Ahojte baby,
Dnes sa mi stala taká vec.
Do lavora som dala vodu, veci a vanish. Nasla som ešte jeden sacok s nejakým praškom čo som kúpila, tak že to pridám k tomu. Zrazu to zasycalo, a nejake výpary - plyn z toho vznikol , čoho som sa nadýchla . Na obale písalo - čítala som až potom blbá, že pri styku s beviem čím vzniká toxický plyn . Mám odvtedy paniku .
Asi mi tu nemá veľmi kto ako pomôcť , skôr asi keby sa nasla nejaká chemicka😞
Volala som na toxikologiu a povedali mi, že ak som toho nedychala veľa , malo by to byt ok , alw že môže vzniknúť aj edém pľúc , ak by sa to skomplikovalo .
Teraz som v takom strese , nie je tu niekto , kto to ovláda ? Do akej doby sa môže ten edém objaviť ?
Možno nik nebude vedieť pomôcť , jasne , je to taká otázka ... ja len že keby náhodou niekto vedel .
Taká hovadina a dobre že sa neotravim doma ☹️😞🤭
@eru331 tam píšu že v kombinacii s kyselinou toxické plyn.. no ja neviem , dala som to do vanishu☹️☹️☹️ A úprimne vážne ma nenapadlo že toto sa stane , ja som necitala tie malé písmenka na obale☹️☹️ Vôbec ma nenapadol tento scenár . Vydýchla som to asi raz , potom som zadržala dych a bežala s tým von , odkláňala som hlavu od toho .
A čo to bolo ten "nejaký" prášok?
@simca06022011 nejaký odstraňovac škvŕn
Ked ti aj na toxikologii povedali, ze to bude ok, tak im ver. Chod sa prejst na cerstvy vzduch a nestresuj 🙂
@margaretka_ no práveže úplne to nepovedali , že keď nebduem mat ťažkosti , tak to bude ok . Ale sem tam ma stipe hrdlo a tak , tak ma chyta panika , sem tam zakaslem - ja viem , že to môže byt psychika a pozorujem sa. Dakjjem , asi panikarim🤭🙂
@somavi ak zvykneš " nejaké veci" len tak miešať, sa to oduc 😁 Nie som síce chemik, chystám len bezpečnostné karty k takýmto veciam. Ale tu podľa mňa nemáš mať z čoho paniku, neviem kedy sa to stalo ale nebolo by ti dobre po nadýchani sa toxických "výparov", a musela by si sa riadne nadýchať, kto vie čo ešte bolo v Tom "nejakom" odstraňovaci. Ťažko povedať či to muselo byť toxické...
@somavi preto ta posielam von , nech sa poriadne predychas na cerstvom vzduchu 🙂 a ked sa prejdes, mozno na to nebudes tolko mysliet
Ja odbornik nie som, ale podla mna nestresuj, my sme robili nejaky roztok chlorovy do bazena, doma, zle sme spravili, cele to vybuchlo v kuchyni (a poriadne, do polievky, vsade) dym smrad chlor vypary, no toto sme sa odychali dom este tyzden smrdel a nic nebolo..