Ahojte maminky.. hľadám niečo čo by nám pomohlo no nikde nič. Tak sa aspoň postažujem lebo som už naozaj zúfalá. Mám 1,5 ročného syna ktorý sa mi vždy často v noci budil ale posledné týždne už nezvladam. Ide spinkať medzi 20:00-20:30 má taký režim pekne spi do pól noci a potom to začne od 12do 1 sa vie zobudiť aj 5krat spi pri mne v postieľke. Vždy k nemu vstanem dám mu fľašu s vodou napije sa hodí fľašu a spi ďalej ale po 10 alebo 15 minútach alebo pól hodine je to tu zase. Keď už vstanem na 3-4krat tak ho rovno prebalím lebo samozrejme už má nacurane dám mu mlieko zaspí po mlieku pospi aj 2 hodiny celé a potom zase. Zase to vstávanie po dobre že nie 5 minútach a ráno o pól 7 už stojí s tým že už vstávame lebo nezaspi..... a zúbky teraz nejdú keď idu tak to je aj cez deň zlý ale cez deň je ako vymenený vyhráme sa sme vonku navštevujeme babky tam sa má stále s kým hrať a cez deň spi pekne 3 hodiny .......stretla sa niektorá mamička s tým ? Existuje niečo ako ho naučiť spať celu noc ? Kedy vam to prešlo ?
Urcite niejak extra neporadim, my sme spavali celu noc, viac menej, ale mala taketo obdobia dcera, ze sa snaizla ma cvicit v noci, hrat sa a neviem co.. ja som to odignorovala, cez den mi tiez dost spavala 2-3-4hodiny niekedy. Kukla som ju jednim okom, ci jej nemoze daco chybat, najlepsie tak aby si ma ani nevsimla, lahla som si a "spala" a nic ine jej neostalo len si lahnut a spat, pripadne posomrala si v postielke a za chvilu spala. Ja by som urcite nerobila tanecky v noci s mliekom, vodou a neviem cim. Uz 1,5 rocne dieta na UM by v pohode malo vydrzat bez jedla od vecer do rana a mozno aj ebz prebalovania. Neskusali ste mu sytejsiu veceru davat? Pred spanim ako papa? Vyzera to tak, ze je v noci hladny?
Vidím to na spánkovú asociáciu s cucaním. Nevie sa sám preniesť z jednej fázy spánku do druhej a z jedného spánkového cyklu do druhého, potrebuje pri tom "barličku" - cucanie. Kým sa to neodnaučí, sám alebo s vašou pomocou, bude to takto.
Máme 2 roky a 5mesiacov o pár dní a tiež sa budí celú noc na pitie ako aj tvoje dieťa😂😂😂
Ale moje dieťa podotýkam cez deň nespí.....
Ako sa narodil spím cca Max 5 hodín....dakedy sa mi nechce už žiť....hlavne v noci...😂😂😂
Musis 2-3 noci vydrzat a nic mu nedat, ziadna voda ani mlieko, uz je dost velky aby v noci jedol a pil. Dôležité je ako vecer zaspava, nemal by zaspavat s fľašou. Daj mu mlieko pred spanim v inej miestnosti a potom sup do postielky, musi sa naucit zaspat v postielke, mozes byt pri nom, ak by moc plakal, tak ho na chvilku zober na ruky. Chvilu to trva kym sa to dieta nauci, musis byt trpezliva. U nas to zabralo a este by som zrusila cumel ak ma.
tri dni vydrzat ten masaker ale nic mu nedat a budete spat v klude vsetci...staci iba tvoje odhodlanie vydrzat to...toto neprospieva ani jednemu z vas
Môj mal estelen rok ale on sa po polnoci/nadránom budí kvôli tráveniu. Niekedy ho bolí bruško, má prdy a už nemôže spať, aj keď sa snaží..
Nasa starsia sa takto budila do cca 2.5 roka. Potom to bolo do cca 3 rokov "uz iba" cca 5krat za noc. To uz som sa konecne trochu vyspala.
A cez den...iba 1 , 2 turbospanky po 5 alebo 10minut. A potom raz za cca 2 tyzdne cez den asi "dospala" lebo dala 2-3 hodky vkuse.
