1,5-ročné dieťa si robí co chce

alex5896
29. jan 2023

Ahojte mala ma rok a pol je sikovna vnimava rozumie vsetkemu ale....robi zle a neposlucha najhorsie je ze sa hadze o zem v obchode doma hockde ked ju chcem zobrat na ruky tak sa spravi ako vrece zemiakov takze ani bundu jej dat ani na ruky vziat .. ako ste sli na taketo stavy?

nely1704
29. jan 2023

@alex5896 nechaj ju ležať na zemi a opýtaj sa ostatných, komu toto dieťa patrí a pokračuj v nákupe
Na ruky ju neber obliekaj postojačky
Chyť ju za ruku a ťahaj ak je to nevyhnutné kam potrebuješ ísť

petamich
29. jan 2023

tiez to tak aktualne mame 🙂 pat minut staci, aby sa z mojho usmievaveho chlapceka stal zlobor jaciaci na pol sidliska - riesime ako pride obcas ignorujem, vacsinou ale sa snazim pochopit tu jeho frustraciu, ze som mu nieco nedovolila, nedala, slnko svieti, nesvieti, trava je mokra, trava je sucha, to len pre moj dobry pocit, lebo on mi zatial na "chapem, ze sa hnevas" zvysoka prdi

a hlavne neriesim okolie, myslim, ze vacsina matiek si to zazila (sudiac podla tych pohladov, zena som v tom s tebou) a ti co to nechapu, pripadne su supermatky, ktorym sa take nikdy nic nestalo alebo este lepsie deti nemaju ale gulaju ocami, tak tych ignorujem

a najcastejsie si len opakujem, ze je to len obdobie 🙂

alex5896
autor
29. jan 2023

@nely1704 ale ona sa robi ako vrece zemiakov ruky nohy ovisnute to by som musela tahat po zemi a za ruku tahat ....ona sa robi ze nevie chodit neviem to lepsie vysvetlit

majlo1234
29. jan 2023

Ja to riesim vzatim na ruky. Trochu pockam, kym vypusti paru a potom mu to vyrozpravam. Napriklad situacia v obchode-prehrmi to najhorsie a zacnem mu hovorit, ze pod ideme za tatkom/na ihrisko/kupime si roztek, co je momentalne splnitelne, vacsinou to zaucinkuje.
Inak sa teda snazim co najviac vyhybat takymto situaciam a splnim mu, co mozem-teda sa pytam, ak mu chcem povedat nie, ci to realne chcem, alebo je to len nejaly vzorec vo mne, ktory ma nuti mu zakazovat nieco

euka210
29. jan 2023

@alex5896 tak ju tam akoze nechaj...ale moze byt ze nepomoze...nas druhy mal take hadzanie na zem...v strede mesta si lahol na chodnik, ze nikam nejde...manzel ho vzal cez plece a slo sa.
Takze skusit ju tam akoze nechat, alebo zobrat nasilu popod pazuchu a ide sa.
Ked si spomeniem u toho druheho tie rana do skolky 3-4r 🤦‍♀️...zobuval sa, zobliekal, nasilu z auta bez topanok, bez vetrovky na rukach...to boli nervy...ale vyrastol z toho.

jesenzima
29. jan 2023

@alex5896 otočila/otočím sa a odchádzam, keď som vonku alebo v obchode tak čakám,kým skončí divadlo, ak to trvá príliš dlho, beriem dieťa pod pazuchu a odchádzam 😅

lauriik
29. jan 2023

Idealne je vyhybat sa takym situaciam. Napriklad ked vies, ze sa to pravidelne stava v obchode tak tam s nou nechodit a hotovo. V obchode je to najhorsie lebo este nakup mas, decko reve na zemi, ludia na teba pozeraju 🤦🏼‍♀️ Napriklad niekde na ihrisku by som nechala vynervacit a potom by sme so to vysvetlili.

danielahamar
29. jan 2023

Ale to ona si nerobí čo chce, to má obdobie vzdoru a to patrí v tomto veku k týmto deťom. Treba ju nechať tak, ak po prvom prihovorení nereaguje, ju to prejde. Ak sa dá nebrať ju do obchodu.

danica2711
29. jan 2023

dievča zlaté, trpezlivosť, obleč sa do hrošej kože, to prejde...

54tinka54
29. jan 2023

@alex5896 to poznám, tiež mám doma 1,5 ročného 😅 keď ideme von že ho potrebujem obliecť tak koľko krát sa zatne, uteká mi.. nechám to tak a poviem dobre tak teda idem von len ja, keď ty nechceš.. proste nechám to tak a on vždy pricupká naspäť ku mne a už sa nechá obliecť. Treba skúšať čo na tie deti zaberie 😀 a samozrejme obrniť sa trpezlivosťou

nikpa
29. jan 2023

@alex5896 a čo má robiť? Nečakaj ze také malé dieťa ťa bude poslúchať. Ma obdobie vzdoru a skúška čo si môže dovoliť. Ak nie je ako si predstavuje, buchen sa o zem lebo nič iné zatiaľ nevie 🤷 veľa detí to robí. Takže ak sa ti zase raz buche niekde kde to nie je moc vhodné tak si ju nevšímaj, prekroč, schovaj sa za regál .... Proste jej nevenuj pozornosť. Ak sa ti bude zdať, že to už je proste moc tak ju len zober na ruky a niekde mimo aby sa upokojila, poprípade skús odpútať jej pozornosť niečím. Je to obdobie, ktoré prejde a musíš ho len prežiť lebo krik, dohovaranie alebo dať na zadok nezaberá. Keď sa budeš občas cítiť trápne a bude sa ti zdať, že všetci na vás pozerajú tak kašli na nich, veľa ľudí možno pozerá ale ešte viac to chápe lebo to prežili so svojimi deťmi tiež. Poznám to lebo starší syn sa nám tiež takto búchal o zem, trvalo to dosť dlho, po čase už som nad tým len kývla rukou, potrepal sa na zemi, pobuchal a bolo

