Zdravim Vas ,mam zlomenu predpriehlavkovu kost ,momentalne druhy tyzden v sadre .Ked mi ju davali po 4 dnoch dlahy do sadry ...bol tam opuch .Zmodrale od kotnika k prstom ,ale prsty nie .Logicky ,ze sa stava ze tlakom sadry ,respektive sadrou samotnou ,vznika ,ze noha je zle prekrvena ,na to beriem fraxiparine inkekcie do brucha ...ale automaticky ak mam nohu dole po dobu dlhsie ako minutu ,nabera neprirodzenu farbu ,Fialovie .Ak dam nohu zas do vyssej polohy ,farba je znesitelnejsia .Je to normalne ? Okrem liekov na prevenciu tromboelie nic ine neberiem ,sadra ma netlaci
@mou222 Akurát som po zlomenine predpriehlavkovej kosti, momentálne už mám sadru dole a rehabilitujem... nemala som úplne také stavy ako Ty, ale keďže som sa dosť vypytovala ošetrujúcich lekárov a radím sa s kolegyňami-zdravotníčkami, viem, že to, čo opisuješ je normálne. Naozaj treba tú nožku vykladať, ja som dokonca aj spala tak, že som nohu mala vyvýšenú. A Fraxiparine netreba zanedbať, opatrne si pravidelne pichaj a striedaj miesta. Mne sa z neho urobila taká hrčka v bruchu.
@mou222 je to normalne
Môj lekár je dobrý mäsiar ,predpísal mi mastičku s escinom ,pokiaľ to bolo v dlahe a to bolo všetko 🙂.Až traumatológ na štvrtý deň sa ma pýtal či beriem niečo na zrážanie krvi ,samozrejme som nebrala nič .Pretože môjho obvodaka to ani nenapadlo .Nohu sa snažím mať vylozenu stále ,ďakujem všetkým za odpoveď 🙂 .Ešte otazocka ,na fraxiparine mi nik neodporúča brať Wobenzym ,vraj sa to zle znáša .Môžem aspoň silnejší vápnik , poprípade K2 s D3 ? Vraj ani k-cko nerobí dobrotu na fraxiparine
Ahojte.. Prosím o radu.. Mala som úraz achilovky.. Mala som ju pretrhnutu.. 4 týždne som mala sadru.. Pred dvoma dňami mi ju dali dole.. Samozrejme že noha je slabá.. Dr mi ešte predpísal ortezu vytúženú.. Len žiaľ začala mi puchnuť noha.. Nenosím to stále ani vôbec nenamaham nohu.. Ale nechápem prečo mi začala puchnuť a mam ju ľadovú.. Aj si ju masírujem hybem prstami a pomaličky mam pasívne cvičiť.. Kým nezačnem rehabilitovať.. Nemáte niekto s tým skúsenosť.. Budem vďačná za všetko.. Ďakujem
Je to normálne,som zdravotník so skúsenosťou.Nohu držať hore vyloženú,je to ešte čerstvé.