobi ani moj 3.5 rocny syn no on je autista a bojim sa aby aj mladsi nebol

kacena4
3. jan 2022

@julka828 chodte na orl nech ho skontorluju a neboj sa dopredu, vacsinou mladsie deti opakuju po starsich takze nemusi to byt autizmus ale len odpozerane spravanie (aj u nas sa to potvrdilo) drzim palceky

nikpa
3. jan 2022

@julka828 v tom prípade chápem tvoje obavy ale ako matka autistu už vieš asi čo si máš všímať...

mamickaroku
4. jan 2022

ja som toho mojho vtedy obre zbila a aj krical a od vtedy rozprava

andreatytler
4. jan 2022

@julka828 Blabotanie je dolezity medznik a kedze mu chyba, pytala by som sa na to doktora.
Ako rozumie, ked mu nieco povies, alebo ho o nieco poziadas? Dones loptu. posad sa a podobne. Nas syn mal neskory nastup reci. Prve slova povedal az niekedy v 22 mesiaci, ale rozumel velmi dobre uz od jedneho roku.

julka828
autor
4. jan 2022

@andreatytler ked mu nieco povieme ze netahaj skrinku nevytahuj zastrcku pod sem tak to urobi ale take ze doniest nieco to nie. Zato mam mierne obavy lebo ani ten starsi to donedavna nerobil az postupne sa to porozumenie ovela viac zlepsilo uz rozumie co od neho chceme odnes prines poloz oblec sa atd

andreatytler
5. jan 2022

@julka828 My sme mali v 18 mesiacoch vysetrenie ze ci su tam nejake znaky vyvojovej vady, alebo je to len neskory nastup reci. Moj pediater trval na tom vysetreni. Takze ak by to tebe dodalo viac spokojnosti a ukludnilo ta to, skus zajst za doktorom a pyataj sa na vysetrenia.

ahoj_34
13. feb 2024

@julka828 môžem sa opýtať ako sa to vyvinulo? Tiež máme pri prvom (2r 10m) podozrenie na autizmus a druhý ( 6m) nič moc nedzavoce.. kedy to prišlo u vás? (Ak to prišlo) ďakujem

julka828
autor
15. feb 2024

@ahoj_34 ked mal 4 roky zacal rozpravat ...ma NKS a crty pas ale pas sa nepotvrdila ostali len nejake crty. Ale neda sa porovnat aky bol ked mal 3 roky a ako je na tom teraz ked ma 5 rokov. Klinicka psychologicka bola z neho nadsena. Ze neskutocne dobre sa to vyvinulo a obrovsky pokrok za ten posledny rok