Je vhodná poschodová posteľ pre 3,5 a 5,5 ročné dieťa?

janina1112
18. apr 2020

Ahojte mamičky, s manželom máme dilemu ohľadom posteli pre deti. Je vhodná poschodová posteľ pre 3,5r. a 5,5r. dieťa. Alebo s poschodou posteľou počkať aspoň 2-3 roky kým deti podrastu? Poraďte mi, kt. mate skúseností.
Ďakujem

sunny8
18. apr 2020

Určite nie. Také deti ešte vedia spadnúť. Aspoň môj názor ja by som takým malým deťom poschodovu posteľ nekupovala 🙂

daisylucky
18. apr 2020

My máme, 6rocny spi hore, samozrejme ma tam za bránu, aby nespadol, a 4rocny spi dole. Poschodovou posteľ ale mame v spálni a starší v noci v prípade potreby nemá zliezat sám, ale zobudiť nás, aby rozozspaty nespadol. Inak som spokojná, že sme sa takto rozhodli pre posch. postel

tomaskovamaminka
18. apr 2020

@janina1112 da sa kupit poschod. postel aj taka, ze dole sa vytiahne taky suplik, tretie lozko, casom mozno na prespanie kamarata vuyzijete. A za par rokov moze spavat hore.

jaskolka
18. apr 2020

Pokiaľ bude hore zábrana a syn nezvykne chodiť napríklad v noci na WC, tak by nemal byt problém. Plus schodíky dáke bezpečnejsie aby boli, nie každá posteľ ich také ma.

leuska15leuska15
18. apr 2020

@janina1112 ja som správala na poschodovej v detstve a celé zle. Hore je horúco, lebo teply vzduch v izbe ide hore. Okrem toho, dieťa, ktoré spí dolu, na neho padajú častice prachu a kože a všetkého z hornej postele. Vraj.

janina1112
autor
18. apr 2020

Ďakujem mamičky za odpoveď.
Rozmýšľali sme aj nad takou poschod. posteľou, kt. ma tretie vysúvacie lôžko, lebo dokopy máme tri deti čo by sme využili, ale bojíme sa či nebude ťahať zima zo spodu.
Potom je tu ďalší problém ten, že deti v noci keď sa zobudia idú k nám do spálne a čo sa hlavne bojíme, aby si cestou dole po schodíkoch v spánku neublížili.

jajka71
19. apr 2020

@janina1112 treba googlit, dnes je tych posteli habadej, aj pre tri deti, ale ta vysuvacia je moznost, ja som s bratom mali vysuvaciu, len to denne vysuvsnie slo na nervy, potom sme uz nechavali vysunutu a aj sme si tam citali aj hrali stolny futbal, vsetko ;) su aj take postele, kde na spodnom lozku sa vyspia dvaja a horne lozko nacas ostane prazdne alebo pre tretie dieta. Su rozne alternativy pre 2 i tri deti. Moje sestry mali poschodovu a aj napriek zabrane bol pad, kedze sa jej cez opierku podarilo nevedomky prehodit paplon aj s nou ;( ale je z nej sikovne ziena ;).My sme u svokry mali malo miesta tak sme kupili 2ickam vysuvaciu a spali na jednej, dnes spia na nej tak, ze je stale vysunuta, kedze so zdravotnym matracom sa uz zasunut neda a dvojickam prehodim prehoz a hraju sa na nej, citaju, skladaju kocky, puuzzle pokial nechcu za rastucim stolom s rastucou stolickou. Treba zvazit moznosti priestorove a kupit taku, ktoru vyuziju aj perspektivne a bude pre nich bezpecna. My sme zvolili postel 180cm z dreva z druhej ruky a investovali sme do matracov. Su postele, ktorych schody mozu posluzit ako sufliky, su postele, z ktorych sa zchadza aj smykalkou,...nedavno bola na konikovi postel poschodova, kde kazde lozko bolo ako bunkerva kazde dieta tak malo svoje sukromie, su postele roznej vysky i skrz bezpecnostnu stranku ja som volila oble rohy a drevo 🙂

drakvak
28. apr 2020

@janina1112 My máme takúto, dcéra na hornej posteli začala spávať ako prváčka (necelých 7 r.), v noci sa nebudila, ak náhodou občas chcela ísť na záchod, zavolala a ja alebo manžel sme jej prišli pomôcť po schodíkoch. V lete je tam dosť teplo, máme preto v izbe stropný ventilátor, využívame ho hlavne večer pri zaspávaní. Táto posteľ (výrobca Domestav) sa dá rozložiť na dve samostatné postele. Kým boli menší, spali na 2 samostatných posteliach, keď dcéra začala chodiť do školy, bolo treba uvoľniť priestor na písací stôl a stoličku, tak už sme ich zmontovali na poschodovú. Fungujú takto päť rokov.

janina1112
autor
29. apr 2020

@drakvak ďakujem za foto aj Vás názor