Zlomený nos

andreatytler
10. nov 2024

Baby, tie co mate skusenosti so zlomenymi nosmi, prosim poradte.
Syn 5 rocny spadol na suchalke asi pred 2 hodinami a prisiel domov s takymto nosom. Ma ho dost nakrivo. Tiekla mu krv, ktoru muz utrel do 2 papierovych vreckoviek teda nie vela. Je to velmi citlive na dotyk. Nos ma zapchaty, ale to mal aj pred tym, lebo ma nadchu. Ake su este priznaky zlomeneho nosa? Je to zlomene ci len narazene? Treba to osetrit aby sa mu to vyrovnalo, alebo sa to vyrovna samo?
Mal tak krasny nos, nechcem aby mal krivy nos koli tomu ze som to zanedbala.

mamamasama
11. nov 2024

Nevyrovna. Mne po uraze ostal takto. 🥺
Chod s nim co najskor k lekarovi. On by to mal vediet vyrovnat.

januska12323
11. nov 2024

Bez rtg ti nikto nepovie.

mandarinka555
11. nov 2024

@andreatytler Keby bol zlomený, tak by krvácal , prepáč za výraz "ako podrezané prasa" , ale ty píšeš, že to boli dve vreckovky...Zrejme len narazený.

vler
11. nov 2024

@andreatytler nos je zjavne krivy; predtym bol rovny?
Dala by som urobit rontgen; a kedze sama rtg robim tak Ti poviem ze samotna nosova kost je mala a vacsina nosa je chrupavka.

andreatytler
autor
11. nov 2024

@vler Ano, ukazkovo rovny.
Ideme do nemocnice na RTG.
Dakujem baby.

andreatytler
autor
11. nov 2024

Uz sme doma. Urobili rtg, nos nebol zlomeny. Lekar povedal to co @vler, ze u tak malych deti je takmer cely nos chrupavka a tak sa nema co zlomit. A potom mu ten nos postlacal a napravil. Aj ked nie tak rovno ako mal predtym. Aj som ho prosila nech mu to este napravi, ale nechcel. Dufam ze ta deformita je aj opuch a ze ked sa mu to zahoji bude ho mat zase pekny.
Este raz dakujem.