Zaľahnutie uší v dôsledku virózy

kikina84
28. jún 2015

Ahojte..prechodila som chorobu a vrátilo sa mi to po tyzdni znova,no mám totálne upchate dutiny a aj zalahnute v usiach..Z rentgenu na ORL to bolo jasne vidiet ako mam plne dutiny a usi hlienov..dýcha sa mi sice dobre ale vsetko sa mi to drzi v dutinach..Dr.mi predpisala augmentin,nejake lieky na skvapalnovanie hlienov a uzivam sinupret kvapky a sanorin + preplachujem physiomerom (slanou vodou)..Zalahnute v usiach mam uz od dovolenky ako sme leteli v lietadle smerom tam (15.6)..choroba sa mi vratila az po par dnoch na dovolenke a usi stale neodlahli,,,pretrvavalo to aj po prichode na Slovensko a to som vedela ze z tlakom z lietadla to uz nic nema, ze to bude nieco vaznejsie..ATB aj vsetky ostatne lieky beriem od piatku 26.6. a ziadnu ulavu zatial nepocitujem..skor naopak hlava mi ide prasknut od tlaku..neviem ci to moze byt teraz aj tym zlym pocasim..Inak ziadne bolesti usi ani nicoho ineho nemam ..len ma trapia tie zavalene usi..Chcela by som vediet nejake info tých co ste si tym presli,ci sa vam to nakoniec liekmi povolilo a ak ano za aku dobu..Pripadne co domace (napr.nejake naparovanie a čím) vám zabralo,alebo skratka co sa este da spravit aby tie usi odlahli..Bojim sa ze mi budu musiet nakoniec prepichovat blanu bubienku a to asi skolabujem,nechcem sa toho dozit..strasne sa toho zakroku bojim..Prosim poradte mi co dalej..Ďakujem

kikina84
autor
28. jún 2015

@kikina84 nikto nic? :(

sharlotta
28. jún 2015

Presne tak som sa citila aj ja, mala som pocit, ze mi praskne hlava. Trvalo to asi tyzden dosledneho preplachovania, striekania do nosa, fukania...Predtym este tyzden som btala antibiotika a tie mi nezabrali, bola som na ORL, tam mi dal dalsie antibiotika, plus ten sinupret forte, uz ako som pisala...a az potom to povolilo.

natalym
28. jún 2015

@kikina84 Ja som to mávala aj mávam. Keď som mala zaľahnuté v ušiach nič iné mi nepomohlo, len ATB, uvoľnenie prišlo po 3 dňoch, vždy mi lekár dáva silnejšie ATB, lebo pravidelne mávam zápal stredného ucha. Od 26.6. je to ešte málo, pekne užívaj a oddychuj.
A tiež to mávam od vysokého tlaku, no ale predpokladám, že to Ty nemáš..Mám na to lieky a magnézko.

kikina84
autor
28. jún 2015

@sharlotta cize tiez ti to trvalo niekolko dni kym povolilo?

katkalubkova
28. jún 2015

@kikina84 no, antibiotika by uz mali zacat zaberat su ale su typy liekov, ktore zaberaju az tak na treti den. Neviem ake vysetrenia ti robili na ORL, ale pravdepodobne si " 😔 😔 😔 hlucha ako pen". To robi ta tekutina medzi stred. uchom a bubienkom. Ked mas pocit, ze ti ide hlava prasknut, asi to tam tlaci, nemas teplotu? Podla toho co ti povedal krcny lekar, z toho musis usudzovat co ti vlastne je.
Velmi sa ulavi ked to prepichnu, nechcem byt hnusna 😒 , ale niekedy sa to zial musi robit, aby to nerachlo samo. Kedy mas kontrolu na ORL?
Domaci recept nepoznam, akurat viem ze sa robi kukucka a fuka sa balonom do nosa, ale ked si ty taka moc zahlienena to by som vobec neriskovala.

ivuska6
28. jún 2015

uz si si nasadila tu vincentku? zacni to pit budes spokojna neboj treba si snej davat ale 3-4 tyzdne a na flasi mas napisane kolko mozes za den spotrebovat

kikina84
autor
28. jún 2015

@katkalubkova ano tu kukucku mi robi ušná..zajtra idem rano na to akurat..takym balonom mi bude fukat a pocut pocujem normalne..akurat citim stale zalahnutie..ale tiez citim ako mi stekaju hlieny dole hrdlom..a bolet ma to vobec neboli praveze..

keziah
28. jún 2015

@kikina84 vies co, mne tuto zimu na tvarove dutiny neskutocne pomohlo naparovanie. neviem, ci to ma sancu pomoct, ak to mas az v usoch, ale mozno by som skusila. mne to zabralo na silne bolesti hlavy za celom, bolave celuste a totalnu stratu cuchu, vsetko naraz.
Normalne som dala zovriet za hrniec vody, sadla si nad to s uterakom na hlave a naparovala aspon 20 minut niekolkokrat denne, tvar som davala do takej horucavy, ako som len zvladla. A maj po ruke vreckovku, bude ti tiect z nosa.

janinah
28. jún 2015

robili ti audiometriu? môže to byť problém vnút. ucha a vtedy treba vazodilatačnú liečbu

keziah
28. jún 2015

@kikina84 ale teraz citam, ze ti stekaju hlieny hrdlom, mas teda asi zapal niekde v nosohltane? urcite by som skusila to naparovanie, pred spanim si dobre posed nad hrncom a rano uvidis, ci ti nebude lepsie.

