Ahojte, nájde sa tu niekto, kto má za sebou zlomeninu členka? Som po operácii, mám sadrovú dláhu, kosti pošrobované a som z toho na nervy.. Ako dlho vám trvalo, kým ste začali ako tak chodiť? Ďakujem za každý koment 😔
Aj ja...pýtaj sa, zlomený bol koniec februára, úplne fit a po rehabilitáciach 15.6.
Ale som bez operácie, mala som sadrovu dlahu a potom aj sadru celá noha... najhoršia bola rehabilitácie, učiť sa pomaly nanovo chodiť, najprv podpazusne barle, potom len francúzske nízke lakťove...dlho som dávala kvôli bolesti nohu nabok, dnes už bežím prajem skoré uzdravenie
Ja som pol roka maródovala 🤦🏼♀️...mala som jeden drôt cez členok a dva kolmo dole do členka ako keby do A....tak mi to pripadalo na RTG keď som to videla 🤦🏼♀️😂 no a kým mi ich postupne vybrali bola som o barlách....od augusta do cca začiatku januára.
@anabela2111 ahoj, mala som zlomený členok minulý rok v januári, šesť šróbov a drôt. Bolo to dosť ťažké, hlavne ten prvý mesiac od operácie, každodenné pichanie injekcií do brucha, následné rehabilitácie, kde sa učíš chodiť, pretože svaly na nohe ti ochabnú takmer úplne. Ja som bola na PN celkovo 4 mesiace, rehabilitáciu som mala šesť týždňov, potom už len cvičiť doma. S obavou som sa vracala do práce, keďže mam prácu kde stojím a behám celý deň, ako to zvládnem, zo začiatku mi členok trochu puchol, no cca po mesiaci som mala nohu rozchodenú akoby som ani úraz nemala. Šróby mi vyberali rok po operácii a to som bola PN už len tri týždne, rehabilitácia nebola potrebná. Ale bolela ma ešte asi mesiac, dva.Teraz už úplná pohoda ako pred zlomeninou. Viem ako sa cítiš, tiež som mala strach či nebudem mať trvalé následky, čítala som kadejaké príbehy. Veľmi záleží ako je to zoperované. Želám Ti skoré a plnohodnotné uzdravenie.
Ďakujem dievčatá za Vaše komenty, povzbudili ma 🙏 som z tých barlí strašne unavená, von nechodím, ale doma sa snažím trochu fungovať, aspoň niečo uvariť, oprať, ožehliť, nakoľko v okolí nemám žiadnu rodinu a muž pracuje na 12hod.smeny, je to ťažké..No ešte viac asi trpím psychicky, nie som zvyknutá ležať doma, milujem hory a turistiku, a tá obava, či bude všetko ako predtým ma zožiera deň-noc. Zajtra idem na kontrolu, tak mi držte palce.😊 ešte by ma zaujímalo, skôr ako vám vybrali 1 šrób mohli ste začať pomaly dostupovať alebo až po vybratí? Kedy ste boli schopné šoférovať? Myslím manuál, mam operovanú ľavú nohu😑 Ď.
@cara111 tiež mam prácu, kde som stále na nohách, to je ďalšia veľká obava, kedy a ako to zvládnem. Ty si šikovnica, keď si to dala po 4 mesiacoch 💪inak..a tebe povedali, že všetky kovy musia z nohy von? Mne zatial že 1 musí ísť von určite 6-8 týždňov po operácii a ostatné je na mne, či vybrať, alebo nechať. Verím, že mi to zoperovali dobre, uvidím zajtra na RTG 😑
@anabela2111 neboj nič,ja som potom ešte začala lyžovať, chodiť na turistiku a tiež mám robotu,že od rána do večera na nohách 😉🙂
@lusa18 to ma teší, že žiješ plnohodnostne, drôty museli von, či dobrovoľne?
Ozaj a ešte otázočka čisto len zo zvedavosti, počas PN bola kontrola zo sociálky? Mam vychádzky, ktoré zatiaľ aj tak nevyužívam, ja len ze či chodia aj k takýmto pacientom.
