Ahojte maminky,nas maly nikdy nebol nejaky velky spac,ale ako som pred mesiacom odstavila od kojenia,nechce cez obed spat.Noc prespi celu,co je samozrejme super,ale on je tak aktivny,ze ja mu nestacim s energiou. Myslim,ze odmalicka splna to,co pisu o narocnejsich detoch.
Doobeda ideme aspon na hodinu von.Potom obed a zvykol pospat taku hodinku a pol a ja som dobila baterky.Teraz je aj unaveny,ale bude so spankom bojovat.Skusala som ulozit ho aj o pol hodinu neskor,aj o hodinu-nezaspi.Niekedy skusam aj 3x ponuknut spanok,ked vidim,ze je unaveny.Obcas sa podari,ze zaspi,ale malokedy,vacsinou iba place a nechce si ani lahnut,aj ked tam som s nim.Je tak aktivny,ze uz som z toho vycerpana.Ako na to?Skusat to?Prijat to?
@misana84 dala som,nepomohlo.Vytiahla som nosic-place v nom.Uspavanie sa meni na boj a strasne to vycerpava :/
viem...my sme uz nastastie nastaveny na režim...a odbije 12.30 a ona už bere babiku a vola papa...papa jojo ...papa caca...so vsetkym sa rozluci :D ...možno je to len obdobie a prejde to
Nooo môj prvý tiez po roku a pol prestaval spať ná obed.....energie za 5tich....do vtedy tiež max. hodinu a pol dal.....napriek tomu som s ním každý deň v čase spánku išla ľahnúť koľko vydržal tak sme ležali..niekedy pol hodinku,niekedy hodinku....sem tam aj zaspal...ale málokedy....aby nestratil návyk do škôlky, a aj preto lebo jemu také polihovanie,oddychovanie asi úplne stačilo a dobil baterky.....ide o to aby si oddýchol,keď už nespí....ale možno je to obdobie ktoré prejde,a bude spať.....dôležité aj napriek tomu,,že nezaspí tak ísť s ním ľahnúť,resp. dať ho ležať (podľa toho ako je zvyknutý...) druhý má dva roky a tiež spí tak 4 dní z týždňa na obed😉
@kallanchoe ano,skusala som mu aspon v posteli citat knihu,ale on iba uteka prec z postele? a ked ho vraciam do postele,place😕Neviem ho tam udrzat,iba ak nasilu a to ma rad citanie.
mozno blba odpoved ale skus mu pustit telku nech lezi pri nej kym neskonci a ty mozes dobyjat baterky. moj tiez nemal potreby spat poobede od 1roku a ani nespaval ani v skolke ak si potrebujes oddychnut je to fakt narocne
Moja prestala medzi rokom a rokom a pol spat uplne. Ale na oddychu som trvala. Ukazala som kuchynske minutky a ze ked zazvonia, oddych konci. Zacala som 10 min, postupne predlzovala na pol hodinu, cdsja aj za to, inak by som sa zblaznila…
Kedy ráno vstáva? Kedy idete vonku pred spánkom? V kočíku ti nezaspí? Aké máte aktivity pred spánkom? Deti sa menia. Možno ešte zistí, ako fajne je keď môže spať. 😉
1,5r dieta spinkat musi, je este male. Ked nie kazdy den, aspon 5x do tyzdna urcite. U nas spi aj skoro 3 rocny, lebo zatial nedovolim, aby nespinkal, do vecera by nevydrzal ani sam so sebou 😉
Skus ho ulozit aj o hodinku neskor, nam sa v tom case posunulo tiez zaspavanie z 12tej na 13tu. Ale ja som jednoducho nepovolila, ked aj teraz kseftuje, ze on spinkat nejde, nie je unaveny, jeduje sa.. Docitam knihu, 3x zdoraznim, ze bude spinkat, aby si dobre odpocinul, on 4x zdorazni, ze nebude a nebude 🙂 a zrazu spi ako babatko, zobudi sa do ruzova vyspinkany. Naozaj podstata nepovolit. Keby som ho nechala hrat sa, tak spat nebude ako bude tyzden dlhy. Nemal by na spanok cas.
A rada, ze pustit 1,5r miesto kvalitneho spanku telku, hm..
Koľko hodín spi v noci?
Ignoruj rev a z revu bude zyvnutie a zaspi aj v tom nosici ci na rukach (ak ti nevadi ho trocha ponosit).
Mozno mozes mu v tom nosici spievat alebo porozpravat rozpravku.
asi bol zvyknuty na prso pred spanim...tak mu dajte UM