Úraz v škole

andy171
8. apr 2017

Ahojte mamičky.prosim vás o radu.Syn ma 14r v utorok na telesnej hrali futbal.Na multifunkčnom ihrisku v škole.Nepamäta sa či sa potkol o spolužiaka či ho on naschval.Ale moj syn letel rovno do mantinelu a zlomil si obe zapästia.Teraz ma v sadre obe ruky.No včera mu lave zapästie opät zlomili v utorok udajne dali mu nevhodnu sadru.Rengen ukazal ze neni to dobre..hrozi operacia..škola sa chce z toho vyzuť..syn ma velke bolesti.Sam nic nevie..Rada by som vedela vas nazor či škola nesie nejaku zodpovednost.som zufala ako sa trapi..ďakujem

ingrid16
8. apr 2017

A ako mu skola pomôže v tom, ze sa trapi? Boli to, chapem ale ako mu moze skola pomôcť.

stratilikova
8. apr 2017

@andy171 podla mojho nazoru nenesie...urazy sa stavaju, bohuzial, ak je poisteny dostane nieco z poistky...ale kam smeruje tvoja otazka? myslis, ze skola mohla tomu urazu zabranit? chces ju zalovat? chces dostat od nej nejake peniaze? a ako toto vsetko pomoze tvojmu synovi?

jeennyv
8. apr 2017

@andy171 ja ta chapem mne sa stal uraz v skole na tv, zlomenina..telocvikarka sa tvarila jak slepe kura pri zrne a este povedala, ze som si to sama zrobila niekde po ceste a nestalo sa to v skole...asi chapem, ze ti ide o zodpovednost ucitela, ci niekoho kto dozeral, ale vies ako to dnes..

zuzi0911
8. apr 2017

Uff ja ti moc neporadim,,aj ked na druhej strane jasne ze pedagog v case vyucovania je zodpovedny za deti,no pri takomto sporte a celkovo nema ako zabranit nejakemu urazu a podobne,,,a navyse ak sam spadol tak nikto zodpovednost nenesie,,,prajem skore uzdravenie synovi,,,

taminka345
8. apr 2017

Moja dcéra mala úraz v skole,spisali s ňou úraz a peniaze dostane aj zo školskej poistky.

kacena4
8. apr 2017

ahojko, ak sa to stalo v skole pocas hodiny telesnej a bola si zavolana do skoly, ze syn mal uraz a nasledne ste sli aj k lekarovi (tak som to pochopila) mal byt skolou spisany protokol o uraze (neviem ci sa to tak presne vola) na zaklade toho az po dolieceni urazu kedze by mal byt poisteny (ak ste ho v skole dali poistit proti urazu, co sa vacsinou deti v skole davaju hromadne) mozes poziadat cez skolu a nasledne cez lekara ktory vas osetrovat ci pediatra o spisanie papierov na poistovnu kde je poisteny o preplatenie bolestneho, popr. ak budu trvale nasledky tak aj o toto. (my sme mali tiez uraz a takto isto sme to riesili - je pravda ze sme dostali par € a to dcera mala uraz chrbtice). neviem co ine chces riesit. proste telesna, spadol tak nestasne ze si zlomil ruky ☹
otazne je co robil v skole zo zlomenymi oboma rukami hned po uraze - mal byt min. tyzden, dva doma, kym nepominu silne bolesti, najma ak su to obe ruky, ktore musi pouzivat. toto je tvoja nezodpovednost ze si dala syna do skoly ☹ mohlo sa predist dalsiemu urazu. nepises presne co sa stalo ako prislo k druhemu uradu. kludne to mohlo byt jeho nesikovnostou, kedze mal obe ruky zasadrovane. neviem posudit takze sa ani vyjadrit. takze pisem len hore k prvemu urazu.
drzim palceky nech sa vylieci, a hlavne ho nechaj doma kym nebude co najviac ok, popr. poziadaj skolu (pisomne) o individualny plan vyucby zo zdravotnych dovodov, aby vela nevymeskal a nemusel robit komisionalne skusky, t.j. ucil by sa doma a chodil by do skoly napr. 1x do tyzdna na ustne odpovede popr. na pisomnky (ak by si v tomto potrebovala poradit kludne mi pisny ip my sme to takto v skole riesili s dcerou bolo to menej stresujuce pre nu)
drzim este raz palceky

andy171
autor
8. apr 2017

@zuzi0911 dakujeme

andy171
autor
8. apr 2017

@kacena4
Ano bola som zavolana do skoly.stalo sa to na hodine TV..medzitym triedna ho zobrala na chirurgiu prislo mu zle bol v soku.takze ja som dosla uz na chirurgiu.som jej vdacna zato velmi..ze sa postarala o syna..obe ruky sa mu naraz zlomily pri naraze do mantinelu co je okolo ihriska..dakujeme a dufam ze vsetko dobre dopadne..

