Ahojte, prosim Vas neviete ci sa u malych deti pristupuje v pripade lahkej zlomeniny alebo prasknutiu kosticky k riedeniu krvi ako u dospeleho? Nemate skusenost?dakujem
@lukihomamina nie moj mal vaznu zlomeninu dve operacie a krv mu neriedili.
ja co mam informaciu, tak v sucastnosti sa davaju lieky alebo injekcie na riedenie krvi vsetkym dospelym pri uraze.....mne minule dali len pri vyvrtnuti kolena......ja sa len informujem....lebo rano mal trojrocny syncek uraz na nozicku...cakame na muza a pojdeme vecerom na pohotovost....len reku si zistim ako to je, aby ma lekar neobil, lebo oni na pohotovosti to radi odflaknu
@lukihomamina a si si ista ze ide o zlomeninu ked to vydrzalo do vecera...mozno to ma len udrete.... neviem moj mal podvrtnute a pohmozdene viac krat nohu aj teda origos zlomeninu lakta ale na riedenie krvi nedostal nikdy nic...
preco by vas mal lekar odbijat ... 😅
@maznacik007 nie nie som si ista....a aj dufam, ze to teda zlomene nebude....len vobec od tej chvile ako sa mu to stalo nechodi....a to on za inych okolnosti ani minutu neobsedi .....ved ja dufam, ze to bude len nejako silno udrete....skor sa do mesta k lekarovi neviem dostat.....ja som sa opytala len pre informaciu....lebo mam svoje skusenosti s nasim zdravotnictvom, tak preto
@lukihomamina ak ides na pohotovost do Trnavy tak sa ani necudujem ze mas svoje skusenosti 😉
@lukihomamina Drzim palce a pevne nervy, rataj, ze tam minimalne 2 az 3 hodky pobudnete. Zober malému jedli a pitie...na pohotovosti vôbec neberu ohlad na male deti...
@maznacik007 heh trafila si klincek po hlavicke.....ano zial do trnavy ....ale dakujem za tvoju info, ked tvoj syncek nemal nic na riedenie, tak snad vedeli co robia.....mne uz bolo dnes aj do placu aj do smiechu....lebo clovek nevie, co skor pred sviatkami a zrazu sa v sekunde doma na byte stane takato vec a vsetky moje prace to stoplo, no len dufam, ze to maly skoro rozchodi....
@ajka30 ach ved toto presne som myslela, ze tam urcite cely vecer zabijeme.....lebo veru je to zial presne tak ako hovoris....kaslu na to, ci si tam s malym dietatom ci nie...casu maju habadej ...
@ajka30 to je len na trnavskej pohotovosti .. ja mam skusenosti /ma syna s ADHD/ z kramarov, z galanty a z trnavy a ta v trnave je najhorsia... tam s rozbitou hlavou mi decko nechali cakat hodinu a pol a dnu brali ozratych bezdakov co spadli a nejake modriny mali lebo ich sanitka doviezla a potom doviezli vazna ... nic vazne nevyzeral ale vazni maju tiez prednost a deti cakaju ...
aj pre @lukihomamina toto je napisane
@lukihomamina zaujíma ma ako3r. dieťa udržíš,aby po úraze nechodilo resp. nehýbalo sa a teda nezhoršilo si stav? lebo lekára už dopredu ideš kontrolovať a zdrbávať,ak nedá liečbu od laikov z MK poradenú a pritom on by ťa mal "nepochváliť",že na čo čakáš,ak sa jedná o úraz / sú aj taxíky,aj susedia s autom,aj manželia,ktorí prídu v takom prípade skôr domov....dúfam,že ten úraz nie je nič vážne,lebo dieťa len tak z udretia neprestane chodiť... a áno,som zdravotník a stretávam sa s neskoro prídenými úrazmi,nie zlomeninami....a k otázke- u detí sa krv neriedi
@janinah dakujem za informaciu k mojej otazke.....a co sa tyka mojho postoja k lekarom....tak netvrdim to vseobecne ale zial co mam skusenosti s tymi tu u nas....tak uz som sa viackrat presvedcila, ze je lepsie sa na nich pripravit a nedat sa odbit...lebo moze to dopadnut zle....ale samozrejme ich to uz potom netrapi....oni sa uz vyhovorit vedia....samozrejme ako vravim nezovseobecnujem to...takze nechcem sa dotknut tych poctivych ....a co sa tyka toho, ze musim cakat s odchodom na pohovotovost, tak nekritizuj prosim, ked nevies aka je situacia....dakujem
@lukihomamina nekritizujem,upozorňujem,že robíš chybu ak čakáš.....
@janinah prosim Ta a mozem sa opytat, ze co sa moze stat....ked pockam par hodin....ake to moze mat nasledky....pytam sa to v dobrom, nie podryvacne......lebo si mi nahnala este vacsi stach nez mam .....len poviem pravdu....najprv som si povedala, ze pockam nejaku tu dobu , ze ako sa situacia vyvinie, pretoze ak je to len udrete, tak ma potom na pohotovosti zdrbu, ze som hystericka matka....samozrejme to ale neni hlavny dovod preco som nesla hned....ale to tu nebudem rozoberat.....dakujem
@lukihomamina píšem IP
nemám slov ....
rano malo dieta uraz a vy idete na pohotovost vecer? Ja nechcem naozaj rypat, ale aky mozes mat dovod aby si odkladala urgentnu navstevu lekara. Nemusis odpovedat, naozaj. Ja len zasnem...
moje deti mali viacero urazov a pokial viem riedi sa krv len po tazkych urazoch , ked su pacienti leziaci , ja som davala injekcie synovi, ktory mal tazky uraz a 3 mesiace bol uplne leziaci inac vobec som inokedy nic nedavala
@zita19 lenze ja som nespecifikovala aky to bol typ urazu a uz v uvode som napisala, ze moja otazka je skor informativna nez ucelova.....kebyze moje dieta ma velky uraz, place, udrie si hlavu alebo mu tecie krv....tak samozrejme,ze necakam do vecera....neboj niesom krkavcia matka....proste nevies o aku slo presne situaciu....ja som sa pytala jedine na riedenie krvi, nie na to, co mam podla Teba robit ......ale dakujem za Tvoj nazor.....inac syncek je chvalabohu v poriadku uz sme doma z nemocnice
Baby je tu mamicka s dietatkom ktore bolo operovanenpo zlomenine? Resp.malo spiralovu zlomeninu? Potrebujem radu.
@mravvcek my sme mali dve operacie kvoli zlomenine ... davali mu KI droty ... co potrebujes vediet
@maznacik007 napisala som ti ip
ahoj.nie,krv sa riedi len zenam co uzivaju antihoncepciu a starsim ludom nad 60. Tak mi povedali v nemocnici ked mal maly zlomenu nôzku.