ahojte.. mozno moja otazka bude pre niekoho smiesna mozno nie, ale potrebujem poradit. uz vazne neviem ako na to .
mam 1.5 rocnu dcerku , ktora krasne v noci spava tych 12 hod, proste celu noc. vecer chodi spavat tak ze o 8 je v postielke, do pol 9 si vyprava, vykecava, alebo spieva, potom je tichucko ale zaspi az okolo pol 10-10. od 6 tt je sama v izbycke, je zvyknuta na tmu, na samotu , proste pohoda. cez obed spava 2.5 hod, niekedy 3. rano vstava cca okolo 8, pol 9. cez obed chodi spavat cca okolo 12. no a moja otazka je, stale castejsie a castejsie sa mi stava ze sa jej cez obed nechce spat, proste sa 2 hod hra v postielke s dudlom, vyklada nohy, ale spat ani za svet. snazim sa s nou chodit von doobeda na 1.5-2 hod, poobede na 2-3 hod. v akomkolvek pocasi, alebo ideme do centra, malokedy sa stane ze sme doma, aby mala co najviac pohybu.. nic nepomaha. myslite si ze by som ju mala rano budit a na obed budit tiez a nechaat spat len 1.5 hod. nieje to hlupe budit male dieta ? dakujem
Ahojte,chcem ozivit tuto diskusiu. mam 1,5rocnou dcerku,ktora nechce na obed spat,ked je doma jej 3,5 rocny brat, doteraz lezal s nami,ked som ju uspavala, ale teraz uz sa ona neda oblbnut. a on nechce ostat v inej izbe sam. Ked mala cez obed nespi, o 6te vecer je uz mrtva. aj starsi dokaze o pol7 vecer zaspat (v skolke nespi, chodi len doobeda a tak to aj bude dalej). Mate niektora dieta,ktore od 1,5r. na obed nespi? da sa to?nie je to trapenie? dakujem. vecer som s nimi sama a tiez je to fuska ich uspavat v roznom case...
@babulka123 ja mam 2 a stvrt rocneho synceka a mam podobny problem, ktory je spojeny s tym, kedy vstava. POkial sa rano zobudi o tej 7, max pol8, pekne mi medzi 12-13 zaspi. Ale akonahle rano potiahne a vstane o tej 8, pol 9 neni sacna, aby zaspal, taktiez sa mi hra v postielke, vykrikuje na mna. Niekedy vydrzi do vecera, ale potom mame zle noci, inokedy ho berie na spanok okolo 5-6. Takze sa to snazim robit tak, ze o tej 7 vstane aj ja a zacnem sa po byte pohybovat, nazvyme to hlucnejsie, aby sa maly zobudil co najprirodzenejsie a nie nasilu tym, ze ho pridem zobudit do izby. Tak vyskusaj a uvisi, ci je to v tom, lebo ked vstane dietatko o pol9 a ty ju za 2,5 hodiny chces dat spat, asi by som povedala, ze nie je unavena.
Moja nespavala od roka ,neries, ked nechce, hlavne , ze v noci prespi 😀
Aj my mame teraz taky problem, maly ma 21 mesiacov a prestal nam spavat poobede v postielke, proste sa tam len hral a nezaspal. Vstava rano o pol deviatej až deviatej ale bez obedného spanku je večer velmi nervozny a mrzuty tak sme sa zase vratili ku spaniu v kočiku, beriem o spat von, on sa hodinu vyspí a potom je lepší. Nechcela som sa k tomu vrátit ale inak sa nedá, viem, že ten spanok potrebuje lebo sme skusali aj bez toho ale bol z toho mrzutý 🙂
@bouny starsi mi ako dvojmesacny spaval 3x denne po 20 minut, od roka spal jeden krat za den na 30 minut a nieco tesne pred 1,5 rokom uz raz spal, raz nespal....
mladsi este vo veku 3,5 roka v pohode zalomil poobede na tri hodiny.
Je to individualne, netrap ani ju, a ani seba.
A vecer ich nazen do postele na rovnako -- ak mlada nechce spat poobede, musi vydrzat do 19:00 hod.
pojde to, chce to len cas a zacvik 🙂
@vandaebie dakujem za radu ale my uz mam 5.5 roka a uz sme v inom rezime. Krpata ma tolko energie ze by utiahla celkovu spotrebu sr.🙂 len pre predstavu ... boli sme lyzovat. Mala lyzuje sama. Rano o pol 7 bidicek, celu cestu do bb bola hore, lyzovala od 11 do 16 s hodinovou prestavkou na obed, potom navsteva znamych. Domov sme prisli o pol 10 vecer a za cely cas ani len oka nezazmurila. Rano o pol 8 hore vyspata.... takze takto si mi nazivame
@babulka123 teraz som si vsimla ten datum, ze 2011. neviem preco sa to ukazalo ako atualna tema, samozrejme, ze to uz neni realne🙂 odpovedala som na to, co si pisala 4 roky dozadu🙂))
@vandaebie nevadi aspo. Som si zaspominala... ale ako rak vidim az tak vela sa nezmenilo heheheheh
@bouny
Moj zacal vynechavat spanok od 16m. Najskor raz,obcas 2x tyzdenne. A ja tehotna vtedy... Lahke to nebolo,lebo postupnz rusil coraz viac tych spankov..on je vrtula,on vseobecne menej spaval a spi..
Dcerka ma 2,9r.,no ona spavala vyborne,ale ako sa zlakla v kociku,ked zacali vrtat,ke to katastrofa-pred 2m. Jej to chyba viac,ked nezaspi,je unavena,umrncana.... Ale dakedy ani skor nezaspi ako okolo 20:30-21...
@babulka123 ja by som ju nebudila, ked nechce spat, tak spat nebude...ja som nikdy v skolke nespala, vzdy som sa hrala s barbinou ked ucitelky odisli pit kavu...bud rada, ze ti spinka aspon vecer, ja mam 5-rocnu sestru a ta je take cislo, ze vydrzi byt hore az do druhej rana, a rano ti vstane normalne okolo osmej, a je uplne vyspata a cez den nespi...ale budit by som male dieta teda nebudila..