Zlomený palec

5. aug 2023

Prosím vás..mam zlomený palec . Dali mi naň len leukoplast a že mám stúpať na pätu...ale toho nie som vôbec schopná. . Strašne ma to boli...

Ako mam fungovať...? A koľko budem skákať na jednej nohe ... ?
Skôr mam pocit ze ma odflakli...
Môžem žiadať barle od mojej všeobecnej doktorky ?

mamina7070
5. aug 2023

je to bezne ze to takto riesia kedy ides na kontrolu? ja som si kupila taku palicku mas ju v opcnej ruke ako je ta so zlomenym prstom a chodim po pate
barle si kup v zdravotnickych potrebach vseobecny neviem ci moze predpisat
mne vraveli tri-styri tyzdne hojenia dokupila som si Dcko a v praci si vykladam nohu

gelifil
5. aug 2023

@mamina7070 aj makovy olej je dobry

kacena4
5. aug 2023

prsty na nohe sa nesadruju, tiez ma takto "odbili" bude to boliet min. tyzden. ja som bola na pnke ked som uz dokazala chodit po tyzdni bolo to fajn. barle by ti mohla dat obvodacka drzim palceky

jana_eyre_2
5. aug 2023

Môj najstarsi si zlomil malíček na nohe a tiež mu nič na to nedali, len že fixovať o druhý prst.. krival pár týždňov, kúpila som mu väčšiu pevnú obuv, odvtedy sa mu šlo lepšie.. ale teda je iné mať zlomený malíček a palec, ten je viac namáhany pri chôdzi.. je to riadne nepríjemne verím.. skore uzdravenie želám..

Dobre sa to fixuje tym obväzom čo lepí sám o seba, neviem ako to nazvať, je to také elastické a nemá to na sebe lepidlo ale je to materiál čo drží sám o seba..

mogaa
5. aug 2023

prsty na nohe sa nesádrujú, len si to zafixuj......a zlomený palec na nohe nie je na barle🙂ak ťa to veľmi bolí, týždeň dva PN a minimálne chodenie(a len stúpať na pätu), vykladať nohu...ak si prežila pôrod, zlomený palec je malina🙂

simsalabim
5. aug 2023

Tiez mi iba fixovali o vedlajsie prsty. Tyzden som robila z domu. Do prace som dost dlho chodila v crocsoch a neskor v teniskach. Bolo to zaujimave, kostym a crocsy 🙈

autor
5. aug 2023

@mogaa praveze nejde mi to na tu pätu..veľmi to boli ...

Mam ísť budúci týždeň na pohovor o prácu. Budu na mňa pozerať co od nich chcem.ked tam prídem s baru:D nebodaj poskakovat na jednej

autor
5. aug 2023

@mamina7070 až o 2 týždne idem...
Zaujímavé že ten palec som mala pod prstom..a ani mi ho nenapraval...len mi to sestrička zafixovala

maris5
5. aug 2023

Na pohovore ako prve vysvetlis, ze sa ospravedlnujes za svoj vyzor, ale zlomila si si prst na nohe a mas este problem su nieco vhodne obut a chodit. Kazdy normalny clovek to pochopi.

autor
5. aug 2023

@gelifil co s makovym olejom,?? Potierať? Piť?

autor
5. aug 2023

@kacena4 ďakujem pekne

autor
5. aug 2023

@maris5 ďakujem za radu ...hádam ma neodbiju

gelifil
5. aug 2023

pit

mamina7070
5. aug 2023

drz sa ja idem buduci tyzden na kontrolny rtg tak uvidim ja mam tu palicku najma ked cestujem vlakom mhd tak mi to pomaha
a z pohovoru sa nestresuj normalne im povies a podla mna to ocenia ze si sa na pohovor nevykaslala kvoli nohe

mogaa
5. aug 2023

bolí to, lebo je to čerstvé....po týždni to bude lepšie...s barlami na pohovor určite nechoď....ono minimálne ten týždeň by si mala mať kľudový režim, čiže chodiť čo najmenej, vôbec nie že von do obchodu a tak...po týždni už by to malo bolieť menej, dáš tbl od bolesti a tam nech ťa niekto odvezie aj späť....

autor
5. aug 2023

@mamina7070 aj si si dávala niečo od bolesti?

autor
5. aug 2023

@mogaa no ja dúfam ze do týždňa sa na tu nohu budem môcť postaviť...

mamina7070
5. aug 2023

ja ani nie ale ja som diabetik a diabetickou polyneuropatiou (mavam silne bolesti noh bezne) a na to beriem lieky takze my nebolo treba ale normalne by som si dala predpisat na tvojom mieste flector prasok, novalgin atd mne to aj ponukali na pohotovosti aj dali do odporucani
takze klidne si daj je to predsa len silnejsia bolest ja som si zlomila minulu sobotu (a nie palec iny prst medzi tretim a stvrtym prstom

autor
5. aug 2023

@mamina7070 dobre vyskusam... niečo. Ďakujem...
A to dostupovanie na päte ta neboli ?

anavixy
5. aug 2023

A kedy si si to zlomila? Ak je to cerstve tak samozrejme to boli, to by bolela aj zlomenina v sadre. To, ze nemas sadru neznamena, ze mozes veselo skackat hore dole. Proste sa teraz prve dni setri a pohybuj sa co najmenej. Daj si flector ked potrebujes a skus stupat na hranu nohy.
A pohovor mozes odlozit, ci nie? Normalne tam zavolaj, ze mas zlomeny palec a robi ti problem chodit, dokaz o tom mas.. ale predpokladam ze o tyzden to uz bude lepsie.

autor
6. aug 2023

@anavixy áno mam to čerstvé... v sobotu ráno o 4 sa mi to stalo ...áno. .mam v plane uvidím štvrtok..ze keby neviem prejsť tak zavolám ze až ďalší tyzden