Ahojte. Nedávno som zažila hrozný šok. Chodievame ako rodina po horách na turistiku, všetci to milujeme. Samozrejme výbava povinná ako oblečenie a trekové topánky som pokúpila všetko. No a môj syn tak nešťastne stúpil, že sa pošmykol, spadol a zlomil si nohu. Lekár na mňa tak vybehol, že to istotne bol v botaskách, že nemal dobrú obuv a ja celá taká roztrasená mu vravím, že mal tak drahé treky z obchodu, že ja už potom neviem čo je kvalitnejšia obuv 😢 Ja už ani neviem čo poriadnejšie viem kúpiť a to som myslela, že také drahé a niečo aj vydržia. Fakt nepoviem keby mal botasky. Tak teraz sa liečime so zlomenou nohou ☹
no, po boji je kazdy general a ja sama neviem, ako by som v tej situacii reagovala, asi by som sa iba rozrevala.
ale teraz si myslim, ze by som povedala nieco v zmysle, aby sa staral o pacienta a nie o to, co mal obute.
podla mna to nemalo suvis s obuvou, pises, ze mal trekove topánky, ale nestastne stupil, ptroste blby urz.
drzim palce, aby bol syn co najskôr v poriadku 🙂
dobré topánky eliminujú možnosť zranenia, ale riziko pádu, či nešťastia (klop klop nedajbože privolať) je Vždy. Obuv tomu nezabráni. Prajem skoré uzdravenie.
To sa stava aj skusenym horalom - dospelym trekerom. Blba nahoda. Lekar je de*il co potrebuje hojit svoju sebadolezitost a komlexy na pacientoch. Odignrovat.
Nech sa synovi rychlo zhoji, dieta ktore si nepreslo zlomeniniu nemalo plnohodnotne detstvo 😉
@slavicek5 treková obuv nezabráni zlomenine,ani pádu.ber to tak,že keby nemal treky,tak to mohlo dopadnúť horšie.áno,výbava je super,aj my len v trekových do hôr,ale som si vedomá toho,že to neznamená,že sa mu nič nemôže stať. a čo s lekárom?teraz už nič,pomyslieť si svoje,či skúsiť ho pochopiť.asi tam má častejšie zlomeniny,ked to rodičia podcenia,ako také,kde sa rodičia starajú.mimochodom,mám tri deti a dve už mali niečo zlomené.a to nehovorím o mojich zlomeninách v detstve. to nie je koniec sveta 😉 😉 😉 😉
Spravanie lekara nekomentujem, to by som sa len zbytocne rozculila 😠
Mne osobne sa osvedcili ako doplnok turisticke palice, casto mi pomohli pri posmyknuti, a zabranili padu. Ale neviem ako je to u deti, ci existuju take male palice. A zase dobre pevne turisticke kotnikove topanky z riadneho obchodu su sice fajn, ale stalo sa mi, ze aj v nich som sa na blate posmykla a skoncila na zadku.
Neuvadzas, kolko rokov ma tvoj syn. Casto pozorujem deti na turistike a vsimla som si, ze deti vobec nie su take opatrne pri naslapovani ako dospeli. Skacu a hopkaju ako "kozicky" po skalach, je to prirodzene, nemaju taky strach ako my dospeli. A ved sa naucia neskor byt opatrnejsi.
Neboj, noha sa zahoji, a snad to tvojmu synovi nezoberie radost z turistiky. Asi mas vycitky, ze si tomu mohla zabranit, ale stava sa to, deti maju dobru regeneracnu schopnost 🙂 hlavu hore.
a čo tu teraz riešime?to,že to bolo nedavno,alebo doktora,alebo obuv,alebo že ma nohu zlomenu
Ďakujem za povzbudivé správy. 🙂 Veľmi ma potešili. To že keby bol pri nás vtedy manžel, tak mu asi nakladie. Ja som nevedela čo povedať doktorovi. Fakt na pohotovosti sú svine doktori.
@slavicek5 to je takí klasická správa z pohotovosti 😀 😝 Tam odsúdia človeka v zlomku sekundy. Je mi tých lekárov ľúto, majú prieľa stresu a potom si to takto ventilujú na úplne nevinných ľuďoch. Netráp sa a postaraj sa o synčeka, o toho ide, nie o to, čo si kto myslí, ty si urobila maximum prevencie a určite urobíš aj maximum pre zotavenie. 😉
No je to nestastne a je mi luto co sa vam stalo... Lekar je debil... Ale aj s neviemakou vybavou sa vie stat nestastie a aj horsie, neboj, zlomena noha sa zahoji, deckam velmi rychlo 🙂 pevne nervy prajem a dalej uz turistiku bez urazov ;)