Úraz, následný opuch a privreté očko

pitik
16. jún 2014

Zdravím všetkých, chcem sa opýtať, či nemáte niekto podobnú skúsenosť. Moja 9 ročná dcéra mala v januári úraz, spadla na betónový múrik tak nešťastne, že si veľmi silno udrela miesto nad ľavým očkom, mala to aj rozseknuté, našťastie nie veľmi hlboko, nešili jej to, len jej tam dávali tie sťahujúce leukoplasty, ale silno jej to opuchlo a podlialo sa to tak, že nejaké 4 dni ani nevidela cez ten opuch. Nechali ju 2 dni v nemocnici, robili jej CT vyšetrenie, aj očné a všetko bolo našťastie v poriadku, Podliatiny aj opuch sa postupne vstrebal, jazva pomaly bledne, avšak nad tým očkom pod obočím jej ostal taký menší opuch a to očko má stále akoby trochu privreté (ako mávajú ľudia po porážke napríklad). Bola som po mesiaci s ňou na kontrole na očnom, ale nám povedali, že je to ešte skoro, len už je to teraz 5,5 mesiaca a ostáva to stále rovnaké ako po tom mesiaci, nelepší sa to. Neviem, či sa jej tam mohli nejaké nervy poškodiť, alebo čo, ja som v tomto úplný laik, len ani neviem, za akým doktorom ísť a ako to riešiť, nejaká plastika, prípadne, či ešte čakať. Predsa len je to dievča, nechcem, aby jej to ostalo také privreté, aby z toho nemala nejaké komplexy a problémy v budúcnosti.

mammaroma
16. jún 2014

@pitik
Ahojky, je potrebné opätovne navštíviť očnú ambulanciu, kde ste boli, prípadne ísť cez detskú chirurgiu, pokiaľ ešte takto po dlhšej dobe pretrvávajú ťažkosti. Mohlo prísť k poraneniu nervu v blízkosti očka, ktorý inervuje horné viečko, čo sa vtedy ešte nedalo posúdiť. Aby sa to teda podchytilo a mohlo ďalej riešiť, ak by bolo treba. Veľmi Vám držím palčeky, aby bola princeznička v poriadku. Veľa šťastia 🙂

morigan555
20. mar 2022

@pitik dobrý deň, prosím ako s dcérou?
Viem, že už je to dávno, ale máme niečo podobné...zlepšilo sa to?

pitik
autor
24. máj 2022

@morigan555 Dobrý deň, náhodou som našla príspevok. No je to o niečo lepšie, ale stále má jedno oko privretejšie, nemá ich rovnaké. Naučila sa to nejako korigovať makeupom, pri fotení si dáva pozor, aby privretejšie oko viac otvorila.