Zlomenima ihlice

norbertkovac
7. okt 2024

Pred 2 týždňami som v práci zle dostúpil a “vyvrtol” si členok, noo bolesť pretrvávala no ako tak som fungoval. Po pár dňoch som šiel na pohotovosť kde mi povedali že mám zlomeninu ihlicu s miernou dislokáciou, celý týždeň kľudový režim bolesť nimimálna až žiadna. No po týždni na kontrole to jest dnes mi lekár povedal že mam zlomeninu ale aj poškodený väz. Mal už niekto niečo podobné? Zeby to bola taka závažná zlomenima? kedže ma nič nebolí a aj pri dostupení na postihnutú nohu nepociťujem žiadnu bolesť. Ďakujem☺️

vler
7. okt 2024

@norbertkovac robim rtg na ortopedickej klinike ( v zahranici) a toto je casty uraz. Odpoviem vseobecne: nie, toto nie je "zavazna" zlomenina. Zavazne su tie kde je napr kost roztriestena alebo vyrazne posunuta alebo tzv otvorena zlomenina kde kost trci von z koze.
Co da tyka bolesti, to je velmi individualne- ty mas mozno vyssi prah. Aj ja mam obcas takych pacientov: pridu po vlastnych, po niekolkych dnoch od urazu a ani sa az tak nestazuju na bolest a rtg ukaze ze maju zlomeninu.
Pri vyvrtnuti je typicke ze su poskodene vazy.

norbertkovac
autor
7. okt 2024

@vler noo na dnešnej kontrole už tam pán lekár ma strašil s operáciou, že som po zlomenine pri členku aj poškodil väz aj že možem mať posunutý členok, noo ja nemám žiadnu bolesť, na prvé vyšetrenie som prišiel po vlastných.