Vyskočené jabĺčko v kolene

risoriskoveronka
8. feb 2019

Dobry den pred tromi tyzdnami sa mi stal uraz pri ktotom mi vyskocila jablcko smerom von. Teraz mam dlahu pod kolenom. Dr.povedal ze sa mi to vylieci 4tyzdne od urazu vraj mam aj zlomeninu a robili mi punkciu krvi dvakrat pri prvej 75ml krvy a pri druhej 40ml krvy. Chcem sa spytat mate stym niekto skusenosti ? Ako dlho sa vam to liecilo. A ako dlho trvalo kym ste chodili normalne ako predtym. Bude to koleno takr iste ake bolo? Alebo bude vyzerat trosku inak. Dakujem za odpovede.

shilla23
8. feb 2019

@risoriskoveronka ja som mala jablcko vyskocene ako decko .. tahali mi vodu a tiez dlaha 2mesiace ked mi ju dali dole bola som celkom rychlo 'fit' problem je skor v tom ze od vtedy som mala len problemy s tym kolenom.. bolest pri zatazi, davala som extra pozor lebo vyskocenie je tak ze sa vracia ako vyvrtnuty clenok.. preto velmi velky pozor si davam aj pri lyzovani stale som mala stahovacku..a to uz roky

siska53
8. feb 2019

@risoriskoveronka mne vyskakuje od 8r.,ako som starsia, je to horsie, uz som marodila tyzden a uz aj skoro 2mesiace. Len ja som to mala tak,ze sa mi nechfelo vratit, az casom, nez prisla zacheanka,ale nic ine tam.nebolo. len som chodila o barlach a mala som bolesti, taknsom.bola doma. A potom rehabilitacie

risoriskoveronka
autor
8. feb 2019

@shilla23
@siska53 a ako vyzeraju vase kolena su take iste ake boly? Lebo mne maju dat dole dlahu o tyzden ale koleno mam trosku opuchnute nieje take iste ako predtym. Dr. Povedal ze o 4 tyzdne sa pozrieme ci je to zahojene. Ale uz ma to neboli len trosku citim bolest ked si chytim jablcko.

shilla23
8. feb 2019

@risoriskoveronka vyzerat bude ako druhe ked bude ok ... co cakas jasne ze bude opuch atd zatial.. ale to je to posledne co by ma na tvojom mieste trapilo 😉

eva8
8. feb 2019

syn mal vyskočené jabĺčko, aj podozrenie na meniskus. Nakonies ho neoperovali. Liečilo sa to ortézou a nezaťažovaním. Pol roka nemohol cvičiť, potom postupne. Bolesť sa mu neustále vracia. Kolená vyzerajú rovnako
Jabĺčko je pohyblivé nadmieru ak priehlbinka v kostičke nie je dostatočná (vrodené), alebo po úraze

siska53
8. feb 2019

@risoriskoveronka ale ano, akurat som.mala.atrofovany sval, nez som.si ho opat posilnila, cise ta noha bola na stehnach chudsia.

juditadarazsova
26. sep 2023

@risoriskoveronka ako dopadlo koleno? Koľko ste chodili na barlách ? Ja už 5tyzdnov mam ortezu ale chodenie vôbec my neide. Teraz mam začať rehabilitáciu.