Ahojte stretol sa niekto s tým že by jeho dieťa malo malú fontanelu ťažko nahmatat a v zadnej časti rozostup.lebecnych kosti?
@katuskaa2 zaujimave preco si myslis ze ma dieta "rozostup lebecnych "kosti"? kosti sa nemozu rozostupit? kost je kost ta sa neroztiahne asi si neco zle precitala/pochopila ak sa dieta deformovanu hlavku tak moze mat zrastene lebecne svi a ako pise meluela je tu na to skupina kde ti poradia
@katuskaa2 zaujimave urcite vas neurolog posle na dalsie vysetrenie napr. usg ab sa uistil ci a v akom rozsahu je hlavicka otvorena hlavne sa nemusis dopredu strachovat vzadu je tiez fonatanela "mala" mala by sa uzatvarat vo veku 2-3m. ak ju mate vacsiu neurolog by mal zistit preco je to pravdepotobne nieco ine ako kraniostenostoza ale nie som si ista, to len odhadujem zo skusenosti opacnej hlavne cim skor neurolog kedze malickym babatkam rastie rychlo hlavka nech sa to cim skor podchyti a riesi napr. ta kranio sa riesi do 6m najlepsie najrychlejsie potom uz je to trosku narocnejsie... drzim palceky
@katuskaa2 dobrý deň, je to síce už nejaký čas ale chcela som sa opytat ako ste dopadli? Maly ma totiž tiež vzadu takú priehlbinku tak som znepokojená…ďakujem pekne🙂
@westterier dobrý deň všetko v poriadku bolo poslala nás na neurológiu ten pozrel aj sonom ale vravel že to je normálna vec u tak malého dieťaťa 🤷
@katuskaa2 ahoj, moze to byt predcasne zrastanie lebecnych svov (kraniosynostoza). je tu takto nazvana skupina, tam ti poradia. dietatku by mali spravit vysetrenie, pediater by vas mal poslat k neurochirurgovi. niekedy to treba aj operovat, v nizsom veku sa da aj endoskopicky