Drzim palce.😉
@mikimi naša ma 4 a pol, a ešte stále neprespi celú noc, stále ma nejaký problém raz je to maaami prosím si piť, inokedy je jej teplo chce odokryť, alebo potrebuje zakryť, nikedy chce rúčku držať alebo sa zobudí na to že pyzamove nohavice ma vytiahnute po kolená, no katastrofa. A to je tak od malička, neviem Kedy to prejde ale niekedy aj 10x za noc, keď za zobudí 2x už sa k nej sťahujem, neche sa mi behať hore dole.
Ďakujem maminky. No tak u nás to je tak že okolo 6 má normálnu večeru nejaké masko s ryžou alebo polievku alebo chlebík s niečim proste čo mám. Je to veľký papkac všetko stále zje a pred spaním ho uložím do postieľky z fľašou mlieka 240 ml. Dopije a začne kričať , pýta si vodu tu vypije keď celu fľašu má plnú tak celu ale dávam mu do 100ml a spi.Čiže on napapany je aj smädný by nemal byť ... bolo obdobie že keď mu vyšli zuby spal lepšie 3-5krat vstal na vodu ani mlieko mu netrebalo ale v polovici decembra bol chorý a od vtedy mame toto. Ďakujem mamky za radu skúsim ako ste písali vybrať ho z postieľky pomojkat ho a dať naspäť .. a cumlík nemá už dlhšie, sám sa odnaucil
Dcéra po roku spala celu noc(12 hod, max s jedným zobudenim o ktorom vieme). mala cumel, maznacika a keď sa aj v noci zobudi, zapne si biely sum a spi dalej. Od polroka je sama v izbe, kedy sa to budenie rapídne zlepsilo. Takze by som dieťa dala do zvlast izby, lebo ho podľa mna budite a naucila ho nejaký rituál, nech sa vie uspat aj same(plysak, voda, hracia hracka).
@mikimi my mame doma nespavca od narodenia..teda uz ma 3 a je to ooomnoho lepsie...ale pamatam si ze okolo roka a pol to bolo najvacsie peklo...ja som kojila a pomohlo odstavit...presli sme potom na flasu s mliekom, ale to sa po case budil zase...zmenila som flasu na slamkovu s vodou (akurat bolo leto, takze som ho nechcela nechat nepit ked je smadby)..ale pomohlo, uz to nie je ze sa ucumluje do spanku, ale musi sa posadit a napit...budil sa teda menej, po par mesiacoch dokonca prespal celu noc 😯👍 v noci sa stale niekedy budi, ale napije sa a hned zaspi...takze u nas toto pomohlo 🙂
Necitala som vsetky komentáre, ale napisem ti iba jedno. U 1,5 rocneho v noci nie je potrebne ZIADNE JEDENIE ANI PITIE. To uz naozaj musi vydrzat, neumrie od hladu ani smadu, ver mi. Cize ak chces, o pol noci ho teda prebal, ALE BEZ pitia. Ulož ho a pekne dokola vysvetluj, ze ma spinkat. Pohladkaj, pobozkaj a neustup. Ak pekne vydrzi, odmena rano. Ono rozumie, co rozpravas. Ja som hovorila, ze preco budi všetkých, v noci sa spinka a ked sa zobudi, ma byt tisko. A dokola, fungovalo to u vsetkych deti. Ak ti niekto pise, ze je normalne vstavat 10 krat za noc k tak velkemu dietatu do 5-6 rokov, tak nech si to uziva, lebo ho to sam naucil. Urcite netreba "cepovat" mar mesacne dieta, ze ma spat celu noc, ale v roku a pol 2x za noc je asi znesitelne maximum.
Syn po uložení na spánok spal kým som do spálne neprišla ja, potom sa stále budil. Presunuli sme ho do vlastnej izby a problém sa vyriešil. V lete keď boli horká ale pýtal 2x v noci vodu a nejak si na to zvykol, tak som to po lete stopla, večer som mu vysvetlila že voda nie je, ale ráno mu hneď prinesiem. V noci sa zobudil, zopakovala som to, pochopil, zaspal. Odvtedy spí celu noc. Má 2 roky
@mikimi Potrebuje zmenit miesto a nové pohodlie.
@mikimi presne toto iste mame len tolko ze ja ju kojim ale toto iste mame neviem co robit tiež už som niekedy v koncoch
@mikimi ahojky, ja radu zial nemam, no nas ma 14 mesiacov a to iste :( do 4m spal krasne, potom sa to zlomilo a odvtedy sme hodinu v kuse nespali :( som zrela na psychiatriu aj s muzom... kedy to skonci, netusim.. drzim palce, snad niekto nieco poradi 🤞