@anabela2111 museli von, to bolo len zafixované kým sa to zrastlo...to vyberanie bolo v pohode, prvý krát pod narkózou a druhý ambulantne, nič strašné.
ja som napr mala PN iba necely mesiac, lebo som potrebovala vystavit faktury klientom, lebo pracu som musela vykonat kedze terminy nepustia.
@anabela2111 Neboj, zvládneš to aj ty. A áno všetky kovy mi dali von. Mne povedali, že nie je dobré to tam nechávať. Že hrozí nejaké ochorenie kostí, konkretne ako to volali si uz nepamätám. A mala som kontrolu, rátaj s tým, že príde aj tebe. Dlhodobé PN kontrolujú.
@anabela2111 a ako ti dopadla dnešná kontrola?
@cara111 ešte to nie je zahojené tak, ako treba, takže sadra ostáva ďalšie 2 týždne, snáď to potom už bude ok☺️
@anabela2111 máš sádru? Ja som mala dlahu, kvôli pooperačnym opuchom mi dali len dlahu, nie sádru. Držím palce, aby sa ti nôžka dala do poriadku. Mne dnes toto neblahé obdobie pripomínajú už len malé jazvy a trošku hrubší členok. A malá rada, jazvy si natieraj bravcovou masťou. Čistou, nesolenou. Budeš síce "voňať", ale je to lepšie ako kadejaký krem na jazvy z lekárne.
Ja som si clenok vyklbila, zlomila a zlomila aj pistalu, srobovali mi to 3h. A aby to nebola nuda, stalo sa mi to 4mesiace pred svadbou🙈Sranda prevelika. 6 tyzdnov v sadre, potom rehabilitacie. Na svadbe som bola este s barlami. Fraxiparine som si pichala len kym som mala sadru. Je to 10 r od urazu a doteraz mi trpnu prsty na nohe a opucha clenok po dlhsom stati.
@anabela2111 ahoj mňa operovali v marci v apríli 17 mi vybrali jednu skrutku aby som rehabilitovala...tak som začala v máji chodiť na rehabilitácie...a chodím doteraz ale tam ta na nohy postavia ...ja som z Nitry
@zuzkavladko tak to máš riadnu pamiatku, keď aj na svadbe s barlami🙈 mne lekár povedal, že opúchať to bude, a dlho..
Chcem vám všetkým poďakovať, za podporu, povzbudzujúce slová, ktoré mi veľmi pomohli💙 tento týždeň mi konečne vybrali skrutku, takže keď sa jazva zahojí, začnem rehabilitovať 🥳 dnes sa mi podarili prvé kroky, síce také malé a krivé, ako pingu, ale viem prejsť po byte, tak som šťastná 😃 barle ešte neodhodím, len tak pozvoľne budem skúšam bez, ako dr.kázal 😀 vy ste mali aj 1 Francúzku barlu alebo ste od klasických barlí už šli naostro bez?😀
@anabela2111 super, ja som mala francuzsku.
@simonah73 a predpísal ti ju ortopéd/chirurg? Nevieš či môže aj obvodný?
@anabela2111 nasla som ich tu a pri tej cene co stoja (je to cena za jednu) som to naozaj s nikym neriesila a objednala som si dve tu https://unizdrav.sk/francuzske-barle takze netusim.
@simonah73 ďakujem, objednala som si už aj ja, ale jednu, to mi snáď bude stačiť 🙂
@anabela2111 tak mala by, no pri najhorsom doobjednas dalsiu, alebo sa budes prvych par dni opierat napr o veci okolo ktorych budes chodit (stol, stena,...) a potom uz to bude v pohode.
@simonah73 doma už chodím s jednou tou klasickou barlou, niekedy prejdem aj bez.😀 ale vonku budem určite barlu potrebovať ešte dlho, nakoľko nemáme výťah a bývame na 4tom 🙈
@lusa18 uspali ta
@stenlikap1980 prvýkrát uspali, druhý ambulantne
@anabela2111 ja, ale nechcem to tu rozpisovat, tak ked chces mozme cez spravu. a skore uzdravenie zelam