Zlomená rúčka u 15 mesačného dieťaťa

chrumka84
28. nov 2013

Mamičky, máte skúsenosť s takým úrazom u malého dieťaťa? Máme mať sadru na 3 týždne. Našťastie na ľavej ruke a dcéra je praváčka. Ale chodí asi iba 3 týždne, ešte občas štvornožkuje, občas padne na ručičky. No neviem si to predstaviť ☹.

svetlusska
28. nov 2013

@chrumka84 fuuf chudacik malicky...ako sa vam to podarilo? no neviem ja by som zrejme radila co najmenej zatazovat rucicku, ale bude to velmi tazke ked pises ze este nechodi dlho po dvoch, hoc aj keby chodila vzdy je riziko ze spadne..skore uzdravenie vam prajem.

skvele
28. nov 2013

Asi to bude komplikovane, urcite ju budes musiet viac nosit a kocikovat. Aspon na zaciatku. Moj maly mal puknutu klucnu kost, ked mal 17 mesiacov. To uz chodil 2 mesiace. Furt som za nim lietala. Najhorsie to bolo v noci. On mal na sebe taku hokejovu vystuz, strasne to zavadzalo. Drzim palce.

eeffka
28. nov 2013

@chrumka84 ak ma iba ruku za2-3dni si zvykne, bola som teraz v nemocnici s dcerou ma 21m a dali jej kenylu zabandazovali ruku od zapastia po laket ( cista sadra) , ja som bola z toho na prasky a ona za 3hod s tou rukou lietala, liezla na postel, hrala sa, ked jej neslo rukou prisuchla si nohou... deti su prisposobive

nicky07
28. nov 2013

Asi by som dieťa dávala aspoň prvý týžden viac do chodítka ak máte, možno na hojdacom kresielku, v stoličke, hrať sa posediačky a chodiť za ručičku. A do kočíka a ísť von aj ked je teraz už dosť chladno... Zabávať hračkami aby nechcelo liezť. Stvornožky asi nie je najlepší nápad aby sa tam tie kostičky nepoposúvali a nebol by s tým problém potom, že by to museli riešiť operačne. takisto aj po tých pádoch ked chodí a capne na rúčky aby sa to tam nepoposúvalo. Sádra síce niečo ochráni ale poznám dosť prípadov kedy aj napriek sadre a spravnemu uloženiu sa kostičky posunuli a bolo treba operovať.. Ono to bude určite dosť náročné ale snažila by som sa aby bol drobec čo najmenej alebo najlepšie vôbec na štyroch a hlavne chôdza za rúčku aby si vedela dať pozor aby nepadlo.

nicky07
28. nov 2013

Ono detičky si rýchlo zvyknú, môj drobec dve hodiny po operácii už skákal po posteli a bolo mu jedno že dve operačne rany a kanyla v ruke s dlahou a káble od monitora a infúzia, zamotaný bol ako sa patrí a ja som len stresovala či ho odmotávať aby si nevytiahol kanylu či chytať rany aby mu nepraskli stehy alebo chytať celého aby nespadol zamotany v kabloch... Neboj malinká to zvládne len dávaj pozor na tie nárazy na rúčku aby ste si nevyrobili dáku komplikáciu. Prajem skoré uzdravenie...

chrumka84
autor
1. dec 2013

@svetlusska
@skvele
@eeffka
@nicky07
Dakujem baby za prispevky. Mala si na sadru zvykla hned. V podstate tu ruku pouziva iba na jemne veci. Ked pada, tak vidno, ze iba na druhu ruku. Vlastne sa odvtedy elmi zlepsila vo vstavani, udrziavani rovnovahy a aj padani 🙂.