dionyzka
28. jún 2015

@kikina84 ja som tymto tiez presla. Toto budes mat pokial budes mat dutiny zahlienene. Na tie usi mi nic ine nepomohlo iba prefukovanie. ATB, prepichovanie bubienka su len kratkodobe ulavy. Mne pomohol solmucol a kazdy den preplachovanie vincentkou - robila som to jeden rok a 12 zakrokov prefukovania usi - nie je to nic strasne, ziadna chemia, ulava po 3 zakroku. Mozu i tehotne a dojciace mamicky.
A este mozes mat prekysleny organizmus. Co sa tyka dlhodobych upchatych dutin - na to pozor, chronicky stav vyvolava v usiach hluchotu (po 10 - 15 rokoch trvania), podrazneny krk...

kikina84
autor
28. jún 2015

@dionyzka to prefukovanie sa ako robi?

kikina84
autor
28. jún 2015

@dionyzka to je to s tym balonikom co robi ORL lekarka? to mi uz robili..aj zajtra idem rano

dionyzka
28. jún 2015

@kikina84 ... zavedie sa cez nos sonda do ucha a vzduch by mal prudit znutra von. Ano, robi to ORL lekar. Ak je to ono, len vydrz, naozaj to pomaha. Niekomu mu po 3 zakroku lepsie, niekomu po 10. A ja som uz pomaly ani nepocula a hodila som na to cele tehotenstvo a je to teraz dobre. Nic neboli a pocujem dobre.

kikina84
autor
9. okt 2015

@ivuska6 a ta vincentka sa pije? alebo len nejak preplachuje s nou? dakujem

ivuska6
9. okt 2015

@kikina84 vincentku mozes pit je to lieciva mineralna voda ja ju davam malému aj do nosa na precistenie kupis aj take kvapky a uz len potom dolievas

denka275
9. okt 2015

@dionyzka možem sa spytat ako sa robi to pleplachovanie vincentkou ? tiež mam zavalene uši ☹

ivuska6
9. okt 2015

@denka275 vincentkou sa nepreplachuju usi iba do nosa sa moze streknut ako kvapky a pit ju mozes

denka275
9. okt 2015

@ivuska6 dakujem, vyskúšam, mne raz prepichovali - nebolelo to, umrtvili mi bubienky, narezali, odsali hlieny, ulavilo sa ale len na nejaky čas, po pol roku zase zavalené a citím, že tam mam hlieny...dik za radu určite skusim....

dionyzka
9. okt 2015

@denka275 vincentka sa dava do nosa - normalne, kvapkas a ona pomaly steka cez nos. Tak ako kvapky, len jej mozes pouzit viac.

denka275
9. okt 2015

@dionyzka dakujem za radu vyskusam

gabikkas
23. aug 2017

@kikina84 Ahoj, prosim ta, ako sa robi u usnej "kukucka"? vdaka za info.

kikina84
autor
23. aug 2017

@gabikkas fuuuha to neviem..mne merala len tlak v usiach a nasadila mi liecbu..a kazala mi fukat si do usi..ako vlastnym tlakom..povolilo mi to cca za tri tyzdne ..mne to chcela prepichovat ale ja som odmietla..

gabikkas
23. aug 2017

@kikina84 aha, vyssie si pisala v prispevku, ze ti tu kukucku robila usna....preto som sa pytala ako sa to robi...

kikina84
autor
23. aug 2017

@gabikkas aha no to je asi s tým balonikom..ale to mi nič nepomohlo.. nepovolilo aj tak..

gabikkas
23. aug 2017

@kikina84 a ako si to nakoniec poriesila?

kikina84
autor
24. aug 2017

@gabikkas ja som bola na rengene.. úplne plne dutiny..tak mi nasadila augmentin na dva týždne, plus som.musela striekať do nosa physiomer,užívať Sinupret a sanorin a nejaká tá Vincenta na prepláchovanie..a čo najviac na slnku byť..aby hlieny povoľovali.. a cca na tretí týždeň som išla na kontrolu a mala som to omnoho lepšie..veľa hlienov mi vytieklo

zuzika3
30. okt 2019

@kikina84 ahoj ja mam tiez problem z uchom, ako si vtedy dopadla preslo to z tabletiek?? Ďakujem za info

kikina84
autor
30. okt 2019

@zuzika3 ano..ja som vybrala cely augmentin,ten je na dutiny asi najlepsii.A poctivo pouzivala niekolko krat denne physiomer s ktorym som vystriekavala dutiny ,uzivala sinupret a prve dni mi lekarka odporucila pouzivat aj sanorin..je to sice ekrazit,ale aj do usi sa moze kvapkat aj do nosa..takze ja som to takto kombinovala asi tri tyzdne a nakoniec preslo same..vyplavilo sa vsetko zomna prec..A treba doplnat zeleno,vitamin,vtedy sa vsetko lepsie hoji alo sa hovori..som rada ze to mam za sebou. Lebo hovorila dr,ze ak to po tomto vsetkom nepovoli,tak mi budu musiet prepichovat usi a to som nechcela,neni to dobre tiez..😊

zuzika3
31. okt 2019

@kikina84 ďakujem 😉