Zdravím, dnes som si bol zajazdiť na bicykli (s rukavicami) a mal som nepríjemný pád. Všetko v poriadku, nič ma nebolelo až na palec - necht. Mal som rukavice tak som nevedel čo s tým je, a zistil som to až doma. Mám akoby vysunutú "ľavú" stranu nechtu a koža je teda pod tou "vysunutou" časťou (pridám foto) a neviem čo s tým, mám to vysunuté odstrihnúť a nechať zarásť ? mám to nechať tak nech koža pod tým odumrie a nech sa vytvorí nová nad tým ?
Tiež podotknem že s celou tou stranou ide hýbať, vyzerá to na ťahanie nechta ? :( Dá sa to nejako zachrániť ?
Toto som zazila ako malá,no mne sa pod necht dostalo kus skla,keďže som brzdila na skejboarde rukami 😁😁😁 no pod nechtom zapichnute sklo všade plno krvy atď ... chirurgia to zaistila ... strhli mi necht odstavajuci a bez omrtvenia 😟😟😟
Zafacovali a každý deň strhat a lúhovať v hrebicku,no bolesť to bola luxusna keďže sa gaza vždy prilepila k tomu mäsu 👍👍👍
@janulka2811 Bolesť snáď prežijem, pred 2 rokmi som mal úraz pri ktorom som polámal ľavú ruku na 3 časti + vykĺbil a to isté aj na pravej, k tomu rozťaté čelo + otras mozgu a brucho možno 15x15cm vyčúchane do mäsa 😁😁😁 Je to zvláštne ale ani mi nebolo na odpadnutie ani ma nič nebolelo. No veľké bolesti som zažil až pri dennom menení obväzu na bruchu pri ktorým som umieral 😅😅😅 No teraz len dúfam že všetko dobre dopadne 👍
Ahoj @mijunik dnes som už bol na chirurgii o 6tej no môj chirurg ma nanešťastie dovolenku do 23.7. jediná možnosť bola ísť do nemocnice. V nemocnici bolo veľmi veľa ľudí a rada bola až po dvere, keď vyšiel doktor ukázal som mu to a povedal že zatiaľ to má úplne normálnu farbu. Povedal že mam prísť večer keď tu bude menej ľudí alebo na ďalší deň. Vraj keď nebudem mať bolesti a palec bude mať normálnu farbu tak môžem vyčkať aj do 23. No veľmi sa bojím že dostanem infekciu preto palec pravidelne dezinfikujem a mením obväz aj keď neviem či to má nejaký účinok proti infekcii. Dobrá správa je že pod nechtom nemám ani kvapku krvi a teda tvorba baktérii vraj bude oveľa menšia.
Mám to podľa vás risknúť do 23. aj keď nemám žiadne bolesti a príznaky infekcie ? Alebo mám v rámci vlastného zdravia a pocitu istého uzdravenia vyčkať hold aj hodiny v rade ?
Ďakujem.
@chris58 Chirurgia - hned ! Strhnut. Ak sa to zapali budes zomierat ako pocas zapalu tak pri strhavani.