andy171
autor
8. apr 2017

@stratilikova nemam v umysle zažalovat nikoho.synove zdravie mne je prednejsie.lenze ked je to multifunkcne ihrisko..umely travnik. Šmykalo sa im..či tam tiež treba inu obuv to nam nepovedali..tenisky sa šmykaju.

andy171
autor
8. apr 2017

@jeennyv ano viem..bohuzial..

carolenka
8. apr 2017

@andy171 ako si prisla k uzaveru, ze sa skola chce z toho vyzut?

andy171
autor
8. apr 2017

@taminka345 neide mi o peniaze..ale zodpovednost..

kacena4
8. apr 2017

@andy171 takze zapis v skole je, kedze ucitel s nim siel k lekarovi, predpokladam ze sanitkou ☹ takze ty by si asi mala aj ten zapis vidiet. vypytaj si ho ze ho chces vidiet, ako sa to stalo.... a potom ked sa ukonci liecenie a rehabilitacia, lebo do toho papiera sa bude pisat ukoncenie liecenia mozes poziadat o urazovu davku (ale aj rehabilitacia sa tam rata)

andy171
autor
8. apr 2017

@carolenka uz mi oznamili ze zato nemozu..ved ja ani nikoho neobvinujem..ale mohlo sa to stat hocikomu z chlapcov..kedze na umely travnik nie su vhodne tenisky..co maju 90% ziakov z triedy

lubkavargova1
8. apr 2017

@andy171 vsetok uraz sa musi evidovat a hlasit. Pokial je to uraz, kde je aj marodovanie dlhsie ako 3 dni tak to skola musi aj protokol vypisat a posielat vsade. Nepamatam si presne kam, ale viem, ze u nas ked sa stal uraz, tak aj nas BOZP technik prisiel do skoly a spisoval papiere. Samozrejme, skuma sa aj to, ze zodpovednost pedagoga. Ale pokial si tvoj syn "nepamata" tak to bude trosku tazsie dokazovanie a hlavne musia sa najst svedkovia, ze ako sa ten uraz vlastne stal.

andy171
autor
8. apr 2017

@kacena4 ano budem si pytat zapis ked sa to cele skonci..ja chcem aby moj syn bol konecne zdravy..nevie sa napit jest vobec nic sam..😔

andy171
autor
8. apr 2017

@lubkavargova1 svedkovia su ved tam bola cela trieda..

kacena4
8. apr 2017

@andy171 ber to tak aspon moze chodit!!! mohol sa zranit ovela horsie mohol narazit hlavou do toho mantinelu!!! mohol si zranit krcnu chrbticu!! dakuj Bohu ze to odniesli len ruky!! takze ja uz sa na taketo urazy pozeram z nadhladom ☹ tvrda realita ☹ cim sme si presli my ☹ ale dcera mi chodi a to je podstatne!!

lubkavargova1
8. apr 2017

@andy171 pokial maroduje a je to registrovany uraz, tak ty musis dostat jednu kopiu zapisu, a je to aj pre teba a potom mozes si vyziadat aj jednu dalsiu kopiu pre poistovnu, pokial je dieta poistene.

carolenka
8. apr 2017

@andy171 vies, ze maju na ihrisku umely travnik, vies, ze tam chodia na hodiny telesnej vychovy, no napriek tomu patris k matkam, ktore svojim detom nekupia vhodnu obuv ☹ ucitelka je zodpovedna za to, ze mu na ihrisko dovolila ist v nevhodnej obuvi, a ty zase za to, ze si mu tie spravne tenisky nekupila. neskoro je plakat nad rozliatym mliekom ☹

ivana166
8. apr 2017

moj syn mal uraz v skole,cez prestavku spadol a zlomil si nos. Ucitelky dali prvu pomoc, zavolali sanitku, aj nam volali, spisali uraz do knihy. Riesili to aj cez poistku, poistovna vyplatila nieco. Neviem co od skoly cakas ze urobi. Bohuzial,urazy sa stavaju.

