Zlomená pravá rúčka

map0007
3. mar 2016

Mamičky,dnes si moja 3,5rocna zlomila ručku v lakti.Dali jej na pohotovosti sadru.Zajta mame ist na chirurgiu.Chcem sa opytat,mam s nou ostat doma marodovat.Neviem si predstavit ju dat do skolky.Uz pracujem,budu to akceptovat v praci.Nemam ju s kym nechat doma.A neviem ako by v skole bola,Treba ju davat na wc,krmit ju,proste ako male miminko.A stale plac,ze ju boli ručka.Co vy nato.Ďaukjem

mamutka
3. mar 2016

samozrejme, ze ostat doma s nou, nie je nad cim uvazovat.....

pribinak
3. mar 2016

No urcite nie do MS, vsak je ubolena, musi sa naučiť existovať s takou zasadrovaniu rucickou, to da zabrať aj dospelému

tomasko27
3. mar 2016

Syn si zlomil ruku pat dni pred nastupom v septembri do skolky a mi povedali ucitelky aby zostal doma.

sissy27
3. mar 2016

@map0007 so sadrou na ruke sa dá celkom dobre fungovať a bolieť to tiež nebude celý čas 🙂 na tvojom mieste zostanem s ňou doma nejaký týždeň-dva, a pomaličky ju učím zvládať základné veci aj ľavou rukou a potom uvidíš - ak bude lepšie, tak môže do škôlky, ak nie, tak ostanete doma... a samozrejme je to aj na dohode s učiteľkami, či sú ochotné venovať jej extra pozornosť, aj dohliadnuť, aby si ešte neublížila alebo nechtiac aj druhým deťom so sadrou...

map0007
autor
3. mar 2016
mravvcek
3. mar 2016

Dva tyzdne by som s nou ostala doma. Zvykne si,v tom su detinuzasne. Boliet prestane zhruba za 10 ked sa zacne tvorit kalus. Moj drobcek si zlomil nozicku v stehne,najprv jednu o par mesiacov druhu. Ked lezal v nemocnici bolesti mal cca 10dni ale to visel za obe nozicky mesiac. Potom presli bolesti a ako tak si zvykol. Drzim paste,ale bambulky su silne 🙂

sissy27
3. mar 2016

@map0007 inak len taká drobnosť - skús sa spýtať lekára, či musí mať klasickú sadru, či nemôže mať tzv. plastovú - je výrazne ľahšia čo sa hmotnosti týka a môže aj do vody

macamac
3. mar 2016

@map0007 moja mala zlomenu pravu ako 4 rocna v zapästi. Tiez mala sadru. A v MŠ povedali,nech je doma. Ja som ani nezistovala,ci maju na to pravo,lebo som ju doma chcela nechat tak ci tak. Je pravacka,takze by to mala stazene nielen ona,ale aj ucitelky. No a napr.pri hre som sa bala,aby niekoho nechtiac neudrela🙂

janickadr
4. mar 2016

@map0007 A ak ju boli rucicka tak, ze place, urcite jej daj nieco od bolesti, aspon v prve dni.

mircalla
4. mar 2016

Urcite, hoci s nou nemusis byt asi doma cely cas, co bude mat sadru, par dni urcite

erickatt
4. mar 2016

@map0007 ostan doma. Ja som mala zlomenu ruku v skole 7 rocna.. V pleci. Kucharky boli uzasne, obed mi nekrajali a doniesli. Ale ucka? Viem ze mi vynadala preco som tak dlho na wecku. A ja s jednu ruku aj obluect, aj vyzliect....

erickatt
4. mar 2016

Kyrnik, nakrajali mi obed.

jolinka
4. mar 2016

ja som teraz doma so synom, minuly piatok si zlomil pravu klucnu kost, ma to zafixovane, prve dni ho to aj dost bolelo, nevedel sa ani posadit rano na posteli, s lavou sa nevie obliect, zapnut kombiky /ine ako koselu nemoze obliect lebo nezdvihne ruku/, zips, snurky. musel by ho vskuse niekto v skole obsluhovat a to aj na vecku, tak som volala ucitelke co a ako, tak samozrejme hovorila, ze mame ostat doma, pondelok ideme na kontrolny rentgen a lekar posudi ako sa to zrastlo a ci uz moze ist do skoly. V skole ci skolke staci ze dieta niekto drgne, soti, ci sa pozabudne a stisne ci zdvihne mu ruku.

myslim ale ze po 1,5-2 tyzdni zavisi od zavaznosti uz to dieta moze ist do kolektivu, nam lekar povedal ze naskor po 9 dnoch podla rentgenu.

maminkasisa
4. mar 2016

moja dcera 5 ročna si zlomila klucnu kost na pravej ruke, a boli sme doma 6 tyzdnov. Prve dni ju to bolelo, a musela si zvyknut na fixovanie rucicky, dost ju to tahalo dozadu. Lekar odporucil, aby bola doma, lebo v skolke sa moze udriet, niekto ju soti a padne a podobne, mala to iba zafixovane, aby sa jej to nepohlo. A sama by sa neobliekla nemohla ist na WC a podobne. A este je aj dost ziva, takze urcite by tam len nesedela. Aj doma som ju mala problem ustriehnut, ked som ju videla liezt na trampolinu, som skoro zinfarktovala...... Takze ju asi nechajte par dni doma, a potom po dohode s ucitelkami, ci by boli ochotne sa jej venovat viac.... prajem skore uzdravenie....

map0007
autor
22. mar 2016

Mile mamičky,chcem sa este opytat,nemali ste situaciu,ze prechadzate z ocr v mesiaci do mesiaca.nap.teraz ked mi da doktor ocr.24.3a ukonci ju 3.4. Je to 11 dni ale z mesiaca do mesiaca.Ten jeden den,budem mat neplateni a musim ho vyrovnat na zdravotnej poistovni,alebo sa radsej dat vypisat od soboty a nedelu prace schopna.Robime aj vykendy preto.Ďakujem