danielahamar
29. jan 2023

@54tinka54 ja rátam do 3🤣 na starších to fungovalo, tento certisko ráta so mnou🤭

54tinka54
29. jan 2023

@danielahamar Haha, šikovný 🤣
Ale super, dávam si rátanie do zoznamu stratégií, ak by nám aktuálna časom prestala fungovať 😀

svetlonos
29. jan 2023

@alex5896
Stala som nad nim s bičom, ocakavala okamzitu poslusnost! Pokial sa do troch sekund nepostavil a nesalutoval v pozore bolo zle nedobre!
A teraz vazne 😂
To prejde, je to na nervy ale moc s tym nespravis. Nas zacal v dvoch rokoch byt deti aj dospelych na ihrisku. Isiel okolo, slahol po pleci, ruke, dospelych po nohe 😂 a isiel dalej po svojom. Slak ma isiel trafit - my ho nebijeme, neviem odkial to mal. Nepihla som sa od neho vzedy na pol metra. Ked tak slahol jednu mamu, obe sme nevedeli ci byt vszne ci sa rozosmiat. Zobrala to s humorom 😁. Ked som videla, ako mu blislo v ociach, ked videl ine dieta, okamzite som ho odviedla dalej. A vzdy vysvetlila, ze to nesmie a potom treba pohladkst a povedat prepac. Preslo to asi po dvoch mesiacoch.
Aj toho gumiveho panaka robil, bavilo ho to, neplakal pri tom. Ale ked mi to urobil na schodoch (byvame na 3 bez vytahu), ja tazky nakup, tasky aj ruksak, islo ma vystret a od nervou by som z koze vyskocila.
Bude mat 3 a uz to nerobi. Neboj to prejde. Prajem ti pevne nervy a boziu trpezlivost. Ja teraz kutujem, ze som sa nechala vyprovokovat a radsej mu to nevysvetlila alebo jednoducho nepockala, kym ho to prejde.

svetlonos
29. jan 2023

@danielahamar
🤣🤣🤣 uzasne.

kristinka92
29. jan 2023

Baby môže mat už 15mes dieta obdobie vzdoru?? Lebo u nás je to momentalne tiež tak. Dneska sa mi hodila o zem a vrieskala ako pavián v hoteli na izbe,potom revala že to počuli asi všetky izby naokolo….normálne som musela ja už od nej odísť lebo by som vybuchla. A to všetko prosím pekne lebo som ju nenechala strcit prsty do zástrčky….

danieladugard
29. jan 2023

Chapem🤷🏻‍♀️😆 mame take dve vrecia dve.. na striedacku. A ja som taka supermatka - nasa prva dcera toto VOBEC nerobila. (Reagujem na jeden z komentarov🤣)Jedno dvojca to zacne robit, druhy v pohode cupita, potom taka fakt ze spomalena reakcia, vsimne si, ze bratovi “preplo”, tak aj on sa hodi o zem🤣 ale vies co, ja som rada, ze mama ruky dve 🤷🏻‍♀️ takze chytim oboch za ruky a ide sa. Nie na ruky, nebieriem na ruky oboch, to sa mi nechce, mohla by som, este ich odnesiem oboch, ale aj kebyze mam len jedno decko, tak ma ani nehne, po par metroch zastanem, cupnem si, pozriem sa im obom pekne do oci, poviem im, preco sa drzime za ruky napr momentalne, a pekne pokracujeme dalej, niekedy staci si cupnut raz, niekedy trikrat. A niekedy maju takyto vylev raz za tyzden…. Casto len vtedy, ked je tam aj manzel🤣 pri mne sa spravaju🫣🤣

siska53
29. jan 2023

@alex5896 pozname.. prezli sme tym tiez..

andreatytler
30. jan 2023

@alex5896 Dieta nerobi zle a to ze neposlucha je vlastne dobry znak. Na toto nie je jednoducha rada. Toto je velmi komplexne a vyzaduje velku zmenu tvojho postoja. Pozri si internetovy kurz Nevychova. Velmi dobre radia ako riesit taketo situacie a ovela viac.

alex5896
autor
30. jan 2023

Mamky dakujem kraaasne 🙏 hned mi je lepsie mala som pocit zlyhania ze daco robim zle ale je to obdobie teda a prejde to uz len prosim o tu trpezlivost aby som jej mala viac

danielahamar
30. jan 2023

@kristinka92 môže, môj ma už po, ale tak on už má 2r.

som_realistka
30. jan 2023

@alex5896 len vydržať a obrnit sa, nebrať do obchodu😀a hlavne, uchovať si tieto chvíle v pamäti pre prípad, že by ti prišlo ľúto, že sa chce v dospelosti osamostatnit😀

danielahamar
30. jan 2023

@som_realistka 🤣😂😁