janinah
8. apr 2017

Nehnevaj sa,ale teraz vypni pc,vybavuj operáciu a venuj sa synovi...on sa trápi,ale zvaľovaním zodpovednosti na školu ako jeho trápenie znížiš? teraz nie je čas ani priestor kto za čo ne/môže...aj toto treba riešiť,ale má to čas....
a kto mu zas zlomil zápästie ? hádam len si ho takto s bolesťami a v podstate "bez rúk" nedala do školy?
môžeš potom riešiť poistné,teda ak dieťa má poistenie buď zriadené rodičmi alebo školou...
dcéra mala ťažký úraz na bicykli,ratovali sme ju v nemocnici aj potom doma..a vtedy mi vôbec nenapadlo riešiť kto za to mohol,niekto aj áno,aj by som to rozpitvávala,ale nemmala som na to energiu ani chuť,venovala som sa 100%dcére

janinah
8. apr 2017

a prosím ťa,zmeň svoj prístup....chudáčik,ani napiť sa sám nevie..no tak nevie a čo teraz? má mamu....a vie myslieť,chodiť,dýchať,bolo to šťastie v nešťastí...ruky sa zahoja...

andy171
autor
8. apr 2017

@carolenka na ihrisku mali 1x TV kedze maju to nove..tenisky patria do telocvicne je to pravda.a doteraz na kazdu TV mal tenisky a nic sa nestalo..lenze aj pedagogovia mozu oznamit zaobstarajte si vhodnu obuv nie?vies neprajem to nikomu..

carolenka
8. apr 2017

@andy171 nenapadlo ma, ze je ihrisko nove... mala ich na obuv upozornit a sama dohliadnut, ci maju vhodnu... urazy sa vsak stavaju aj v telocvicniach, aj v teniskach aj v kopackach... nechcem ucitelku ospravedlnovat, urobila chybu, ale tak to chodí - za dobrotu na zebrotu... chcela chlapcom urobit radost, radsej mali v telocvicni hodinu predpazovat a upazovat... podla mojich info ma kazda skola ziakov pre pripad urazu poistenych, takze "odskodne" tvoj syn dostane

carolenka
8. apr 2017

@andy171 a uz vidim, ako 90% matiek ziakov, ktorí kopacky na umely travnik nemaju, ich bezi kupit 😉

sardinka336
8. apr 2017

Presne tak, suhlasim s @janinah to velmi nepríjemná situácia pre dieta, pre rodinu a pevne verím, ze aj učitelka mala ,,stiahnutú riť,, lebo je to vazny uraz. Škola je poistena na takeho veci a treba si ziadat kompenzáciu. Ja som si s deťmi tiez preskakala kade čo....uz 2x sme tesne pred dovolenkou ako naschvál riešili chore deti, naposledy som ešte 24 hod. pred odletom bola s dcerou na Kramaroch - lezali sme tam týžden...Nakoniec som však vzdy zhodnotila situáciu tak, ze kým sa horšie nestalo...kolko detí ma väčšie problémy, choroby, operacie...všeličo som videla v ,,špitáli,, takze to mi paradoxne ,,pomohlo,, vidiet moju situáciu ako ešte tu z tých ,,lepších,, aj ked velmí nepríjemných.

elenita
8. apr 2017

Dievcata, podla mna mu druhykrat lamali tu ruku lekari... nedoslo k druhemu urazu... a predpokladam, ze je doma na PN, tak sa zas neobuvajte do maminy, ze ho "nemohuceho" poslala do skoly.... (ak som to teda nepochopila zle ja...)

vulka
8. apr 2017

@andy171 Ten zápis musí byť urobený okamžite. Hlási sa to ako školský úraz a škola( hoci za to nemohla) platí odškodné. Teda škola má predsa svojich žiakov poistených. Určite nečakaj na koniec maródky a rieš to hneď.

novana
8. apr 2017

@elenita, tiež som to tak pochopila, možno preto, lebo aj synovcovi museli zápästie zlomiť kvôli zlému prvému zasadrovaniu.