Úraz spánkovej časti hlavičky

lukihomamina
12. sep 2012

Ahojte maminky,
viem, ze je tu o urazoch hlav toho dost popisane, ale nemam vela casu byt na nete a citat ich vsetky. Chcem sa s Vami poradit, lebo som uz na nervy. Pred dvoma dnami mi syncek spadol na ihrisku na roh lavicky na usko a spankovu cast hlavy. Priznam sa, ze na pohotovost som nesla kvoli tomu, ze by nas urcite nechali na pozorovani a len pred 3 tt sme sa vratili z nemocnice a maly je este stale z toho mimo. Preto som sa rozhodla radsej ho najprv posledovat. Nevracal, bol pri vedomi cely cas a aj normalne reagoval. Lenze odvtedy mi uz treti den spava poobede dlhsie ako zvycajne {aj o 2 hodky dlhsie}. Neviem teda ci sa znepokojovat kvoli tomu dlhsiemu spavaniu. Ked som volala doktorke, len ma odbila, ze deti padaju. Teraz mam vsak nervu, aby som nieco nezanedbala. Dnes je tomu uz 48 hodin ako sa to stalo. Myslite, ze ak by mu nieco bolo uz by sa to prejavilo??? Neviete ako dlho sa moze negativny prejav objavit od okamihu urazu?? Neviem, ci ist na tu pohotovost ci uz radsej nestresovat. Dakujem za kazdu info.

lenuska1991
12. sep 2012

@lukihomamina ahoj, myslim si, ze aj kebyze s nim ides na pohotovost, ci nemocnice nechaju si ho tam mas tieto dva dni na pozorovanie a pokial by sa nic nedialo tak by ta sn im pustili domov, pokial mu z uska netiekla krvicka alebo nieco take podobne myslim ze sa netreba znepokojovat, popripade ho este sleduj jeden dva dni a mylsim ze isto mu nic nebude, neviem kolko ma syncek rokov nepozerala som profil, ale pokial vie rozpravat isto by ti povedal ze ho boli hlavicka alebo popripade ze mu je zle, pokial neracal tak by malo byt ok, ja som sa kolko razy buchla o roh stola ked som spala, mala som mensiu izbu a vedla postele stol, a nic mi nebolo, kolko razi som sa pri silnom smiechu ako mala buchla hlavou o beton a nic.. nestresuj, mozna je len viac unaveny... este ho sleduj a pokial sa ti nebude nieco zdat tak pre svoj pokoj chod k lekarovi a povedz mu co je vo veci a nenchaj sa odbit tym ze deti padaju :D

zuzka38
12. sep 2012

@lukihomamina ja by som pre istotu sla, ked mas strach a neistotu.. nikdy nevies... radsej nech si ho tam nechaju na jeden den akoby sa malo stat cosi vazne.. drzim rozhodne palce 😉

dancul80
12. sep 2012

mas zly pocit tak chod k lekarovi, zvysena spavost je jeden z priznakov otrasu mozgu, ale nemusi to tak byt. nema problem z rovnovahou? nechut do jedla? zrenicky reaguju na svetlo normalne? moj maly sa prekotil dozadu na dlazbu ked mal okolo roka. zdalo sa mi ze som pocula prasknutie lebky 😅 tak som sla, nic to nebolo.

anavila
13. sep 2012

@lukihomamina neboj sa, moje deti popadali na zem xkrat a nikdy som nebola u lekara s tym, aj ked som sa tiez bala, a vsetko prehrmelo, viem, ze mate tam na zapade teraz veterne a daždive pocasie, kludne to moze byt z toho, fajne sa mu spinka, tak si poleňoší , aj moej deti tak raguju, ked je vonku psie počasie, vyspia mi aj 4 hodiny...pokial na nom nebadas ine priznaky, napr ze len polihuje, alebo je malatny alebo tie zrenicky si vsimni, ked mu zasvietis do ocka, mali by sa rychlo stiahnut....neboj sa, nic sa mu nestalo....keby si isla vtedy na pohotovost, dnes by vas pustili domov z pozorovania...deti padaju ale maju hlavicky odolnejsie ako my dospelí....držím palce, podla mna sa nic nestalo