Zlomená noha pri turistike

slavicek5
13. nov 2014

Ahojte. Nedávno som zažila hrozný šok. Chodievame ako rodina po horách na turistiku, všetci to milujeme. Samozrejme výbava povinná ako oblečenie a trekové topánky som pokúpila všetko. No a môj syn tak nešťastne stúpil, že sa pošmykol, spadol a zlomil si nohu. Lekár na mňa tak vybehol, že to istotne bol v botaskách, že nemal dobrú obuv a ja celá taká roztrasená mu vravím, že mal tak drahé treky z obchodu, že ja už potom neviem čo je kvalitnejšia obuv 😢 Ja už ani neviem čo poriadnejšie viem kúpiť a to som myslela, že také drahé a niečo aj vydržia. Fakt nepoviem keby mal botasky. Tak teraz sa liečime so zlomenou nohou ☹

anuskaaprazko
13. nov 2014

No je to nestastne a je mi luto co sa vam stalo... Lekar je debil... Ale aj s neviemakou vybavou sa vie stat nestastie a aj horsie, neboj, zlomena noha sa zahoji, deckam velmi rychlo 🙂 pevne nervy prajem a dalej uz turistiku bez urazov ;)

nyusika
13. nov 2014

no, po boji je kazdy general a ja sama neviem, ako by som v tej situacii reagovala, asi by som sa iba rozrevala.
ale teraz si myslim, ze by som povedala nieco v zmysle, aby sa staral o pacienta a nie o to, co mal obute.

podla mna to nemalo suvis s obuvou, pises, ze mal trekove topánky, ale nestastne stupil, ptroste blby urz.
drzim palce, aby bol syn co najskôr v poriadku 🙂

mojaniku
13. nov 2014

dobré topánky eliminujú možnosť zranenia, ale riziko pádu, či nešťastia (klop klop nedajbože privolať) je Vždy. Obuv tomu nezabráni. Prajem skoré uzdravenie.

horana
13. nov 2014

To sa stava aj skusenym horalom - dospelym trekerom. Blba nahoda. Lekar je de*il co potrebuje hojit svoju sebadolezitost a komlexy na pacientoch. Odignrovat.
Nech sa synovi rychlo zhoji, dieta ktore si nepreslo zlomeniniu nemalo plnohodnotne detstvo 😉

monicm
13. nov 2014

@slavicek5 treková obuv nezabráni zlomenine,ani pádu.ber to tak,že keby nemal treky,tak to mohlo dopadnúť horšie.áno,výbava je super,aj my len v trekových do hôr,ale som si vedomá toho,že to neznamená,že sa mu nič nemôže stať. a čo s lekárom?teraz už nič,pomyslieť si svoje,či skúsiť ho pochopiť.asi tam má častejšie zlomeniny,ked to rodičia podcenia,ako také,kde sa rodičia starajú.mimochodom,mám tri deti a dve už mali niečo zlomené.a to nehovorím o mojich zlomeninách v detstve. to nie je koniec sveta 😉 😉 😉 😉

grettka
13. nov 2014

Spravanie lekara nekomentujem, to by som sa len zbytocne rozculila 😠
Mne osobne sa osvedcili ako doplnok turisticke palice, casto mi pomohli pri posmyknuti, a zabranili padu. Ale neviem ako je to u deti, ci existuju take male palice. A zase dobre pevne turisticke kotnikove topanky z riadneho obchodu su sice fajn, ale stalo sa mi, ze aj v nich som sa na blate posmykla a skoncila na zadku.
Neuvadzas, kolko rokov ma tvoj syn. Casto pozorujem deti na turistike a vsimla som si, ze deti vobec nie su take opatrne pri naslapovani ako dospeli. Skacu a hopkaju ako "kozicky" po skalach, je to prirodzene, nemaju taky strach ako my dospeli. A ved sa naucia neskor byt opatrnejsi.
Neboj, noha sa zahoji, a snad to tvojmu synovi nezoberie radost z turistiky. Asi mas vycitky, ze si tomu mohla zabranit, ale stava sa to, deti maju dobru regeneracnu schopnost 🙂 hlavu hore.

mihula
13. nov 2014

a čo tu teraz riešime?to,že to bolo nedavno,alebo doktora,alebo obuv,alebo že ma nohu zlomenu

slavicek5
autor
8. dec 2014

Ďakujem za povzbudivé správy. 🙂 Veľmi ma potešili. To že keby bol pri nás vtedy manžel, tak mu asi nakladie. Ja som nevedela čo povedať doktorovi. Fakt na pohotovosti sú svine doktori.

albao
8. dec 2014

@slavicek5 to je takí klasická správa z pohotovosti 😀 😝 Tam odsúdia človeka v zlomku sekundy. Je mi tých lekárov ľúto, majú prieľa stresu a potom si to takto ventilujú na úplne nevinných ľuďoch. Netráp sa a postaraj sa o synčeka, o toho ide, nie o to, čo si kto myslí, ty si urobila maximum prevencie a určite urobíš aj maximum pre zotavenie. 😉