Ahojte maminky, neviete mi niektora poradit ako nasho milovaneho drobca od toho odnaucit? Ma 1,5 roka a ak mu je dlho, alebo je nervozny, alebo len tak zacne buchat čelom o dlažku o stenu jednoducho kam pride. Mam o neho strach lebo niekedy je to taka rana ze sa naozaj zlaknem. Všetko je v pohode, hraje sa a zrazu bum. Kym pribehnem zopakuje to aj dva krat. Bojim sa ze si ublizi. Robi to aj ked mu nieco nedovolim, ale na to som pripravena a dam pozor. Najhorsie je ked to urobi len tak z ničoho nič. Nemate niektora skusenost? Ako ho od toho odnaučiť? Ďakujem za rady....
@niky21 a súvislosť s chudokrvnosťou?
@mirkava môj si búcha hlavu každú chvíľu a ako bonus behá po štyroch, hlava na zemi a šúcha si čelo. Inak je zdravý 😀 neriešim, deti objavujú možnosti svojho tela a špekulujú 😝
@niky21 ja som bola ako dieťa chudokrvná a prejavovalo sa to únavou a zývaním. Pochybujem, že to búchanie hlavy má z medicínskeho hľadiska nejaký súvis...... To by bolo chudokrvné takmer každé dieťa😉
@katkakovac aj ja spom byvala unavena. ale niekto mozno z tej unavy az celom o zem buchne (zartujem!!)
@katkakovac tak vieš, to bolo veľmi dávno, kedže máš 29 rokov. V tedy boli iné metódy, množstvo príznakov sa v tedy neriešilo...
@niky21 diagnostikovali ma asi pol roka, ale ako hovoris bolo to uz velmi davno 😉 😀 Takze okrem zyvania si moji rodicia asi moc toho nepametaju, ze.... Nechajme to radsej tak, lebo nakoniec sa dozviem aj to co som netuzila vediet 😀
@worker_falcon krv Ok. Nastastie 😉
@katkakovac to šuchanie hlavy robi aj moj 😁 a este k tomu kuse a štípe 😉
Moja sestra to iste robila veeeelmi dlho 🙂 Ona behala od jednej steny,k druhej. A nic jej nebolo 🙂
@prego81 Nechápem, čo je na tom vtipné... Chudokrvnosť u dojčiat sa prejavuje aj búchaním si hlavičky, pretože anémia spôsobuje bolesti hlavy a dojča s nedostatkom železa sa môže prejavovať ako zvýšene dráždivé dieťa... Nájdi si to v googli, spýtaj sa doktora, ale ja som to videla aj na vlastné oči. ALe mamička píše že drobec má krv v poriadku, tak to je niečo iné.
Moj maly to robil ako polrocne babatko v posteli o pol siestej rano, len si buchal hlavu o celo postele. Pediatricka sa pousmiala, kedze neslo o monotonne buchanie a dieta ciperne, vnimave, drzi ocny kontakt... Diagnoza bola jasna - NUDA. Vraj si este uzijeme, ze je to zive dieta a mala svatu pravdu. je to sinter, neposedny a chvala Panu Bohu velmi sikovny. Len potrebuje podnety. Drzim palce aby to bol aj vas pripad. :D No tu na MK su len laici. Ja by som urcite sla za neurologom, ak by pediater odporucil e je to potrebne. Spytaj sa na poradni.
Moja mala tiez ma take obdobie uz par mesiacov, niekedy aj tyzden nic potom si bucha hlavicku aj 2x za den, taktiez ma anemiu, len tu suvislost som sa docitala az teraz tu 🙄
Ako píše ostatné maminy, aj naša dcéra to robila....od roka asi do dvoch rokov - bola som z toho na prášky, lebo to niekedy vyzeralo hrozivo - betón, koberec....hocikde a hocikedy...ale dôležité je, že to prešlo a nerobí to už - má 3,5 a je v pohode 🙂
prejde to,ako vsetko ine. Moj mal nabeh, hodil sa sa na zem a celom,hlavou tiez o podlahu, urobil to asi dvakrat, tretikrat cvakol pery o zuby, bolo to na dlazbe, takze bolelo fest, este som mu od nervov vycapila ...od vtedy mame pokoj
Presne to iste moj robil v jeho veku. Teraz ma uz dva roky a uz nejaky cas to nerobi,takze to vsetko prejde🙂