Zlomená noha a sprchovanie

jankanelka
29. jan 2016

Poradte prosim, ak mate skusenosti: Dcerka ma 6 rokov a nohu v sadre az po zadok. Ako ju mozem osprchovat? Na zdravej nozke dlho sama stat nevydrzi... Byvam s nou sama a mame klasicku vanu. Dakujem pekne za kazdu radu.

havana_frost
29. jan 2016

@jankanelka Ja som takto bola ako 10 ročná, sadru som nakoniec mala skoro 4 mesiace. Ak má takú klasickú sadrovú - tak nijako, len umývať na posteli žinkou. Možno má už teraz, alebo sa bude dať neskôr, odlahčená termoplastová, tá sa môže aj namočiť, prípadne snímať dolu na umytie. Informujte sa na ňu, pre malé dieťa nie je sranda nosiť ťažkú sadru.

katrin21
29. jan 2016

sedatko cez vanu, v niektorych obchodoch predavaju, alebo nejaku dosku , co das na vanu a nohu vylozit hore na obvod vade.. alebo ju posadit do vane a nohu vylozit hore na vanu.. inak sa neda.. bohuzial.

jankanelka
autor
29. jan 2016

@havana_frost Ma klasicku sadru, lebo ma zlomenu pistalu... a umyvat asi len cistou vodou, vsak? A som zvedava, ako jej aj vlasy umyjem... ma dlhe az po pas....

katrin21
29. jan 2016

@jankanelka vlasy umyjes lahsie.. posad ju ku vani a ona sa skloni nad vanu...
ALebo ak zvladnes, tak daj do vane nieco vyvysene, aby nemala zadok vo vode, mozno stupienok, co byva pre deti k umvadlu... aby sa nesmykol mozes dat po neho uterak, a ona sa zakloni dozadu, pripadne aj oprie rukami dozadu za telom a noha stale hore na vani...

erickatt
29. jan 2016

@jankanelka vlasky? No skuste behnut kadernicke. Ja tak uz drobcovi umyvala, lebo tez nevedeli ako. Len ja si vypytala euro. Ved mam srdce.

jankanelka
autor
29. jan 2016

@katrin21 Najhorsie je, ze ja ju do tej vane nevylozim... jednu nohu zohne, ale tu v sadre?

havana_frost
29. jan 2016

@jankanelka ja som mala tiež, špirálovú zlomeninu predkolenia. A nehojilo sa. Vlasy ako píšu, samostatne. Inak môžeš aj mydlom, vezmeš hubku, napeníš, a potom handričkou alebo mokrým uterákom zmyješ. Nejakú podložku nepremokavú na postel a tak. Aspoň prvé dni kým ju každý pohyb bolí, eliminovať ho.

erickatt
29. jan 2016

@jankanelka daj do vane stolicku. Sadrovu nohu von a zakryt uterakom. Este ze neni leto a nepoti sa ako slak.

jankanelka
autor
29. jan 2016

@havana_frost aj dcerka ma spiralovitu zlomeninu... si ma velmi nepotesila, ze sa nehojilo... Kolko si mala vtedy rokov?

mandala77
29. jan 2016

@jankanelka ahoj, tiež som mala takú zlomeninu. Umývala som sa len žinkou. Napustila som si vodu do umývadla a tak. Sadať do vane to by som nerobila, určite nie so sadrou čo má na celej nohe. Vlasy tak že jej ich umyješ nad vaňou, môže sa tam držať, alebo jej daj stoličku k vani a nech sa zakloní. Ono trošku praxe a bude to ok, uvidíš.

havana_frost
29. jan 2016

Potom na svrbenie sú dobré štrikovacie ihlice 🙂

katrin21
29. jan 2016

@jankanelka no, budes musiet ju tam zdvihnut tak, ze tu nohu co vie hybat pojde do vane a sadne a ta druha, co je rovna bude stale hore o ten ram vane , vystreta.. to sa da.. segra tak synovca kupala, ked mal sadru...

havana_frost
29. jan 2016

@jankanelka Tak to je individuálne, neber to všeobecne. Ja som mala 10 a sadru som mala nie 4, ale skoro 5 mesiacov. Stále to odkladali odkladali. Ale tak to bolo v 80-tych rokoch ešte 😀 iné metódy. Aj som z nej vyrástla kus. Potom veľmi dlhá rehabilitácia ale môžem povedať, že jej následkom mám tú nohu dodnes silnejšiu a ohybnejšiu.

janinah
29. jan 2016

Ani ju neskúšaj trepať do vane,ste laici,nemáte na to spôsob a môže si ublížiť...posad ju v kúpelni na stoličku bez operadla a poumývaj žinkou a pooplachuj ako sa bude dať,vlásky tak,že zakloní hlavu do umývadla..ak je to čerstvé a má bolesti,tak ju umývaj na posteli len mokrou žinkoua potom utri uterákom

chilli21
29. jan 2016

ja som mala takto sadru na nohe uz ako dospela a sprchovala som sa tak, ze som si sadla na kraj vane, sadru som si pre istotu zabalila do folie aj uterakov, pod seba lavor, sice v kupelni potopa, ale ako tak sa to dalo.

sardinka335
29. jan 2016

@jankanelka sak ju zober do naručia, šup do vane, nohu vyložiť a mozeš umyvať...neviem prečo nie aj myslom, umyvať sa len čistou vodou to maš od kial? Jasne ze je tažka ale tak čo? Noha v sadre umyvaniu vlasov ani trupu nijako nevadi, my sme tak mali sestru a mala obe nohy v sadre, len sme boli dne - jedna drzala nohy a druha umyvala. Pripadne popros niekoho o pomoc - mama, sestra, kamaratka..neda sa?

yanielka
29. jan 2016

zabal sadrovu nohu do potravinovej folie alebo natiahni velku igelitku (napriklad z dracika tie oranzove), napusti vanu, daj do nej stolcek taky nejaky ten stupienok napriklad z IKEI , na spodok daj protismykovu podlozku a nech sa da mala do pololahu, vylozi si sadru na ten stolcek a ty ju poumyvaj

ajka30
29. jan 2016

daj ju do velikanskeho sakla na odpoadky, na pase omotaj potravinovou fóliou a pripade este oblep leukoplastom a moze sa smelo osprchovat. Potom ked ju vyberiete zo sakla, zdravu nohu mozes umyt aj tak, ze bude stat v lavore, alebo v sprchovom kute- vlastna skusenost. Drzim palce!

ajka30
29. jan 2016

@jankanelka aha, vidim, ze mate len vanu. Do vane daj sakel, vloz ju do sakla, sakel upevni ako som uz pisala a mozes sprchovat. Mala nech sa drzi steny. Ale bolo by lepsie keby ti niekto pomohol, skusk poprosit mamu, kamosku.....

jankanelka
autor
29. jan 2016

Dakujem vam vsetkym za rady, velmi ste mi pomohli... aspon ze nie je leto, to by bolo hrozne...

limetka69
29. jan 2016

@jankanelka asi by som skusila navliect na sadru sacok do kosa, previazala hore a narychlo osprchovala 🙂

katriss
30. jan 2016

@jankanelka viem ze to bude znieť prinajmenšom smiešne, ale naši známi isli so synom k moru, chlapec si zrovna zlomil nohu a samozrejme dieťaťu nechceli kaziť radosť, ze sa nemoze kúpať, tak im niekto poradil navliecť na tu sadru prezervativ :D tak to skúsili a paráda, sádra suchá a malý spokojný. Ak vám to nepripadá hlúpe môžete skúsiť