Zlomený prst na nohe

kikuskaa11
17. mar 2017

Dobrý deň dneska som bola na jednej súťaží zo školy a keď sme cvičili na hrazde 3x som nejako zle dopadla na nohu ale nikdy som nemala nič zlomené tak neviem ... je to ukazovák na nohe ..Myslite ze je zlomený treba zájsť k lekárovi alebo sa to zahojí aj samé?

kikuskaa11
autor
17. mar 2017

Čo myslíte

kikuskaa11
autor
17. mar 2017
janci05
17. mar 2017

@kikuskaa11 Ahoj. Ja som konkrétne nič zlomemé nemala, ale rodičia, aj mama aj otec, mali zlomený prst na nohe, alebo aspoň dobre narazený a u doktora neboli. Stačilo si to dobre obviazať a zafixovať a zahojilo sa to bez nejakých ďalších komplikácií. Ale samozrejme môžeš ísť k doktorovi na vyšetrenie, ale podľa obrázku to bude skôr dobre narazené, lebo otec mal prst doslova fialový až modrý. Možno to fotka skresluje. Každopádne dá sa to vyliečiť aj doma. Na odpuchnutie treba natrieť octánovú masť a dobre zaviazať.

sirell
17. mar 2017

ahoj, dcera mala podobne narazeny malicek na nohe, modrina bola až fialova. boli sme na pohotovosti, lekarka po vysetreni jej to len zafixovala leukoplastom o susedny prst. Zaver bol, ze moze to byt narazene alebo aj puknuta, resp zlomena kosticka. 2 tyzdne max kludovy rezim (t.j. necvicit, nebehat). ja som si pred mesiacom tiez narazila rovnaky prst ako ty. U lekara som nebola, zlepila som leuoplastom o prostrednik. Po troch tyzdnoch to prestalo boliet. octanova mast je fajn.

sardinka336
17. mar 2017

Tak nikto tu nemá rentgenové oči aby videl či je prst zlomený. Vyzerá na pohlad skor fest narazený. Osobne by som okamzite prst natrela octanovym kremom, na to igelit a na to obväz. Ráno previazat. Nohu držať v klude, vyššie. Ak by bolest a hematom neustupili, tak treba ist na chirurgiu.

anabeth
17. mar 2017

tak či tak sa zlomený prst na nohe nesadruje, len sa fixuje leukaplastom o susedné prsty na 6 týždnov , a večer sa natiera niečim z lekárne na pomliaždeniny- moje dieťa to malo 4x, chodila normálne, len mala zakázanú tv a trening