1,5 ročná dcérka neustále plače

petulo18
27. mar 2018

Mamičky, moja 1,5 ročná dcéra chytila chrípku, mala teploty aj 39,5, teploty už nemá, je to šiesty deň od začiatku choroby, no už druhý deň len plače, akokeby ju niečo bolelo, má skôr dusivy kašel. Väčšinu dňa prespala. Vstala, zjedla polievku, chrumky, bola asi dve hodiny hore a znova plač, hádzanie sa, vozím ju v kociku, len to pomáha. Poobede som jej dala nurofen, že od bolesti. Môže ju bolieť hlávka z tej chripky? je to pri chrípke normálne? Dr. Jej dnes pichla dexamed, zajtra chce dať znovu.mozem dať znovu sirup od bolesti?

pininka
27. mar 2018

Moze ju boliet cele telo,ako nas dospelych ked mame chripku. Treba jej dat cas, ale keby ze stale place,asi by som isla k lekarke.

petulo18
autor
27. mar 2018

@pininka no veď dnes ráno sme boli, zajtra tiež ideme. Teraz zaspala, cez deň tiež dosť spala. Staršia dcéra tiež stále vravela, že ju bolí hlava a bruško, no ona si ľahla a ležala, pospala. Má 5 rokov. Mladšia plače a možno z toho plaču je jej ešte horšie.

mamulka0610
27. mar 2018

Ahoj,mne mala tiež takto preplakala cely deň...chvíľku pospala a zase plač...nevedela som si predstaviť,čo ju môže trápiť,tak sme išli k doktorke a nakoniec mala zápal stredného ucha 😕

petulo18
autor
27. mar 2018

@mamulka0610 no dobre, ale mala predtým chrípku?

petulo18
autor
27. mar 2018

@mamulka0610 aj crp jej robila, bolo negatívne.

janci05
27. mar 2018

Pri chrípke je normálne, že bolí celý človek, t.j. svaly, kĺby, hlava, teplota atď. Ak už ale teplotu nemá, tak by to najhoršie mala mať za sebou. Možno, ako píšeš, že má ten kašel, tak ju možno bolí hrdlo a má ho podráždené. Od bolesti dávaj na striedačku Nurofen a Paralen.

mamulka0610
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mamulka0610
28. mar 2018

@petulo18 Áno,mala predtým chrípku,ale toľko mi povedala doktorka,že ak dieťatko takto plače,aj napriek tomu,že nemá napr.vysoke horúčky, tak prvé čo dáva vyšetriť sú uška...samozrejme,môže byt aj vysilena a vyčerpaná z choroby,keďže tento rok je chrípka veľmi agresívna,ale ak pôjdete k lekárke,skús sa popýtať...CRP mala v poriadku,dokonca nemala ani horúčky,čo pri zápale stredného ucha bývajú...ale vravím,môže to byt kľudne aj od vyčerpania,.

srnkasynka
28. mar 2018

nooo baby,moju malinku (tiez 1,5r)zasa miestami bolia svaly a klbiky,boli ju pohyb,ale za chvilku lepsie a uz ide normalka...tie choroby su katastrofa :(
tiez place miestami hystericky,ona je taka bledulka,tak sa jej hned aj robia bodky pod kozou :(...

srnkasynka
28. mar 2018

@janci05 nurofen a paralen od bolesti,sirupcek? co je aj na teplotu? ci?

janci05
28. mar 2018

Obi dva lieky sú od bolesti aj od teploty. Paralen je dobrý na vypotenie a Nurofen je dobrý od bolesti a na dlhšiu dobu zníži teplotu. Keď dávam Paralen tak účínkuje kratšie a teplota po cca. 3 hodinách znova vystúpi.

srnkasynka
29. mar 2018

@janci05 jj,len som nevedela,ze mozes dat aj mimo teploty...

petulo18
autor
29. mar 2018

@srnkasynka včera hrozné plakala, napína sa, hádže, tak sme s ňou boli v nemocnici, chirurgia bruško, neurológia, krv všetko ok. Toľko sa tam naplaka, chcela spať
Spala celú noc, hoc v kočíku, akurát píla mlieko. Ráno vstala, trošku pozrela telku, na rukách sa nosila a znovu plač, a zase len spi. Akurát v jednom usku jej zistili mierny zápal. Vraj by z toho až tak neplakala. Už neviem čo robiť. Veď nemôže celý deň spat. Mohli sme ostať v nemocnici na pozorovanie, no keď doma teraz spi v kociku. Ako by tam spala?

srnkasynka
30. mar 2018

@petulo18 nooooo my sme vcera mali crp 52,dostali sme uz aj atb :( ale radsej no...vyzera to na zapal mocovych ciest :( preto aj nechcela chodit,teda bolestivo :( troska sa nam polepsilo,asi ak od sirupu urinal...+od dnes davam colostrum,hadam pomozeme...
noooo,tie nemocnice...pozri,ak spinka je to ok,telo bojuje s chorobou,nieco ju boli a preto place :( oni nepoznaju tak bolest tak ricia :( kolko ma vlastne malinka?

srnkasynka
30. mar 2018

@petulo18 uz vidim 1,5 ako nasa presne... my sme mali pred dvoma mesiacmi mmr ockovanie a to nas teoska cele rozhadzalo...afty,zihlavka,...pisu ze az do 6 tyzdnov su nasledky vselijake...pediater nepripusta,ale kozna napriklad hej...

petulo18
autor
30. mar 2018

@srnkasynka
@srnkasynka mala má rok a sedem mesiacov. Nakoniec sme boli u nás v dedine u baby liecitelky. Či veríte, či nie, ale zázrak. Dieťa mi už behá, hraje sa. Vraj ju bolela hlava.

srnkasynka
30. mar 2018

@petulo18 fiiihaaaa....tak wau,super liecitelka 🙂
mohol ju niekto urieknut alebo nieco take 🙂

petulo18
autor
30. mar 2018

@srnkasynka povedala, že od chripky aj.