Ahojte mamičky, chcem poprosit o pomoc... Dcérka má rok a pol a stále nechodí sama momentálne používam popruh. Občas chodíme na futbalové ihrisko kde ju pustím samu tam chodí pekne občas padne ale nič vážne no keď chodí po dvore po izbe nedáva si pozor Nepozerá kam ide keby som ju nedrzala tak narazí do steny do postele no proste do všetkého. Viete poradiť ako ju naučiť chodiť samu nejaké tipy a triky? Ďakujem
@domiemma dieťa sa nedá naučiť chodiť. Je to motoricky vývin ktorý funguje samo. Nechaj ju nech sa učí sama, nech padá, vstane, kráča ako chce. Časom sa naučí. Doma čím viac bosá tým lepšie. A nepoužívaj žiadne pomôcky, každé dieťa má svoje tempo.
@domiemma nechaj ju prave doma chodit,na ihrisku tak akurat spadne do travy,nema ziadne prekazky. Potrebuje sa naucit kadial a ako ma obchadzat veci okolo nej. Zisti sama,ze ked nieco nevyjde,narazi a to boli. Samozrejme ostre hrany atd..treba poriesit. Nauci sa len treba jej dat cas,ma 1 a pol😅
mne este napadlo, ci dobre vidi, ked naraza do predmetov. moj maly ked sa ucil chodit, tak padal, ale do veci nenarazal.
@domiemma tým že jej pomáhaš tak jej moc nepomáhaš. Nechaj ju padať aj narážať do vecí. Musí sa to naučiť sama. Nechodí sama preto lebo ťa má stale za sebou. Musí nadobudnúť vlastnú istotu a rovnováhu. Každému to trvá inak dlho ale ak vidíš že nemá žiadny iný problém tak by som to neriešila.
Bez pádov sa chodiť nenaučí 🙂 Skrátka to bez nich nejde. Pokiaľ si si nie istá jej vývinom treba to riešiť s pediatrom poprípade s ortopédom
Mne to tiež pripadá, že skôr nemá v poriadku zrak a tým pádom môže byť narušený vyvin chôdze. Moje deti ked sa učili chodiť tak nikdy takto nenarážali do steny alebo nábytku a to som nikdy za nimi nestála, aby som ich chytila.
Je naučená že jej pomáhaš a zabraňujes pádom a nárazom. Čím viac pomáhaš, tým viac škodis.
Dieta sa nauci chodit same na zaklade skusenosti. Telo sa uci reagovat. Takze pady su fajn. Ale mne sa nezda to narazanie. Oci ma v poriadku?
Mamičky dcérka má zrak v poriadku ide o to ze ona stále uteká a keď sa rozbehne otočí hlavu do zadu a narazí do steny